Pitkä, yli puolen vuoden rupeama, Miesten Futsal-Liigan runkosarja näkee huomenna päätöksensä, kun syyskuun lopussa alkanut urakka laitetaan sunnuntaina pakettiin päätösottelulla PJK:ta vastaan. Ottelu alkaa kello 16:00 ja on tutusti nähtävissä SolidSportin kautta osoitteesta https://solidsport.com/futsalliiga.

Riemu pääsee otteluun suhteellisen paineettomassa tilassa, vaikka merkityksetön ottelu ei vierasjoukkueellekaan missään nimessä ole. Playoff-paikat ovat kaikki jo jaettu ja Riemu on tässä poppoossa jo varmuudella mukana, mutta parhaan kahdeksikonkin keskinäiset sijoitukset ovat yhä varsin auki. Varmoja ovat ainoastaan FC Kemin runkosarjan voitto sekä GFT:n viides sija, muuten kaikkien joukkueiden sijoitukset voivat heilahdella vielä parinkin sijoituksen verran viimeisen kierroksen tuloksista riippuen.

Jos ottelusta jää käteen pyöreät nolla pistettä, kohdataan playoffien ensimmäisellä kierroksella varmuudella runkosarjan voittaja FC Kemi. 1-3 pisteellä taasen on mahdollista nousta seitsemännellä sijalla olevan SoVon ohi, jolloin playoffien ensimmäisellä kierroksella kohdattaisiin runkosarjan toiselle sijalle yltänyt joukkue. Omista otteluistaan riippuen runkosarjan toiseksi voi vielä kyetä joko ToPV, KaDy tai Akaa Futsal. Mutkikasta siis on, mutta antaa olla – sunnuntain ottelusta hakusessa on vain ja ainoastaan kolme pistettä, ja summerien soitua sitten nähdään, kenet kohdataan seuraavaksi. Sitä saa mitä tulee.

PJK:lla onkin sitten vielä isommat panokset pelissä. Pirkkalaiset ovat tällä hetkellä ensimmäisellä putoamiskarsintapaikalla, ja viivan yllä oleviin Sieviin ja JoSePaan on kumpaankin kaksi pistettä matkaa. Isännät tarvitsevat siis vähintään jatko-otteluvoiton, jotta voivat selvitä vielä kuiville ja varmistaa paikkansa Miesten Futsal-Liigassa ensi vuodellekin ilman piinaavia putoamiskarsintoja.

Miesten Futsal-Liigan sarjataulukko ennen runkosarjan päätöskierrosta

Riemu koki viime sunnuntaina ikävän tappion Sieville, mutta harjoitusviikko on sujunut mallikkaasti ja viikonlopun otteluun lähdetään hymy korvissa ja hyvällä itseluottamuksella. Varmistunut playoff-paikka kevensi paitsi jalkaa ja mieltä, myös useamman futsalistan hiuskuontaloa Jonne “Laiska” Forsströmin Philipsin silotettua ne tyylikkäästi malliin armeija. Tällä hetkellä taitaa 11/17 joukkueen pelaajistosta olla täyttänyt velvoitteensa, loppujen kuuden panosta vielä odotellaan. Pari on luvannut värjäyttää hiuksensa, osa taas väläytellyt jonkin sortin muuta tempausta. Onhan pleijareiden alkuun toki vielä aikaa, mutta toimettomuus puhuttaa jo ympäri Keski-Suomen pitäjiä: tehkää joku nyt jo jotain.

Joukkueiden kauden ensimmäinen keskinäinen kamppailu päättyi PJK:n 2-3-vierasvoittoon. Taannoinen vääntö oli itse asiassa molemmille kauden ensimmäinen ottelu 20.9.2020, joten paljon on vettä virrannut kaiken maailman joissa näiden kahden keskinäisen välillä. Riemu ainakin, mutta varmasti myös PJK on kehittänyt peliänsä läpi pitkän kauden, joten on mielenkiintoista huomata, onko jonkin sortin kontrastia nähtävissä näiden kauden ensimmäisen ja viimeisen pelin välillä.

Riemu pääsee otteluun muuten täydellä kokoonpanolla, mutta Einot “Veikko” Ek ja “Elmeri” Muhonen lienevät vielä sivussa loukkaantumistensa takia, onneksi rykmentissä on kuitenkin leveyttä. Muutaman tappio-ottelun jälkeen runkosarja olisi erinomaista päättää voittoon, ja sitä kohti mustaturkoosi armeija (ulkonäöllisesti melkein oikeasti) huomenna tähtää. Liikkuvat taakse ja tulta!

Päätetäänkö runkosarja voittoon; sysätäänkö PJK putoamiskarsintaan? Kuka kohdataan ensimmäiseksi playoffeissa? Maistuvatko Pirkkalan Teboilin siivet kopissa ottelun jälkeen?

PJK – Riemu, 28.3. klo 16:00, Pirkkala & https://solidsport.com/futsalliiga