Futsal-Liigan runkosarja alkaa Riemun osalta kääntyä kohti loppusuoraa. Kauden 22. ja sitä myöten runkosarjan viidenneksi viimeinen ottelu pelataan perjantai-iltana kello 19:00, kun Monnarille vastustajaksi saapuu FC Kemi. Kamppailun näet suorana ja veloituksetta osoitteesta solidsport.com/riemu. Perjantai-illan otteluisäntänä toimii Sulun Kiinteistönhoito Oy

Vastustaja FC Kemi johtaa sarjaa varsin selkeällä erolla seuraaviin. Kemiläisillä on kasassa 51 pistettä 19 ottelusta, kun kaksi pistettä takana olevalla KaDylla on kolme ottelua enemmän pelattuna. Joukkue onkin tähän mennessä ollut runkosarjan paras lähes jokaisella osa-alueella: eniten voittoja, vähiten tappioita, vähiten päästettyjä maaleja, toiseksi eniten tehtyjä maaleja per ottelu. Kemiläiset ovat voittaneet 19 ottelustaan 17, ja vain kerran joutunut poistumaan kentältä ilman pisteen pistettä. Vastustaja on siis kovin, mitä Suomen futsalkentiltä tällä hetkellä on löydettävissä.

Riemu pitää edelleenkin kiinni playoff-paikastaan seitsemännellä sijalla. Vaikka kahdesta viime ottelusta onkin tullut kuokkaan, ei viivan alapuolellakaan olevat joukkueet ole juuri lähemmäksi päässeet. Playoff-paikan matemaattinenkin varmistaminen vaatinee vielä 1-2 voittoa jäljellä olevista viidestä ottelusta.

Miesten Futsal-Liigan sarjataulukko ennen 25.2. alkavaa kierrosta

FC Kemin joukkueen rakenne on mielenkiintoinen. Kun katsoo joukkueen sisäistä pistepörssiä, ovat kemiläiset pelanneet koko kauden käytännössä viidellä kenttäpelaajalla, ja loput ohuehkosta rosterista käy aika ajoin vain vilauttamassa naamojansa parketin puolella ennen pikaista paluutaan takaisin vaihtoon. Joukkueen kärkiukkojen pistesaaliit ovat kuitenkin sitten sitäkin kovempia: Enderson Suarez 28+12=40, Tuukka Pikkarainen 23+13=36, Henry Gutierrez 18+13=31, Vesa Lilja 13+14=27 ja Boris Cizmar 9+15=24. Näiden viiden pelaajan jälkeen seuraavana sisäisessä pistepörssissä onkin serbivahti Slobodan Tomi’c tehoilla 3+1=4. Rinki on siis kapea, mutta kova, ja tulokset puhuvat ainakin vielä toistaiseksi hyvin painavaa sanaa yksipuolisen peluuttamisen puolesta. Nyt kuitenkin esimerkiksi Riemua vastaan pelaaja-valmentajan viittaa kantava Cizmar lienee sivussa, joten vieraat joutuvat hieman muuttamaan permanenttiaan.

Vaikka vastus on kivenkova, Riemu lähtee otteluun itseluottamusta puhkuen. Vaikka kahdesta viime ottelusta onkin jouduttu poistumaan häviäjinä (3-7 vs. KaDy ja 3-5 vs. Akaa Futsal), esitti Riemu varsinkin Akaa-ottelussa hyvin lupaavia otteita loppukautta kohden, eikä voittokaan viime vuoden parhaasta joukkueesta ollut kaukana. Kemi-kamppailuun päästään lähes täydellisellä kokoonpanolla, kun vain viime aikoina hyvässä vireessä ollut Arttu “Mökkitie” Seikkula jäänee ottelusta sivuun loukkaantumisen takia. Myös Tuure “Tarvittaessa käytettävissä” Fagerströmin vierailu Keski-Suomessa on tuonut sopivaa pientä lisävärinää joukkueen edesottamuksiin kuluneen viikon aikana.

Riemu – FC Kemi 26.2.2021 klo 19:00, solidsport.com/riemu