Lasten liikuntakerho

Liikunnan Riemua alakoululaisille

Liikunnan Riemun lasten kerhotoiminta jatkuu keväällä 2021. Muutamia kerhopaikkoja on vielä vapaana kevätlukukaudelle!

Lasten monilajinen liikuntakerho tarjoaa ei-kilpailullista ja edullista matalan kynnyksen harrastustoimintaa alakouluikäisille lapsille. Liikuntakerho käynnistettiin syksyllä 2018 Opetus- ja kulttuuriministeriön avustamana seuratukihankkeena ja toisella kaudellaan 2019-2020 kerho tavoitti jo 80 alakouluikäistä lasta.

Ensimmäisen kerhovuoden aikana kerhossa kokeiltiin yli kahtakymmentä eri lajia. Aiempina vuosina kerhossa ohjattuja lajeja ovat olleet esimerkiksi käsi-, lento-, sulka- ja koripallo, salibandy, futsal, uinti, breakdance, voimistelu, parkour, taitoluistelu, cheerleading, suunnistus, yleisurheilu, paini, judo, laskettelu, hiihto, jääkiekko, rygby ym. Kerhon ohjaajina toimivat Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan opiskelijat ja Liikunnan Riemun jaostojen pelaajat.

Mukana on 2020-2021 lukukautena kolme eri ryhmää, jotka kokoontuvat kerran viikossa seuraavasti:

ke klo 16:00-17:00 1.-3.-luokkalaiset (Jyväskylän kristillinen koulu)
ke klo 17:00-18:00 4.-6.-luokkalaiset (Jyväskylän kristillinen koulu)
to klo 16:00-17:00 1.-3.-luokkalaiset (Puistokadun päiväkotikoulu)

 Kerhon päätilana on keskiviikkoisin Cygnaeuksen koulukeskuksen (nyk. Jyväskylän kristillinen koulu, Voionmaankatu 18) liikuntasali ja torstaisin Puistokadun päiväkotikoulun (Puistokatu 7-9) liikuntasali. Yksittäisiä kerhotunteja pidetään mm. Laajiksessa ja Monitoimitalolla. Kerho ei järjestä kouluista poikkeaville kerhopaikoille kuljetuksia.

Ensimmäinen kevätlukukauden kerhotunti pidetään torstain ryhmällä loppiaisen jälkeen 7.1. ja keskiviikon ryhmillä viikolla 2. Kerho pyörii koulukalenterin mukaisesti (loma-aikoina ei kerhoa) ke 26.5. / to 27.5. saakka. Kerhon toiminta on luonnollisesti riippuvaista vallitsevasta koronavirustilanteesta ja sen mahdollisista muutoksista, josta tiedotetaan tarvittaessa erikseen.

Kerhoon otetaan mukaan 25 lasta per ryhmä.

Keskiviikon 1.-3.-luokkalaisten ryhmä (Kristillinen koulu) sekä torstain 1.-3. luokkalaisten ryhmä (Puistokoulu) ovat tällä hetkellä TÄYNNÄ (voit halutessasi ilmoittaa lapsen varasijalle, jos peruutuksia ilmenee).

 Keskiviikon 4.-6.-luokkalaisten ryhmässä (Kristillinen koulu) on vielä NELJÄ PAIKKAA VAPAANA kevätlukukaudelle.

Kerhoon voi ilmoittautua myös kesken kauden!

Ilmoittautuminen tapahtuu tällä sähköisellä lomakkeella.

Kiitos suuresta kiinnostuksesta kerhoamme kohtaan!

HUOM! Ilmoittautumislomakkeen lähetyksestä ei tule automaattista vahvistusviestiä, mutta ilmoittautuminen on silti rekisteröity, joten älä ilmoita lasta useampaan kertaan. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Vahvistusviesti ilmoittautumisesta lähetetään erikseen manuaalisesti muutamien arkipäivien sisällä.


MITÄ RIEMUN LIIKUNTAKERHO ON?

MONIPUOLINEN

Vähintään 15 eri urheilulajia.

AMMATTITAITOINEN

Ohjaajina Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen opiskelijat.

EDULLINEN

Syyslukukausimaksu 50 euroa ja kevätlukukausimaksu 50 euroa. Koko lukuvuosi pitää sisällään 34 liikuntakertaa.

RIEMUKAS

Kerhossa panostetaan liikunnan iloon.

PALAUTTEITA KERHOSTA:

“Tämä on ainoa harrastus, jossa aidosti toteutuu monipuolisuus. Upeasti toteutettu, kaikki toimii. Täysi kymppi nyt, kun kerho innostaa liikkumaan myös “ei liikunnallisen” lapsen.”

“Äärettömän hyvä ja monipuolinen kerho!”

“Meille tämä kerho on ollut todella tärkeä asia. Lapsemme ei tätä kerhoa aiemmin ole suostunut osallistumaan mihinkään harrastukseen 1-2 kertaa pidempään. “

“Selvästikin kotona huomaa, että tähän kerhoon lähdetään mielellään”

“Lapset ovat tykänneet todella paljon! Kerhoon on aina mukava tulla.”

“Koko rahan edestä hyvää ohjausta ja mahdollisuus tutustua eri lajeihin”

Kerholaisten vanhemmille suunnatun palautekyselyn kysymyksessä ”Kuinka todennäköisesti suosittelisit kerhoa tuttavienne lapsille asteikolla 1-10?”, vastauksien keskiarvo oli 9,8!

Yhteystiedot


Vera Salmi, kerhokoordinaattori
liikuntakerho (at) liikunnanriemu.com, 045 895 1805


Aino Aineslahti, vastuuohjaaja torstain ryhmässä


Lotta Närhinen, vastuuohjaaja keskiviikon ryhmissä