Riemun futsalisojalat lähtevät runkosarjan toiseksi viimeisen otteluun lauantaina Ylivieskaan nitistämään Sievi FS:n, joka taistelee vielä kynsin ja hampain suorasta säilymisestä Futsal-Liigassa. Viis Sievistä, sillä Riemulla on mahdollisuus varmistaa paikkansa pudotuspeleissä! Riippuen takana kärkkyvän JoSePan otteista omassa ottelussaan voi pistekin Sieviä vastaan sinetöidä Riemun playoff-paikan. Ottelu alkaa kello 16:00 ja on totutusti seurattavissa osoitteesta solidsport.com/futsalliiga.

Meri-Lapin epäonnistuneen ryöstöretken jälkeisenä viikkona joukkue on ”Coach” Martikaisen johdolla istunut alas ja katsonut videon Lasse “Balo” Saaresta, joka makaa patjalla tää ilme naamalla: ”:P”.  Lisäksi videopalaverissa joukkue otti menneen viikonlopun peleistä opit talteen ja paneutui Sievin pelaamiseen. Etenkin Riemun vahvuutta, prässipelaamista, on harjoiteltu menneen viikon aikana – prässin täytyy olla kunnossa, jotta pisteet Sieviltä saadaan matkaan. 

Riemun ja Sievi FS:n tasainen ensimmäinen kohtaaminen helmikuussa päättyi vasta voittomaalikilpailussa Riemun 4-3-kotivoittoon. Sievi FS pelasi kolmisen viikkoa viimeisimmän ottelunsa, jossa se kylvetti Mad Maxia lukemin 7-2. Isännillä on ollut aikaa valmistautua tärkeään otteluunsa hyvä tovi, ja Riemun pelaamista on varmasti pystytty heidän leirissään analysoimaan. Riemu voi siis odottaa lauantain otteluun nälkäistä, taktista ja toisaalta myös paineessa pelaavaa vihollista. Sievin riveissä on kaksi nimeä, ketä tulee mieleen: Jarmo ”Jaska” Junno sekä Jaakko ”Juhon veli” Alasuutari, jotka painoivat taannoin maaleja Suomen EM-karsintajoukkueessa Montenegron vanhan kunnon hanskat käteen -veräjänvartijan taakse. Ei ole todellakaan mikään itsestäänselvyys tehdä futsalissa maali hanskalliselle maalivahdille. Riemun maalivahti Sauli “Sale” Kilpeläinen tehnee päätöksensä siitä, vetääkö Uhlsportit käteen vasta alkulämmittelyiden aikana.

Riemun pelaajatilanne huononi kahdella Einolla edellisestä pelistä. Eino ”Crowmoor” Muhonen satutti Kemi-pelissä takareitensä ja Eino ”Lounge-isäntä” Ek teloi itsensä telinevoimisteluonnettomuudessa. Tsempit Einoille! Riemun pitkäaikaisloukkaantunut Aleksi ”Lumilautailija” Autti juoksi liikuntapedagogiikan opintoihin kuuluvalla perusliikunnan demolla sata metriä alle kymmeneen sekuntiin, muttei kuitenkaan ole vielä pelikunnossa. Iloisia uutisia saimme kuulla Arttu ”Gradu” Seikkulalta, joka sai viimein palautettua kummikoulu-raporttinsa kolme vuotta myöhässä deadlinestä. Riemuleirissä vietettiin myös torstaina merkkipäiviä, kun itse päävalmentaja Elias ”Pitkä mies” Martikainen täytti 24 vuotta. Onnittelut Eliakselle! Koitimmekin tavoitella Martikaista merkkipäivien johdosta, mutta emme valitettavasti saaneet häneen yhteyttä. Onneksemme hänen kämppiksensä, viime Sievi-pelin selostaja Samuel ”Käyrä” Arponen, vastasi yhteydenottoon ja antoi pienen haastattelun:

Miten Elias vietti synttäreitään? Rauhallisesti, täytekakkua oli leivottu ja sukulaisten kanssa kippisteltiin Skype-yhteyden välityksellä.

Millä aseilla Riemu tulee kaatamaan Sievi FS:n? Pesäpallomailalla.

Jos pudotuspelipaikka tulee, lähdetkö juhlimaan saavutusta joukkueen kanssa? Sitä mä toivon!

Palautuuko Artun kummikoulu-raportti korjattavaksi? Pääseekö joukkue leikkaamaan pleijaritukan? Kumpi Einoista tokenee ensimmäisenä?

Sievi FS – Riemu, 20.3.2021 klo 16:00, solidsport.com/futsalliiga