Lapin reissu oli tällä kertaa Riemulle pelkkää Via Dolorosaa. Tornion Palloveikot kellistivät Riemun lauantaina lukemin 3-2 (1-1) ja FC Kemi sunnuntaina lukemin 5-1 (2-1). Äsh!

Riemu lähti vierasreissuun kovin tavoittein. Sarjan kärkijoukkueiden kohtaaminen ei hirvittänyt – olihan liikunnan pojat tällä kaudella vieneet jo molemmilta joukkueilta pisteitä. Torniossa nähtiin todella tasainen kamppailu, jossa voittaja ratkaistiin vasta viimeisellä kymmenminuuttisella. Ottelu oli vanhennut seitsemän minuuttia, kun Jonne “Fifa-Jonne” Forsström täräytti maukkaan kanuunan yläkulmaan. Hetkeä myöhemmin Newton “Uusitonni” Jr. pääsi tasoittamaan pelin. Riemun epäonneksi Newton löysi laukauksellaan peräti kahdet Riemun jalkovälit pallon matkatessa maaliin.

Toinen jakso alkoi Riemun kannalta kiimaisesti, kun ennakossa pedattu maali näki päivänvalonsa. Jarkko “Necklake” Niskajärvi viimeisteli tyylikkäästi tutkaparinsa Matias “Upeeäijä” Hovin syötöstä. Valitettavasti Newton Jr. kihautti heti perään kulmatilanteesta illan toisen maalinsa hieman onnekkaan kimmokkeen avustuksella, ja lopulta viisi minuuttia ennen loppua Juho- “Matti ja” Teppo Berg täräytti voittomaalin kymmenen metrin rangaistuspotkusta. Myös Riemu sai luotua pelissä tukun laatupaikkoja, mutta tällä kertaa voittoa juhli Tornio. Lopputulos tasaisen väännön jälkeen siis 3-2 (1-1) isännille – kimpsut kasaan, kohti mökkimajoitusta ja valmistautumaan seuraavan päivän koitokseen.

Sunnuntaina FC Kemiä vastaan kokoonpanosta puuttui pelikieltoa kärsivä Juuso “Vaaleaverikkö” Eteläpää. Peli alkoi maukkaasti, kun Joonas “Antakaariemullerahaa” Madetoja tälläsi heti alkuun Riemun 1-0-johtoon kulmatilanteesta. Heti perään Kemin maalivahti lanasi äskeisen maalin syöttäneen Leevi “Fysiikkavalmentaja” Kemppaisen kumoon Kemin maalin edessä. Tuomaristo ei tilanteessa nähnyt rikettä ja se sai Riemun päävalmentajan Elias “On hyvä” Martikaisen hyvin harmistuneeksi. Yleensä pedagogimaisesti minä-viestein viestivä Martikainen päästikin tilanteessa suustaan sanat “Voi helskatti”!

Tämän jälkeen ensimmäisen jakson herra oli FC Kemi. Hatunnosto Kemille hienosta pallollisesta pelistä. Riemun maalilla Eino “Kemintulevaliikuntatoimenjohtaja” Muhonen napsi monta paraatipelastusta. Silti ensimmäisen jakson aikana pallo löytyi Riemun maalista kaksi kertaa. Ensimmäisen maalin taiteili Vesa “Lilium” Lilja ja toisen Tuukka “FB-friend” Pikkarainen. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-1-johdossa.

Toinen jakso oli Riemulta parempaa tekemistä; harmittavasti Enderson “Ryhdikäs” Suarez kihautti jälkimmäisellä kakskymppisellä silti hattutempun. Riemun ylivoima oli ottelun lopussa tällä kertaa hieman ponnetonta ja pisteet jäivät Kemiin. Riemusta kolme leijonaa ansaitsee maalivahti Muhonen, Hans “Kendo” Mäenalanen ja Ville “Vänrikki” Vanttaja. Lopputulos siis 5-1 (2-1), ja Riemu pohjoisesta kotiin tyhjin käsin.

Riemu lähtee kuitenkin luottavaisin mielin kohti runkosarjan kahta viimeistä kamppailua. Lapin reissusta mieleen jäi se, kuinka pariin otteeseen Ville Vanttaja sai osakseen törkypuhetta. Muistakaa miten puhuttelette upseereita futsalkentillä! Riemun herbertit pääsevät ensi viikonloppuna jatkamaan kautta Sievin vieraana. Hiihtäkää ja voikaa hyvin futsalkansa! Näkemiin.

ToPV – Riemu 3-2 (2-1), 13.3.2021 klo 16:00, Tornio

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (aloittava mv), Eino Muhonen (mv), Matias Hovi, Eino Ek, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö (C), Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Jonne Forsström, Oskari Kainulainen, Jarkko Niskajärvi

Riemun tehopisteet:

Jonne Forsström 1+0

Jarkko Niskajärvi 1+0

Matias Hovi 0+1

FC Kemi – Riemu 5-1 (2-1), 14.3.2021 klo 16:00, Kemi

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (aloittava mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Matias Hovi, Eino Ek, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö (C), Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Jonne Forsström, Oskari Kainulainen, Jarkko Niskajärvi

Riemun tehopisteet:

Joonas Madetoja 1+0

Leevi Kemppainen 0+1