Sunnuntaina oteltiin Miesten Futsal-Liigan runkosarjan päätöskierros, ja Riemu saattoi runkosarjansa päätökseen Pirkkalassa PJK:n vieraana. Vaihderikas ja vauhdikas, välillä hieman koohottamiseksi mennyt ottelu kääntyi lopulta riemukkaasti vierasvoitoksi, kun tulostaululla komeilivat ottelun päätteeksi lukemat 3-4 (1-1). Ottelun maalikooste on nähtävissä osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=OWLJ1btI980.

Ottelun alku oli Riemulta hieman sekava. Syötöt pomppivat epänormaaliin tapaan ja omalla puoliskolla tuli kourallinen omituisia pallonmenetyksiä sekä outoja läheltä piti -tilanteita. Hermostunut alku kruunaantui reilun kolmentoista minuutin pelin jälkeen, kun PJK:n laidalta maalille kääntämä pallo kimposi Riemun omasta pelaajasta maaliin ja vei isännät 1-0-johtoon. Ensimmäisen jakson kuluessa peliin päästiin kuitenkin paremmin kiinni, ja tämä tuotti palkinnon reilut puoli minuuttia ennen puoliaikasummerin soimista. Ahnas prässipeli tuotti tuloksen, kun Juuso “Skini” Eteläpää katkoi PJK:n avausyrityksen ja Leevi “Hippi” Kemppainen naulasi irtopallosta terävästi pelin tasoihin ajassa 19:29. Tankkaustauolle lähdettiin näistä 1-1-lukemista.

Toisen puoliajan alussakaan ei ollut juuri hurraamista. Ajassa 21:50 PJK:n maalille toimittama laukaus kimpoili taas kahden riemulaisen välillä, ja isäntien Leevi Päivinen pääsi puttaamaan pallon vapaasti maaliin ja sinipaidat 2-1-johtoon. Tasoitusta ei kuitenkaan onneksi kovin kauaa jouduttu jännittämään, sillä Joonas “Lyöjäjokeri” Madetoja pamautti upean moukarin takaylänurkkaan Kemppaisen maanmainion koko kentän puhkaisseen syötön jälkeen. Riemu siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon noin kolme ja puoli minuuttia ennen täyttä aikaa, kun jälleen Kemppaisen esityöstä Eteläpää pääsi sijoittamaan läpiajosta pallon PJK-maalin etunurkkaan. Kellossa 36:33 ja peli 2-3 Riemulle.

Isännät ottivat pikaisesti ylivoimapelin käyttöönsä, mutta Riemun alivoima pelitti hyvin eikä vaaranpaikkoja syntynyt. Johtoasema päästiin tuplaamaan kahteen maaliin reilu minuutti ennen ajanlaskun loppua, kun Madetoja painoi illan toisensa tyhjään maaliin PJK-pelurin karanneen kosketuksen jälkimainingeissa. Viimeinen vajaa minuutti saatiin kuitenkin vielä jännäksi, kun ajassa 39:09 isännät tulivat maalin päähän Toni Järvisen peitettyä juuri sääntöjen rajamailla, mutta kuitenkin oikealla puolella Sauli “Sale” Kilpeläisen yrityksen PJK:n tyhjään maaliin, jonka seurauksena pallo kimposikin hassusti Riemu-maaliin. Viimeinen minuutti selvittiin kuitenkin ilman paniikkia, ja jokainen Riemun kolmesta reissuun lähteneestä autosta sai yhden pisteen mukaansa matkalle takaisin kohti Jyväskylää. Lopputulos siis 3-4 (1-1).

Peli jätti selkeästi parantamisen varaa, mutta tällä kaudella Riemun kasvusta on kertonut juuri kyseinen seikka, että heikommallakin esityksellä täysiä pistepotteja on onnistuttu klaaraamaan. Ikävän sivumausteen voitolle ja pelin jälkeen kopissa nautituille maailmanluokan siiville toi Antti “Lappiz” Lappalaisen loukkaantuminen, toivotaan Iisalmen lahjan riemufutsalille selviävän mahdollisimman vähäisillä vahingoilla.

Playoffit alkavat 17. tai 18.4., nyt niihin on aika valmistautua melkein kolmen viikon verran. Vastaan tulee siis runkosarjan voittaja FC Kemi, jonka kanssa runkosarjassa pelatuissa otteluissa kumpikin voitti oman kotiottelunsa. Ennen pelin jatkumista kovaa eteenpäinmenoa ja sitten kohti kemiläisten kaatoa!

PJK – Riemu 3-4 (1-1), 28.3.2021 klo 16:00, Pirkkala

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (aloittava mv), Matias Hovi, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö (C), Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Jonne Forsström, Oskari Kainulainen, Arttu Seikkula, Jarkko Niskajärvi

Riemun tehopisteet:

Leevi Kemppainen 1+2

Joonas Madetoja 2+0

Juuso Eteläpää 1+1