Riemu nappasi viime perjantaina ison päänahan, kun FC Kemi kaatui kotona lukemin 6-4 (3-1). Ottelu oli ehdottomasti yksi Riemun tämän kauden parhaista esityksistä, ja siitä plakkariin saatiin ansaitut kolme pistettä. Voitolla Riemu nousi jaetulle kuudennelle sijalle tasapisteisiin Mad Maxin kanssa. Ottelun maalikooste löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=DkclTUFLKJY ja laajempi tilannekooste osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=fnt7mIi07I4.

Ottelun kulku oli Riemulle tälle kaudelle täysin uusi, kun FC Kemi ei prässännyt ylhäältä missään tilanteessa, vaan vetäytyi tilanteesta riippumatta aina omalle alueellensa matalaan puolustusblokkiin. Pallon saadessaan kemiläiset laittoivat kuitenkin pallon sekä itsensä liikkumaan sitäkin nopeammin, mutta Riemun tavaramerkiksi jo muodostunut aggressiivinen puolustuspeli pysyi tässäkin hyvin mukana. Vieraiden taktiikasta johtuen pallonhallinta oli hyvin selkeästi Riemulla, mutta kokonaisuudessaan peli oli varsin tasaista.

Ensimmäisen jakson puolivälin paikkeilla Riemu otti kuitenkin kolminkertaisen niskalenkin. Reilussa kolmessa ja puolessa minuutissa mustaturkoosi painoi pallon kolmesti kemiläisnuottaan ja karkasi jo kolmen maalin johtoon. Ensimmäisen ja kolmannen maalin viimeisteli Joonas “Pesis” Madetoja antamalla ensin vasurinsa laulaa Juuso “Jugi” Eteläpään erinomaisen alustuksen jälkeen sekä puttaamalla oppikirjamaisen vastahyökkäysmaalin Olli “C” Pöyliön syötöstä. Keskimmäisestä vastasi Matias “Juhta” Hovi, joka voitti ensin vieraiden maalivahti Slobodan Tomi’cin kukkupallokaksinkamppailussa ja tälläsi tämän jälkeen pallon voimalla verkkoon. FC Kemin venezuelalaistähti Enderson Suarez kuitenkin kavensi hienolla volleylla pelin suhteellisen pikaisesti 3-1:een, ja näistä lukemista siirryttiin viettämään vartin taukoa.

Toinen puoliaika jatkui varsin samoilla askelmerkeillä kuin ensimmäinenkin, joskin FC Kemi alkoi pikku hiljaa prässäämään kovempaa, takamatkalla kun olivat. Ottelun hallinta pysyi kuitenkin yhä erinomaisesti palloilleella kotijoukkueella. Identtisyys ensimmäisen puolikkaan kanssa meni niinkin pitkälle, että Riemu ajoitti tehohetkensä jälleen jakson puoliväliin; tällä kertaa tosin vain kahden maalin muodossa. Pöyliö viimeisteli ensin upeasti maltilla Riemun 4-1-johtoon, ja ajassa 32:05 Madetoja sijoitti hattutemppunsa täyteen kymmenen metrin vapaapotkusta – tilanne jo 5-1 Riemulle!

Tukalassa tilanteessa kemiläiset olivat pakotettuja aikalisään ja ottamaan viidennen kenttäpelaajan ylös pyörittämään ylivoimapeliä. Tämä tuotti tulosta jo kahdenkymmenen sekunnin jälkeen, kun Riemu pupelsi jo haltuun saamansa pallon maalinedustalla takaisin vieraille, josta punapaidat kuittasivat armotta illan toisensa. Seuraavaan osumaan meni neljä ja puoli minuuttia, kun Suarez laulatti pallon vasurillansa etuylänurkkaan: peli jo 5-3. Tästä ei kulunut kuitenkaan minuuttiakaan, kun nähtiin ainakin Suomen kentällä ennennäkemätöntä futsaltaidetta à la Riemu ja Elias “Mister” Martikainen. Pienimuotoisella vaihtokikalla kemiläisten yläprässi puhkaistiin vastustamattomasti, ja Jonne “Stir the pot” Forsström pääsi puttaamaan Riemun takaisin kolmen maalin johtoon Leevi “Kemmuru” Kemppaisen maltillisesta syötöstä. Suarez kiri vielä henkilökohtaisessa maalintekokisassa tasoihin Madetojan kanssa ladattuaan myös illan kolmantensa ja tilanteeksi 6-4, mutta Riemun alivoima kesti lopun ajan tyylikkäästi, eikä enempää maaleja enää nähty.

Sarjakärki nurin! Huomionarvoista voitossa oli myös se, että voitto ei ollut mikään ihme tai vaatinut mitään tuuripomppuja, vaan Riemu vain yksinkertaisesti oli parempi joukkue kentällä, ja lukemat olivat aivan täysin pelitapahtumien mukaiset. Voitolla Riemu nousi 36 pisteeseen ja tarrasi entistä tiukemmin kiinni pudotuspelipaikasta. Viivan alta enää JoSePalla on mahdollisuus nousta kahdeksan joukkoon, joten kaikki on ihan omissa käsissä. Nyt on otteluista viikonloppu taukoa, ja viimeinen neljän ottelun puristus alkaa 13. ja 14.3. vierasreissulla Tornioon ja Kemiin.

Riemu – FC Kemi 6-4 (3-1), 26.2.2021 klo 19:00

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (aloittava mv), Eino Muhonen (mv), Matias Hovi, Eino Ek, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö (C), Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Jonne Forsström, Jarkko Niskajärvi

Riemun tehopisteet:

Joonas Madetoja 3+0

Jonne Forsström 1+1

Olli Pöyliö 1+1

Leevi Kemppainen 0+2

Matias Hovi 1+0

Juuso Eteläpää 0+1

Miesten Futsal-Liigan sarjataulukko 2.3.2021