Keskiviikkona Riemu ja KaDy ottivat toisistaan mittaa kauden toisessa maineikkaassa Jyväskylän derbyssä. KaDy oli tälläkin kertaa etevämpi muutaman maalin erolla, ja illan ottelun lopputulokseksi kirjattiin lopulta 7-3 (4-0) kotijoukkueelle. Ottelun maalikooste löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=aQbn3JXhff4.

Ottelun alku oli Riemun kannalta murheellinen. KaDy karkasi jo alle kolmessa minuutissa erikoistilannemaaleilla kahden maalin johtoon, ja seitsemännellä minuutilla oman puoliskon pallonmenetyksestä isännät rokottivat ottelun jo 3-0:an. KaDyn vaarallisuus erikoistilanteissa tiedettiin, mutta tästä huolimatta niihin ei pystytty tarpeeksi hyvin reagoimaan. Vielä vajaat pari minuuttia ennen ensimmäisen puolikkaan loppua punamustat sahasivat Riemun prässin kieltämättä hienosti auki ja Lassi Lintula pääsi puttaamaan takatolpalta taukolukemiksi ikävät 4-0. Riemukin sai ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella muutamia maalipaikkoja luotua hyökkäyspäässä, mutta kokonaisuudessaan jakso oli yksi tämän kauden ponnettomimmista esityksistä.

Toiselle puolikkaalle ilme terävöityi, mutta matka oli pitkä. Vielä pidemmäksi se kasvoi reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun KaDy siirtyi vapaapotkusta jo 5-0-johtoon. Tämä kuitattiin kuitenkin jo seitsemäntoista sekunnin päästä, kun Juuso “Jugi” Eteläpää pelasi ahnaasti tilanteen loppuun ja sivalsi oman paluupallonsa KaDy-maalin vasempaan alanurkkaan: kuparinen rikki ja peli 5-1. Riemu jatkoi terävämmällä jalalla, mutta seuraava kymmenminuuttinen pelattiin ilman osumia kumpaankaan päähän. Mustaturkoosi otti ylivoiman käyttöön jo kymmenisen minuuttia ennen täyttä aikaa, mikä toimi oikein mainiosti. KaDy saatiin hyvällä pyörittelyllä pelattua kerran jos toisenkin kahville, ja toiveet alkoivat nousta Arttu “Seksi” Seikkulan ja Joonas “Made” Madetojan 5-2-ja 5-3-kavennuksilla. 5-4-kavennuskin oli tämän jälkeen vielä pariinkin otteeseen todella lähellä pallon pyörittyä jo lähestulkoon maaliviivalla, mutta aivan viimeinen silaus jäi kuitenkin uupumaan. Näinpä KaDy kuittasi viimeisellä minuutilla jo parin epäonnistuneen yrityksen jälkeen pallon kahdesti tyhjään Riemu-maaliin, ja näin loppulukemiksi jäi lopulta 7-3.

Tulos oli iso pettymys. Ennusmerkit otteluun povasivat hyvää mahdollisuutta KaDyn kaatoon, mutta kun omalle tasolle ei päästy, niittasi pahoista poissaoloistakin kärsivä isäntäjoukkue taululle selkeät lukemat. Päätä ei ole kuitenkaan mitään syytä kumarrella pensaikkoa kohti, vaan loppuviikko kehitytään ja valmistaudutaan kohti seuraavaa, sunnuntaina odottavaa, koitosta varten. KaDy-ottelu aloitti erittäin kovan viiden pelin rupeaman, kun seuraavassa neljässä ottelussa kohdataan aivan sarjan kärkipäästä Akaa Futsal ja ToPV kerran ja FC Kemi kahdesti. Kokonaisuudessaan otteluita on Riemulla vielä kuusi jäljellä, eli pelattavaa vielä riittää. Playoff-paikan osilta ollaan vielä hyvissä uomissa, kun viivan alle on eroa yhä kahdeksan pistettä ja muilla vähemmän otteluita jäljellä. Seuraavaa kohti!

DerbyJKL: KaDy – Riemu 7-3 (4-0), 17.2.2021 klo 19:00

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (aloittava mv), Eino Muhonen (mv), Matias Hovi, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö, Oskari Kainulainen, Arttu Seikkula, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Samuli Aatsinki, Jonne Forsström, Jarkko Niskajärvi

Riemun tehopisteet:

Juuso Eteläpää 1+1

Joonas Madetoja 1+1

Arttu Seikkula 1+0