Tilastot:

Kausi 2009-2010

Kausi 2010-2011

Kausi 2011-2012

Kausi 2012-2013

Kausi 2013-2014

Kausi 2014-2015

Kausi 2015-2016

Kausi 2016-2017

Kausi 2017-2018

Kausi 2018-2019

Pelaajatilastot – All Time

Historia lyhyesti

Liikunnan Riemun futsal-toiminta sai alkunsa jo ennen varsinaisen seuran perustamista. Osa FC Liikunnan jalkapalloilijoista päätti lähteä mukaan Keski-Suomen piirin 3. divisioonaan kaudeksi 2009-2010 JPS:n väreissä nimellä JPS/Liikunta. Joukkuetta tästä lähtien valmensi pelaaja-valmentajakaksikko Aapo Autio ja Eemeli Jokinen. Kyseistä kaksikkoa voidaan pitää myös koko futsaltoiminnan aloittajina, sillä heidän innokkuudestaan lajia kohtaan sai alkunsa futsaljoukkueen kerääminen FC Liikunnan riveistä.

Kausi 2009-2010 (3. div.)

Ensimmäinen kausi sujui pronssipatsailta odotetusti eli voitosta voittoon. Joukkueita 3. divisioonaan osallistui kyseisellä kaudella vain neljä ja niiden kesken pelattiin kaksinkertainen sarja. Liikuntalaiset laskettelivat helppoon sarjavoittoon hurjalla maalierolla 48-8. Sarjan päätteeksi pelattiin vielä karsintaottelu noususta 2. divisioonaan sarjakakkosta FCK:ta vastaan, joka päättyi 8-3 ja näin kauden päätteeksi juhlittiin nousua kakkosdivisioonaan.

Kausi 2010-2011 (2. div.)

Toinen kausi alkoi samalla kaavalla kuin edellinenkin, kun ensimmäiset kuusi ottelua (3 sarjassa ja 3 Cupissa) voitettiin murskalukemin. U.S. Skädäm kuitenkin pystyi laittamaan ensimmäisenä joukkueena kapuloita liikuntalaisten rattaisiin taistellen sarjaottelussa tasapelin lukemin 5-5. Tämä lamaannutti selvästi joukkueen pelin ja seuraavana päivänä tuli lähtö cupista LaPo-90:tä vastaan lukemin 5-2. Lopulta tappelu sarjavoitosta jatkui aina viimeiselle kierrokselle asti, jossa vastaan asettui ainut haastaja U.S. Skädäm. Liikuntalaisille olisi tasapeli riittänyt sarjan voittoon ja 1. divisioonan karsintapaikkaan, mutta Skädäm pelasi hurmoksessa ja käänsi ottelun itselleen lukemin 8-4. Näin tuloksena kaudelta 2010-2011 oli kakkosdivisioonan toinen sija ja eteneminen Cupissa neljännelle kierrokselle.

Kausi 2011-2012 (2. div.)

Ensimmäinen kausi Liikunnan Riemun nimen alla oli menestyksen täyteinen, sillä joukkue nousi kevään päätteeksi sarjaporrasta ylemmäksi Ykköseen. Kausi lähti hyvin käyntiin, sillä ensimmäisessä pelissä haettiin revanssi Lapualta, jossa paikallinen LaPo-90 pudotettiin Cupista tiukalla jatkoaikavoitolla. Myös sarjakausi saatiin seuraavissa otteluissa hyvin käyntiin, kun joukkue haki selvät voitot sarjan uusista joukkueista WJK-Hukkapallosta ja RiPasta. Kauden pohjanoteeraus nähtiin neljännessä matsissa, jossa joukkue putosi Cupista surkealla esityksellä raahelaiselle AS Moonille. Tappiota seurasi vielä vierastasapeli RiPaa vastaan, joten joukkue oli kriisin partaalla.

Tässä kohtaa valmennuskaksikko Jokinen-Autio otti kuitenkin pelaajia niskasta kiinni ja lähetti joukkueen pelin aivan uudenlaiseen lentoon. Dominoinnin seurauksena jalkoihin jäi muun muassa sarjan huippujoukkue KaDy II, jonka joukkue voitti molemmissa otteluissa selvin lukemin (1-7 ja 12-2). Loppukauden ainoa notkahdus tapahtui Huhtaharjulla paikallisvastustaja LPK:ta vastaan, kun Riemu hävisi tiukan ottelun jälkeen 4-5 (1-0). Tilastotappio ei kuitenkaan hidastanut joukkuetta, sillä loput ottelut Riemu voitti vähintään kymmenen maalin erolla. Viimeisessä ja kauden tärkeimmässä ottelussa joukkue kaatoi Ylöjärven puolueettomalla kentällä nousukarsinnassa porilaisen PTU:n lukemin 3-14 (1-7), joten kausi päättyi hienoon nousuun.

Kausi 2012-2013 (Ykkönen)

Kaudella 2012-2013 Liikunnan Riemu pelasi ensimmäistä kertaa Liiton alaisessa sarjassa, kun joukkue lähti haastamaan rutinoituneita joukkueita Ykköseen. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui edelliskaudella Liigaa pelannut Loiske. Ensimmäistä erää mielin määrin hallinneet liikuntalaiset eivät ennen ottelua osanneet sanoa tasonsa riittävyydestä Ykköseen juuri mitään, mutta tasapeliin, lukemin 4-4, päättyneen avauspelin jälkeen luotto pärjäämiseen oli kova.

Joukkue nostikin nopeasti tavoitteekseen alkuperäisen kuuden parhaan joukkoon sijoittumisen tilalle paikan kolmen parhaan joukossa, joka tarkoittaisi vähintään Liiga-karsintoja, kun sarjan ykkönen nousi suoraan ja kakkonen sekä kolmonen karsivat. Ottelut sujuivat mukavasti ja voittoja alkoikin tulla hyvään tahtiin alkukierrosten “kirottujen” 4-4-tulosten jälkeen. Sarjan mentyä “joulutauolle”, oli Riemu hyvissä iskuasemissa toisena, vain kaksi pistettä FC Rauman perässä. ACE ja PS Villa olivat kuitenkin aivan kintereillä ja heti alkuvuodesta kärsityt perättäiset tappiot näille joukkueille tiputti Riemun nousukarsintavauhdista, kun sarjaa oli jäljellä viisi ottelua. Tässä vaiheessa myös joukkueen runkopelaajista muutama oli menetetty vaihtoon ja loukkaantumisiin, mutta huima loppukiri oli silti vasta aluillaan.

Neljä seuraavaa ottelua onnistuttiin voittamaan ja viimeistä edellisellä kierroksella saatiin lopulta apuja muilta joukkueilta, kun ACE hävisi Komarille ja Villa pelasi kotonaan Loiskeen kanssa tasurin. Tämä tiesi viimeiseen sarjapeliin suurta panosta: voitolla karsintoihin, tasurilla ja tappiolla nelostila. Viimeinen ottelu pelattiin jo Liiga-nousunsa varmistanutta FC Raumaa vastaan Monnarilla. Joukkue panosti ottelun markkinointiin tehden mm. komean tiiserivideon. Markkinointi tuottikin tulosta, kun Monnarille saapui yli 150 äänekästä fania seuraamaan ratkaisuottelua. Riemu sai otteluun salama-alun, kun tilanne oli jo ajassa 3.49 2-0. Rauma kuitenkin kampesi itsensä peliin mukaan ja tasoitti n. 3 minuuttia ennen loppua tilanteeksi 3-3 ja näin Riemu oli pakotettu ottamaan reikäpaita kentälle. Kellossa oli alle minuutti jäljellä, kun Janne Törmänen pääsi huudattamaan yleisöä tehden 4-3 maalin. Lopulta Riemu pääsi vielä iskemään kertaalleen tyhjiin, kun Rauma pyöritti ylivoimaansa. Näin summerin soidessa riemu repesi katsomoon ja joukkue pääsi tavoitteeseensa eli Liiga-karsintoihin.

Karsinnoissa vastaan asettui FC Jazz Porista. Ensimmäinen ottelu pelattiin Monnarilla ja paikalla oli jälleen paljon äänekkäitä faneja. Ottelu eteni Riemun hallinnassa ja päättyi lopulta melko selkeästi Riemulle lukemin 6-2. Seuraavana päivänä oli edessä matkustus Poriin, jossa voitto veisi Riemun seuraavaksi kaudeksi Liigaan. Joukkueella oli kuitenkin jalat tukossa automatkasta ja edellisen päivän koitoksesta ja Jazz hallitsi peliä. Joukkue taisteli kuitenkin varsinaisen peliajan loppupuolella itsensä tasoihin, kun harvemmin maaleja sylkevä pelaaja-valmentaja Eemeli Jokinen teki maalin tärkeään paikkaan. Lopulta ottelu ratkaistiin kuusimetrisillä, jossa Riemun maalivahti Sami “Kiinanmuuri” Myllymäki oli hurjassa vireessä päästäen selkänsä taakse vain yhden maalin ja tehden vieläpä itse yhden. Kun myös Ville Vähäkoitti ja Tom Korolainen onnistuivat omissa yrityksissään oli nousujuhlat valmiit alkaviksi!

Kausi 2013-2014 (Futsal-Liiga)

Riemu taival Suomen Futsal-Liigassa lähti liikkelle kaudella 2013-2014. Ennen kauden alkua joukkue treenasi huomattavasti paremmin kuin aikaisempina kausina, vaikka tarkoituksena olikin pitää toiminta edelleen hauskana ja rentona. Kova tavoite kaudelle lyötiin heti lukkoon, sillä joukkue ei aikonut lähteä nöyristelemään liigakentille. Tavoitteena joukkueella oli ehdottomasti saavuttaa sarjassa playoff-paikka (kahdeksan parhaan joukkoon).

Kausi lähti joukkueen kannalta hyvin liikkelle, vaikka ensimmäisessä ottelussa tulikin 5-1 vierastappio Tervareille. Seuraavissa peleissä joukkue pääsi kartuttamaan pistepussia mukavasti 3 pisteen voitoilla, kun jalkoihin jäivät kotiotteluissa MadMax ja FC Rauma. Alkukauden kovin haaste saatiin, kun hallitseva mestari Ilves FS saapui Monnarille. Äärimmäisen tiukka ottelu päättyi jatkoajan jälkeen 2-2, joten ottelussa mentiin voittomaalikilpailuun (lue rankkareille). Ilves vei pilkut kokemuksella ja otti Tampereelle mukaan kaksi pistettä.

Kauden ehdottomia kohokohtia olivat paikalliskamppailut Kampuksen Dynamoa vastaan. Ensimmäinen kohtaaminen saatiin Futsal-Cupissa, kun rouva fortuna heitti joukkueet vastakkain jo kilpailun aikaisessa vaiheessa. Monnarille kokoontui suuryleisö seuraamaan tätä futsal-derbyä, jonka Riemu loistavasti voitti lukemin 1-3. Liigaotteluissa KaDyä vastaan ei nähty samanlaista Riemua, joten KaDy pääsi valitettavasti kuittaamaan Riemun Cup-voiton kahdella voitolla Liigassa.

Ensimmäisen liigakauden heikoin hetki joukkueelle osui ennen joulua, kun joukkue ajautui neljän ottelun tappioputkeen. Huono vaihe saatiin onneksi käännettyä ennen joulua, kun Cupissa väännettiin voitto Ilves 2:sta ja Liigassa ESC:stä. Uuden vuoden jälkeen joukkue sai tasaisesti pisteitä, mutta kertaakaan Riemu ei pystynyt voittamaan TOP 5 – joukkueita. Pisteet kairattiin näin ollen heikoimmilta joukkueilta tasaisen varmasti.

Runkosarjan päättyessä Riemulla oli plakkarissa 30 pistettä, joka oikeutti hienosti 6. sijaan. Joukkueen rekordi oli 8-2-2-10 maalierolla 92-92. Joukkue siis onnistui Ykkösen tavoin tekemään Liigassa runsaasti maaleja, mutta myös omassa päässä soi lähes jokaisessa ottelussa useampaan kertaan.

Puolivälierissä Riemu sai vastaan kokeneen GFT:n. Ensimmäinen osa Espoossa oli joukkueelta yksi kauden heikoimmista esityksistä, vaikka pleijjareihin oli valmistauduttu huolella. Useat virheet kuitenkin kostautuivat ja ottelu päättyi GFT:n selvään 8-3 voittoon. Seuraavana päivänä Monnarilla joukkue sai rivinsä kasaan ja kotiyleisö näki hienoa taistelua. Maalipaikkoja ei Riemu kuitenkaan saanut käytetyksi, joten GFT vei ottelun lukemin 1-3. Tämä tarkoitti, että Riemu oli ulkona ja GFT jatkoi välieriin.

Kokonaisuudessaan ensimmäinen liigakausi oli järjettömän hieno kokemus. Parhaina paloina oli ehdottomasti derbyt KaDyä vastaan, sillä Monnarille kokoontui jokaiseen otteluun komea yli 400-päinen yleisö. Riemun hienot fanijoukot kannustivat joukkuetta ajoittain korvia huumaavalla kovuudella, ja tunnelma Monnarilla oli railakas. Mainitsemisen arvoista on myös vierasfanimatka Cup-otteluun Tampereelle. Joukkueen bussi täytettiin faneilla ääriään myöten ja Pirkkahalli sai kuulla, miltä Suomen parhaat futsalfanit kuulostavat.

Kausi 2014-2015 (Futsal-Liiga)

Liikunnan Riemu pelasi kaudella 2014-2015 toista kauttaan Futsal-Liigassa. Joukkueen tie nousi pystyyn puolivälierissä ikimuistoisessa ottelusarjassa paikallisvastustaja Kampuksen Dynamoa vastaan. Playoff-paikka joukkueelle kuitenkin tosiaan irtosi toista vuotta peräkkäin Riemun ollessa runkosarjassa juuri playoff-viivan yläpuolella sijalla kahdeksan. Futsal Cupissa Riemu eteni upeasti aina Final Four -viikonlopulle asti lopulta häviten kuitenkin välierissä jatkoajan jälkeen Sievi Futsalille.

Kauden myötä Liikunnan Riemu vakiinnutti kuitenkin asemaansa Suomen futsalkartalla. Kauden ehdoton helmi oli keväällä 2015 KaDya vastaan pelattu puolivälieräsarja, jonka viikon sisällä pelatut kolme ottelua keräsivät yhteensä lähes 2000 katsojaa Monnarin lehtereille. Kuitenkin jo runkosarjassa paikallisvastustajien välillä pelatut ottelut herättivät suurta huomiota ja jopa pienimuotoista buumia koko Keski-Suomeen, mistä kertoo kauden toisessa derbyssä tehty Futsal-Liigan runkosarjan kaikkien aikojen yleisöennätys, 639 katsojaa. Kiihkeä kamppailu herätti kiinnostusta myös koko valtakunnassa, sillä YLE teki ottelusta ja Liikunna Riemusta seurana insertin televisiossa näytettyyn Urheiluviikonloppu-ohjelmaan.

Totuttuun tapaan Liikunnan Riemu siis näkyi, kuului ja meni eteenpäin kauden 2014-2015 aikana. Alkukaudesta tilanne näytti haastavalta, sillä pelaajamateriaali muuttui melkoisesti Riemun ensimmäisestä liigakaudesta. Joukkue kuitenkin kasvoi ja kehittyi kauden aikana todella paljon niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin, mikä teki tästäkin kaudesta jälleen ikimuistoisen monine upeine yksittäisine kokemuksineen!

Kausi 2015-2016 (Futsal-Liiga)

Kaudella 2015-2016 Riemu pelasi kolmatta kauttaan Futsal-Liigassa. Kaudesta tuli pelillisesti liigataipaleen huonoin kausi, sillä Riemu jäi nyt ensimmäistä kertaa runkosarjan päätyttyä vaille playoff-paikkaa. Vaikka kausi alkoi hyvin (kaksi voittoa kolmesta pelistä) ei Riemu yltänyt missään vaiheessa kautta samanlaiseen pistetahtiin kuin aiemmilla kausilla. Sarjan kuuden parhaan joukkueen alapuolella käytiin kuitenkin tasaista kamppailua kahdesta viimeisestä playoff-paikasta aivan viimeiselle kierrokselle asti. Lopulta playoff-viiva jäi kuitenkin Riemulta neljän pisteen päähän ja runkosarjan loppusijoituksena oli 11. eli toiseksi viimeinen.

Näin ollen Riemu päätyi Liiga-karsintaan, jossa kuitenkin hoideltiin tyylikkäästi Ilveksen kakkosjoukkue eli Ilves FS Akatemia. Karsintaottelut päättyivät Riemulle voitollisesti lukemin 4-1 ja 7-3. Riemu siis varmisti paikkansa Futsal-Liigassa kaudelle 2016-2017.

Myös kaudella 2015-2016 elettiin kuitenkin upeita hetkiä Riemu-futsalin parissa. Selvinä kohokohtina erottuvat jälleen valtavasti suosiotaan kasvattaneet derbyt sekä menestys Futsal Cupissa. Cupissa Riemu eteni Final Four -turnaukseen Tampereelle, jossa lauantain välieräottelussa kaatui Tervarit. Näin ollen sunnuntaina Jyväskylästä pelaajien tueksi starttasi fanibussi. Finaalissa laitettiinkin sitten parasta niin kentällä kuin katsomossa YLE:n näyttämässä tv-ottelussa. Valitettavasti kultamitalit karkasivat Espooseen GFT:n matkaan. Syksyn ensimmäisessä derbyssä, KaDy-Riemu, laitettiin yleisöennätys uusiksi (824 katsojaa). Myös itse ottelu oli eeppinen, kun Riemu johti 1-4, KaDy kampesi tasoihin ja lopulta Teemu Lukkari pamautti pallon maalin kattoon ottelun viimeisellä sekunnilla tuoden Riemulle Jyväskylän herruuden lukemin 5-6. Kevään derbyssä KaDy kuittasi tuon järkytyksen voittaen selkeästi ja ansaitusti 2-6. Tässä Riemun isännöimässä ottelussa kuitenkin yleisöennätys laitettiin uusiin sfääreihin, kun Monnarille oli pakkautunut Suomi-futsalin historiassa ensimmäistä kertaa yli tuhat katsojaa (1104).

Kausi 2016-2017 (Futsal-Liiga)

Kausi 2016-2017 oli Riemulle jo neljäs kausi Futsal-Liigassa. Kauteen lähdettiin uuden valmentajan johdolla, sillä vielä 2015-2016 valmentajan roolissa toimineiden Eemeli Jokisen ja Tom Korolaisen paikan otti maajoukkueeseenkin noussut Ville Vähäkoitti. Alkukauden Riemu pelasi turhan ailahtelevasti. Varsinkin kotipeleissä kyyti oli kylmää. Syksyn derbyyn KaDya vastaan saatiin TV-kameratkin paikalle, mutta YLEllä näytetyssä ottelussa tuli takkiin murskaavasti 6-0.

Vuoden 2017 puolella Riemu sitten yltyi lujaan vireeseen varsinkin Monnarin kotiparketilla voittaen runkosarjan viisi viimeistä kotiotteluaan. Myös syksyn ruma derbytappio unohtui, kun Riemu onnistui kaatamaan kotiderbyssä KaDyn lukemin 2-1. Niinpä Riemu nousi sijalle kahdeksan ja eteni playoffeihin yhden kauden tauon jälkeen. Playoff-otteluissa runkosarjan kakkonen Leijona Futsal haastettiin kunniakkaasti. Kotona pelatuista kahdesta puolivälierästä Riemu voitti ensimmäisen tyylikkäästi 7-2. Lopulta Leijona oli kuitenkin vahvempi otteluvoitoin 3-1.