Tässä vaiheessa kaikki näytti vielä hyvältä.

(RAAHESTA JYVÄSKYLÄÄN) Liikunnan Riemu matkasi sunnuntain ratoksi Raaheen pelaamaan Futsal Cupin ottelua AS Moonia vastaan. Ottelun alku noudatti edellisestä cup-ottelusta tuttua kaavaa eli jalat olivat jääneet autoon ja vastustaja rokotti tehokkaasti puolustuspään uinahduksista. Peli olikin 2-0 raahelaisille ennen kuin kello oli ehtinyt käydä edes kahta minuuttia. Tämän jälkeen Riemu pääsi paremmin peliin mukaan ja loikin useita maalipaikkoja, mutta erinomaisen ottelun Moonin maalilla pelannut Tero ”Supisareetta” Alanen ei ollut ohitettavissa.

Sen sijaan toisessa päässä verkko heilui jälleen kahdeksan minuutin kohdalla, kun poikittaissyöttö löysi vapaan pelaajan maalinkulmalta, josta Lasse ”Mykop” Saarikin olisi onnistunut maalinteossa. Vain minuutti tästä ja raahelaispelaajan epäonnistunut laukaus muuttui täydelliseksi syötöksi ja jälleen pallo siirrettiin maalinkulmalta tyhjiin. Riemu onnistui kuitenkin luomaan koko ajan vaarallisia tilanteita vastustajan maalille ja usko voittoon oli joukkueen sisällä kova.

Puoliajalle lähdettiin kuitenkin AS Moonin 4-0 johdossa. Tauko teki riemulaisten jaloille hyvää ja Jaakko ”HP” Ahokas laukoi ajassa 20.59 tulisen laukauksen kohti ylänurkkaa ja vihdoin Alanen oli ohitettu. Kaksi minuuttia edellisestä ja Potterin taikasauva heilui jälleen 4-2 kavennuksen merkiksi. Tässä maalissa Ahokas sai pallon maalin eteen, harhautti veskarin ja viimeisteli tyhjään maaliin. Riemujuhlia ei kuitenkaan kestänyt kuin hetken aikaa, kun Moonin kulmakuvio tuotti tulosta 5-2 maalin muodossa ajassa 25.12.

Vain puolitoista minuuttia ehti kulua ilman maaleja, kun pelin hahmo Alanen löysi pitkällä avauksellaan Juho ”Jagr” Heiskasen, joka ohitti Riemun maalia vartioineen Aapo ”Kenttäpelaaja” Aution längeistä. Autiolla ei ottelussa ollut onni myötä ja pallot pomppivat maaliin paikoista, joissa virkaveli Alanen sai aina jonkin raajansa pallon tielle. Aution kommentti asiasta oli kuitenkin tyly: ”Eipä tainnut olla onnesta vaan taidosta kiinni. Valmennusjohto saisi miettiä näitä pelipaikkoja hieman tarkemmin!”

6-2 tilanteessakaan liikuntalaisten päät eivät vielä notkahtaneet, vaan painetta luotiin edelleen vastustajan päätyyn. Moonin virhetili näytti tässä vaiheessa jo neljää ja tiedettiin, että paikkoja tulisi tarpeeksi vaikka voittoon saakka. Viimeistely ei kuitenkaan parantunut ja puolustuspelaaminen petti hetken päästä jälleen. Erän puolivälissä kulmasta päästetty 7-2 maali alkoi näyttää Riemun kannalta jo lopun alulta. Heti perään raahelaisille vihellettiin kuitenkin viides virhe ja usko nousuun syttyi jälleen.

AS Moon kuitenkin niittasi 8-2 maalin ajassa 33.16 ja peli oli taputeltu. Ottelun loppu oli aikamoista päästä päähän juoksemista, jossa joukkueet tekivät maaleja vuorotahtiin. Riemu pelasi välillä myös reikäpaidalla ja tämä tuottikin tulosta Aution vapauttaessa Mikko ”Sankari” Laitisen maalintekoon. Molemmat joukkueet onnistuivat tämän jälkeen vielä kahdesti maalinteossa. Riemulta onnistuivat Alejandro ”Pommi” Ylönen suoraan vastustajan puolustajan tarjoilusta ja Jani ”Olen rakastunut” Sarajärvi Marcus ”Aivotärähdys” Åbergin hienosta syötöstä.

Ottelun lopussa nähtiin Riemun kauden ensimmäinen varoitus, kun Jonne ”Emppu” Silonsaari esti vastustajan karkaamisen repimällä röyhkeästi vastustajan paidasta. Kaiken kaikkiaan peli toi karusti esiin joukkueen rutiinin puutteen kovista otteluista. Sarjassa pelien tempo ei ole noussut lähellekään tämänpäiväistä eikä vastustajat lähteneet vastahyökkäyksiin yhtä terävästi. Lisää kovia pelejä olisi siis saatava, jotta joukkue menisi eteenpäin. Toivotaan, että sarjassa näitä pelejä jatkossa tulee.

 

Liikunnan Riemu: Aapo Autio – Marcus Åberg – Jonne Silonsaari – Jani Sarajärvi – Alejandro Ylönen – Jaakko HanhikoskiSanteri Paajanen – Jaakko Ahokas – Mikko Laitinen

Tehot: Jaakko Ahokas 2+0, Mikko Laitinen 1+0, Alejandro Ylönen 1+0, Jani Sarajärvi 1+0, Jaakko Hanhikoski 0+1, Aapo Autio 0+1, Marcus Åberg 0+1