Historiaa & menestystä

Tiesitkö?

Ennen Liikunnan Riemuun liittymistä Campuksen Koonto oli oma seuransa. Alkuaikoina Campuksen Koonto kilpaili joukkuevoimistelussa ja kilpa-aerobicissä. Campuksen Koonnolla onkin hallussaan muun muassa joukkuevoimistelun historian kautta aikain ensimmäinen maailmanmestaruus vuodelta 2000.

Joukkuevoimistelusta ja kilpa-aerobicistä siirryttiin kuitenkin vähitellen cheertanssiin, jossa Cako kilpaili vuosina 2005–2012. Nykyään joukkue on keskittynyt tanssin alueelle. Vaikka tanssityylit ovat muuttuneet Campuksen Koonnon historian aikana, niin yhteistä kaikille joukkueille on ollut se, että tanssijat ovat olleet pääsääntöisesti Jyväskylän yliopiston opiskelijoista ja suurin osa joukkueen jäsenistä on opiskellut liikuntatieteellisessä.

Joukkueen historiikkia löydät myös Campuksen Koonnon blogisivulta.

2005-2006 Formula 1

Formula 2005-2006

Formula SM-kisat 2006

Cheertanssin historia alkoi keväällä 2005, kun Jyväskylän yliopistossa tarjottiin tanssipedagogiikan opiskelijoille uusi lyhytkurssi aiheena team dance. Tanssipedagogiikan kurssin järjesti ja ohjasi Sanna Mäkelä. Kurssin puitteissa harjoiteltiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2005 ja kurssin päätteeksi heräteltiin alustavaa kiinnostusta perustaa seuraavana syksynä Jyväskylään oma cheertanssijoukkue. Alkujaan joukkueessa oli 10 tyttöä, mutta pientä muutosta tanssijoiden määrässä on tapahtunut vähän väliä.

Sanna Mäkelä teki vauhdikkaan Formula 1 –koreografian ja kisoihin lähdettiin pitämään hauskaa ja ihmettelemään cheerleading-meininkiä ja joukkue osallistui cheertanssisarjaan. SM-karsintakisoista saatiin paljon kokemusta ja kilpailupaikka SM-kilpailuihin. SM-kilpailuista lähdettiinkin kotiin pronssimitalit kaulassa!

Koreografia: Sanna Mäkelä
Sarja: Cheertanssi, SM-prossia

2006-2007 Sunshine

Cako06-07

Sunshine SM-kisat 2007

Seuraavalla kaudella ohjelman tekemiseen saatiin apuja ulkomailta asti. Kauden 2006-2007 Sunshine-ohjelman runko saatiin tiukalla treenillä kuudessa päivässä valmiiksi Sannan ystävän Megan Teasleyn (USA) johdolla. Hiontaa ja treeniä tosin jatkettiin ahkerasti senkin jälkeen. Kuopion SM-karsinnoissa saatiin muutamia ylimääräisiä sydämen tykytyksiä, kun aikataulu kenraalikierroksella olikin puoli tuntia edellä ja tanssijoilla tuli pienoinen kiire lavalle. SM-karsintojen toisella sijalla saavutettiin kuitenkin SM-kisapaikka ja SM-kilpailuissa saavutettiin neljäs sija.

Valmennus ja koreografia: Megan Teasley ja Sanna Mäkelä
Sarja: Cheertanssi, SM 4.sija

2007-2008 RockJungle

Cako07-08

Rock Jungle EM-kisat 2008

Linkki kisavideoon

Joukkueen valmentaja Sanna oli muuttamassa pois Jyväskylästä, mutta joukkueesta löytyi silti taisteluhenkeä ja harjoittelua jatkettiin Jyväskylässä ilman valmentajaa ja viikonloppuisin treenileirieillä 1-2 kertaa kuukaudessa. RockJungle-ohjelman runko oli jo kesän alussa valmis ja sitä oli helppo lähteä treenaamaan. SM-karsintakisoista saimme toisella sijalla SM-kisapaikan ja hyvää palautetta ohjelman hiomiseksi huippukuntoon. SM-kilpailuissa hiottu ohjelma ja huikea fiilis välittyikin tuomareille ja katsomoon ja onnistuminen toi joukkueelle hopeamitalin ja EM-edustuspaikan!

Kevään ja kesän kalenterit menivät uusiksi, kun tilaa piti raivata yhteisille treeneille. Ohjelmaa hiottiin ja harjoiteltiin ja lisäksi kisojen varten oli myös paljon muutakin järjesteltäviä asioita. Heinäkuussa 2008 Campuksen Koonnon villi viidakkomeininki pääsikin sitten valloilleen Slovenian Ljublijanassa ja kotiin mukana oli tuomisina diplomit viidennestä sijasta Euroopan mestaruus kilpailuissa!

Koreografia: Sanna Mäkelä ja joukkue
Sarja: Cheertanssi, SM –hopea ja EM 5.sija
Joukkueen jäsenet: Tuulia Kalliokoski, Sini Koistinen, Hanna Lehmusta, Silja Mäkelä, Jenni Ridanpää ja Laura Suopanki

2008-2009 Pirates

Pirates 2008-2009

Pirates SM-kisat 2009

Edellinen kisakausi oli jatkunut pitkään kesälle ja joukkue oli olettanut EM-kisojen olevan joukkueen viimeiset yhteiset kilpailut. Pienen hengähdystauon jälkeen huomattiin, että kilpailulavalle olisikin vielä halua. Haasteita kauteen toi hieman viimetipassa alkanut ohjelman valmistelu ja uusien tanssijoiden haaliminen. Huikeaa tsemppiä joukkueessa kuitenkin oli, sillä muutamassa kuukaudessa saatiin ohjelma ja joukkue kasaan. Kauimpaa harjoituksiin tuli Laura Sotkamosta saakka!

Pirates-koreografiasta ja valmennuspuolesta vastasi tällä kertaa joukkueen oma tanssija Sini Koistinen, joka päätti jättää lavan nyt muiden haltuun. Hauska koreografia nauratti monissa treeneissä, mutta onneksi jätimme hulluimmat ideat treeneihin ja lavalla nähtiin tiukkaa tykitystä ja merirosvomeininkiä. SM-kilpailupaikka meillä oli valmiina ja SM-kilpailuissa sijoituttiin viidenneksi.

Koreografia: Sini Koistinen
Sarja: Cheertanssi, SM- 5.sija
Joukkueen jäsenet: Tuulia Kalliokoski, Saila Kaukonen, Maria Kitola, Silja Mäkelä, Laura Suopanki, Maiju Taipale ja Henni Takala

2009-2010 Radalla

Radalla 2009-2010

Radalla SM-kisat 2010

Linkki kisavideoon

Tähän asti joukkueeseen oli tullut ja lähtenyt aina muutama tyttö kerrallaan, mutta tällä kaudella suurin osa tytöistä vaihtui. Keväällä 2009 joukkueeseen haettiin ihan tosissaan uutta verta ja uusia jäseniä saatiin rekrytoitua iso joukko ja joukkueessa oli yhteensä 12 tanssijaa, joilla oli monipuolisesti erilaiset tanssitaustat.

Koreografia tehtiin yhdessä joukkueen kanssa, yhden ottaen enemmän vastuuta musiikista, toinen tekniikasta ja kolmas tanssipätkistä jne. Kauden kilpailuohjelmaa harjoiteltiin jo kesällä leireillä Jyväskylässä, jonne joukkueen jäsenet kerääntyivät eripuolilta Suomea. Näin ohjelma saatiin vähitellen kasaan jo kesällä ja harjoittelua jatkettiin kunnolla syksyllä, kun tanssijat palasivat takaisin opintojen pariin Jyväskylään. Kilpailuohjelman kuviot päätettiin tehdä kahdeksalle hengelle, jolloin saimme joukkueen vahvuudet, yhdenaikaisuuden ja näyttävyyden parhaiten esille. Pieni kilpailu kisapaikasta teki myös hyvää joukkueelle.

SM-karsinnat marraskuussa antoivat hyvää kisakokemusta uudelle kokoonpanolle ja palautteen perusteella ohjelmaa muokkailtiin hieman. SM-kilpailuihin. SM-kilpailureissun aikana saatiin todeta, että meillä on kyllä huippujengi kasassa, kisaa edeltävä ilta meni vedet silmissä ja vatsaa pidellessä, kun jutut lähtivät ihan käsistä. Kisapäivä kului nopeasti ensin aamupäivän kenraaleihin valmistautuessa, itse kilpailuun jännittäessä ja lopulta päivä huipentui palkintojenjakoon. Kisan jälkeiset tunnelmat olivat ristiriitaiset. Molemmat päivän suoritukset menivät hyvin, joten niihin täytyi olla tyytyväinen, mutta neljäs sija ei tyydyttänyt joukkuetta. Se oli harmittavat lähellä mitalia, mutta tätähän tämä kilpaurheilu on!

Koreografia: Joukkue itse
Sarja: Cheertanssi, SM 4.sija
Joukkueen jäsenet: Mari Jouppila, Tuulia Kalliokoski, Saila Kaukonen, Maria Kitola, Loviisa Leinonen, Emmi-Riina Meriläinen Silja Mäkelä, Henni Takala ja Hanna Toivanen, lisäksi Jenni Liiri ja Niina Sinisilta

2010-2011 Flirt

Flirt SM-kisat 2011

Flirt SM-kisat 2011

Linkki kisavideoon

Kauden alkaessa joukkueen kokoonpanossa ei tapahtunut suuria muutoksia, vaan pääsimme aloittamaan kauden lähes samalla joukkueella! Tanssijoukkueen jäsenistä oli tullut tärkeitä ystäviä, vaikka treeneissä tunteet räiskähtelevätkin suuntaan ja toiseen… Tällä kaudella joukkue halusi ulkopuolisen henkilön tekemään koreografian kilpailuihin. Entisen valmentajan Sannan kautta saimme yhteyden uuteen valmentajaan Veeraa, joka innostui yhteistyöstä joukkueen kanssa. Veera suunnitteli joukkueelle koreografian, joka opeteltiin kolmella leirillä kesän aikana. Ohjelmassa on paljon uusia ideoita ja vanhoihin kaavoihin kangistuneet cakolaiset pistettiin opettelemaan uusia tekniikoita. Uudenlainen ohjelma toikin piristystä ja motivaatiota treeneihin.

SM-karsinnoissa pääsimme ensimmäistä kertaa näyttämään uuden koreografian. Tuloksena olis neljäs sija, joka vain tsemppasi meitä lisää. Tiesimme että mitali ei ole kaukana. Tuomareilta saimme paljon palautetta koreografiastamme ja puvuistamme, joten niihin olisi tehtävä muutoksia ennen SM-kisoja. Saimme sovittua Veeran kanssa pikaisesti uuden koreografialeirin ja teimme isot muutokset ohjelmaan. Karsintojen ja SM-kilpailuiden väliaika oli rankkaa; ohjelman muutoksia oli harjoiteltava ja tekniikoita ja ohjelmaa hiottava, vaikka lähes kaikki sairastelivat ja opiskelukiireet painoivat eniten juuri tuolloin. SM-kilpailuihin saimme kuitenkin itsemme ja ohjelman hyvin kasaan. Kenraalisuorituksessa oli vielä paljon epävarmuutta, mutta yhdenaikaisuudeltaan olimme kehittyneet. Oikeaan kilpailusuoritukseen saimme alle hyvän valmistautumisen ja fiiliksen. Suoritus meni niin kuin piti, olimme tehneet joukkueena lähes nappisuorituksen! Tuloksena oli kuitenkin viime vuodelta tuttu SM-kilpailuiden neljäs sija, joka ei tuntunut kiitokselta onnistumisesta…

Koreografia: Veera
Sarja: Cheertanssi SM 4.sija
Joukkueen jäsenet: Ella Jyrkinen, Mari Jouppila, Tuulia Kalliokoski, Saila Kaukonen, Maria Kitola, Loviisa Leinonen, Jenni Liiri, Emmi-Riina Meriläinen ja Silja Mäkelä, lisäksi Jenni Huotari ja Sanni Pääkkönen

Kevät 2011 One Night Only

One Night Only PM-kisat 2011

One Night Only PM-kisat 2011

Syyskautemme oli päättynyt SM-kilpailuiden 4. sijaan, joka olisi tarkoittanut joukkueelle kevättä ilman kilpailuita. Yllätykseksemme saimme kuitenkin tammikuussa Suomen cheerleading liitolta (SCL) viestin, että Campuksen Koonnolla olisi mahdollisuus lähteä edustamaan Suomea ensimmäisiin Cheerleadigin Pohjoismaiden mestaruuskilpailuihin toukokuussa 2011 Vantaalle. Koska saisimme vielä kerran cakon vanhan jengin kasaan, otimme paikan ylpeänä vastaan ja aloimme suunnitella kevätkautta. Hankalaksi sen teki se, että olimme juuri tehneet ison “mainoskampanjan” ja hankkineet liudan uusia tanssijoita cakoon, mutta uudet tanssijat eivät kuitenkaan ehtisi valmistautua kisoihin riittävästi. Ensin koko porukka yritti treenata yhdessä, mutta lopulta kisat alkoivat lähestyä ja uutta opeteltavaa oli paljon. Päätimme, että treenasimme kaikki yhdessä vain kerran viikossa ja pm-joukkue treenaisi erillään kaksi kertaa viikossa, että kaikki tarvittavat muutokset ehdittäisiin tehdä.

Koreografiaan tuli muutoksia ja muistettavaa oli paljon. Lähes kaikki musiikit ja siirtymiset vaihtuivat, vain tanssipätkiä pysyi samoina kuin SM-kilpailuissa (joukkueen oma jäsen Maria teki suuren työn koreografian muokkaamisessa). Lähempänä kisoja haastetta kuitenkin toivat joukkuetta taas rasittavat sairastelut. Emme päässet ennen kisoja tekemään yhtäkään kokonaista suoritusta, joissa koko joukkue olisi pystynyt tekemään täysillä. Vielä kisapäivänä oli epäselvää millaisella kokoonpanolla pystyisimme kilpailemaan (varamiehiä meillä ei ollut). Koko joukkue pääsi onneksi kisaamaan ja päätimme vain nauttia kisoista ilman paineita. Koko joukkue tsemppasi täysillä ja saimme huippufiiliksen onnistuneisiin kilpailusuorituksiin. Palkintojenjaossa olimme jo henkisesti valmistautuneet hakemaan diplomin muiden joukkueiden jälkeen, joten tulikin mielettömänä yllätyksenä, että ylsimmekin hopeasuoritukseen! SM-kilpailuiden karvas pettymys unohtui ja ohjelman muutoksien opetteluun käytetty työ tuotti tulosta. PM- hopea tuntui koko joukkueesta todella mahtavalta.

Koreografia: Maria Kitola
Sarja: Cheertanssi PM-hopea
Joukkueen jäsenet: Ella Jyrkinen, Tuulia Kalliokoski, Saila Kaukonen, Maria Kitola, Loviisa Leinonen, Jenni Liiri, Silja Mäkelä, Sanni Pääkkönen ja Heli Turpeinen

Kausi 2011-2012

SM-kisat 2012

SM-kisat 2012

Linkki kisavideoon

Tuntui, että uusi kausi alkoi nopeasti. PM-kisat olivat vasta loppu keväästä ja kesällä olisi pitänyt jo alkaa suunnittelemaan ja harjoittelemaan uutta ohjelmaa. Muutama tanssija taas jäi pois joukkueesta ja keväällä rekrytoiduista tytöistä ei löytynyt innokkaita kilpailijoita vielä mukaan syksyn karsintoihin. Onneksi kuitenkin kuusi vanhaa tanssijaa päätti vielä lähteä kisaamaan ja porukkaan saatiin lisäksi uusi vahvistus. Kesällä treenattiin leirien muodossa, kuten aikaisempinakin kesinä ja treenaus jatkui syksyllä tiiviimmin, kun kaikki palasivat Jyväskylään. Tällä kaudella joukkue valmensi itse itseään ja kisaohjelman pohjana käytettiin osittain PM-kisoihin tehtyä ohjelmaa. Muutoksia musiikkeihin ja tanssiosioihin tuli paljon ja lisäksi ohjelmaan lisättiin uusia tanssinostoja. Tällä kaudella porukka oli pienempi, jolloin yhdenaikaisuus olisi vieläkin tärkeämpää. Joukkue selviytyi karsinnoista ongelmitta SM-kilpailuihin. SM-kilpailut tuntuivat kuitenkin tulevan liiankin nopeasti edellisen pitkän kauden jälkeen ja vuoden 2012 SM-kisoissa sijoitus oli harmillisesti 5.

Koreografia: Maria Kitola
Sarja: Cheertanssi SM 5. sija
Joukkueenjäsenet: Tuulia Kalliokoski, Saila Kaukonen, Maria Kitola, Loviisa Leinonen, Sanni Pääkkönen, Eva-Greta Snäll ja Heli Turpeinen.