Liikunnan läskihiihto

Liikunnan läskihiihto on perinteinen kevättapahtuma, jossa on mahdollisuus nauttia hyvästä porukasta ja virkistää hiihtomuistoja. Hiihdettävä matka on perinteisesti ollut Ampujien majalta Peurunkaan ja takaisin (latukartta). Pituutta reitille kertyy n. 45 kilometriä. Myös hiihtäminen ainoastaan yhteen suuntaan on ollut mahdollista, jolloin matkan pituus on luonnollisesti 22,5 kilometriä. Reitillä on hyvät perinteisen ladut sekä vapaan baanat, joten hiihtotyylin voi valita itse.

Tapahtumassa palkitaan ansioituneita hiihtäjiä Läskihiihtoneuvos-kunniakirjoilla. Kunniakirjan ja arvonimen saa itselleen osallistuttuaan kahteen Läskihiihtoon. Vain harva liikuntalainen on tähän mennessä tämän arvonimen itselleen saanut. Läskihiihtoneuvosten kunniataulukko on nähtävillä täältä. Oletko sinä seuraava?

Vuonna 2014 tapahtuma jouduttiin valitettavasti perumaan lumen puutteen vuoksi.


 

Kutsu vuodelle 2013

Tervetuloa kaikki liikuntalaiset juhlimaan läskihiihdon 5-vuotissynttäreitä maaliskuussa. Liikunnan Riemu ja Sporticus järjestää jälleen liikunnan yhteisen hiihtotapahtuman Läskihiihdon perjantaina 8.3. Viime vuonna tehtiin osallistujaennätys, kun 25 hiihtäjää oli reissussa mukana. Pidetään huoli, että ennätys laitetaan jälleen uusiksi synttärivuoden kunniaksi! Päivä on tiedekuntamme opinnoista vapaa, joten mikä olisikaan parempi tapa viettää vapaapäivää, kun hiihdon merkeissä.

Sporticuksen suotuisella avustuksella tarjoamme hiihtämään lähteville ilmaisen bussikuljetuksen. Nyt ei ole enää yhtään hyvää syytä jättää läskihiihtoa väliin! Bussissa on paikkoja rajoitetusti, joten kannattaa ilmoittautua ajoissa.  Bussi starttaa liikunnan edestä kello 9.30 ja yhteislähtö ampujien majalta 10.00. Päivän aikataulu kokonaisuudessaan löytyy alempana. Ilmoittautuminen bussikyytiin tapahtuu sähköpostilla osoitteeseen antti.k.vanhala@jyu.fi 1.3 mennessä. Ilmoita viestissä nimesi, puhelinnumerosi sekä haluatko kyydin takaisin Peurungasta vai Ampujien majalta. Jos tulet omalla kyydillä, ei ilmoittautumista tarvita.

Läskihiihdon tarkoituksena on hiihtää yhdessä hyvästä seurasta ja luonnon kauneudesta nauttien sellaista vauhtia, että kaikki pysyvät kyydissä. Osallistujista ja tilanteesta riippuen voimme jakautua myös muutamaan ryhmään vauhdin mukaan, mutta kenenkään ei tarvitse pelätä joutuvansa yksin hiihtämään.

Hiihtäjien tulee varata matkaansa ainakin riittävästi vaatetta ja nestettä. Myös pientä evästä on hyvä ottaa matkalle mukaan. Peurungassa on myös kahvila, josta on mahdollista ostaa syömistä ja juomista.


Päivän aikataulu:

Lähtö liikunnan edestä                                                                                                klo 9.30

Hiihdon yhteislähtö Ampujien majalta                                                                    klo 10.00

Bussikyyti takaisin liikunnalle Peurungasta                                                            klo 13.00

Bussikyyti takaisin liikunnalle Ampujien majalta                                                  klo 15.45

 

Tervetuloa kaikki liikuntalaiset viettämään mukavaa yhteistä hiihtopäivää!