Keskiviikkona on edessä alkuvuoden odotetuin kamppailu, kun kauden toinen DerbyJKL näkee päivänvalonsa. Arki-illan primetime-vääntö alkaa kello 19:00, ja se on nähtävissä SolidSportin kautta osoitteesta https://solidsport.com/futsalliiga. KaDyn kotiotteluna lähetys on maksullinen hintaan 6,90 €, toki voit halutessasi myös ostaa kuukausi- tai kausipassin hintaan 19,90 €/kk tai 99 €/vuosi – osa näiden passien tuotoista välittyy myös Riemulle! Otteluhan pelataan suljetuin ovin, joten striimi on ainoa tapa seurata ottelua omin silmin.

Otteluun lähdetään, kuinka ollakaan, mielenkiintoisista lähtökohdista. KaDy on sarjataulukossa kolmannella sijalla 43 pisteellään, joskin on pelannut yhdestä kolmeen peliä enemmän kuin muut kärkipään joukkueet. Riemu on betonoinut asemansa tukevasti keskikastiin ja pitää nyt hallussaan seitsemättä sijaa 33 pisteellään. Tilanne on playoff-paikan osalta turvallisesti omissa käsissä, sillä viivan alla kärkkyviin joukkueisiin on kaulaa vähintään kahdeksan pistettä sekä otteluita jäljellä vielä näitä haastajia enemmän.

Sarjataulukko 16.2.2021. Runkosarjassa pelataan 26 ottelua per joukkue.

Siirrettäessä katseet joukkueiden viime aikojen otteisiin tasoittuvat puntit sarjataulukkoakin tasaisemmiksi. Viimeisestä kymmenestä ottelusta kumpikin joukkue on kerryttänyt 19 pistettä, ja typistettäessä tarkastelu viimeiseen viiteen otteluun ovat kerätyt pisteet 10-6 Riemun hyväksi. Riemu onkin tällä hetkellä ennennäkemättömässä voittokulussa, sillä joukkue on nyt voittanut ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana neljä ottelua putkeen Futsal-Liigassa (kaksi näistä jatko-ottelussa). Aikaisempi, ja sekin ainoa, kolmen ottelun voittoputki löytyy niinkin kaukaa kuin ensimmäiseltä liigakaudelta vuodelta 2013. You’re watching history in the making.

Kauden ensimmäinen Riemun ja KaDyn kohtaaminen päättyi 2-5 Jyväskylän mustapunaiselle puolelle. KaDy on ollut viime vuosina Riemulle hyvin haastava vastus, sillä viimeisintä voittoa saa hakea tammikuulta 2017 saakka, kun tuolloin DerbyJKL päättyi Riemun 2-1-jatko-otteluvoittoon. Kyseisen kauden joukkueesta on nyt jäljellä enää kolme pelaajaa: Ville “Fuksi” Vanttaja ja Arttu “Seksi” Seikkula, jotka seurasivat ottelua katsomosta käsin, sekä Eino “Alokas” Muhonen, joka seurasi ottelua armeijassa punkassa maaten. Viime kauden kotiderbyssä päästiin jo hyvin lähelle, mutta 0-0-tilanteessa voittomaalikilpailuun edennyt kamppailu kääntyi kymmenmetrisillä lopulta KaDylle. Olisiko nyt huomenna Riemun uuden sukupolven aika ottaa ensimmäinen derbyvoittonsa?

Riemun tällä kaudella historialliseen lentoon luotsannut päävalmentaja Elias “Martik” Martikainen tuumaa tulevasta kamppailusta seuraavaa:

“Kyllähän se on selvää, että derbyt ovat kauden kohokohtia täällä Jyväskylässä. Harmillisesti derbyistä tuttu yleisömeri puuttuu katsomosta, mutta striimin välityksellä yleisölle on onneksi tarjolla reilusti hunajata. Syksyn derby osoitti, että KaDy on kova pala meille, ja siitä jäi meidän leirille paljon hampaankoloon. Olemme kuitenkin joukkueena kehittyneet tuosta ottelusta hurjasti, joten vain ja ainoastaan voitto kelpaa tästä pelistä. Tämä Riemun sukupolvi osaa ulkoa YouTube-klassikot (https://youtu.be/jD7lNTrut9g?t=355), missä KaDy kaatuu, mutta nyt on meidän aika ottaa Monnarin herruus haltuun ja laittaa Darts Song pauhaamaan ympäri Jyväskylää.”

Riemun ainoa poissaolija viime aikojen kokoonpanosta on varoitustilin täyttymisen takia piippuhyllylle joutuva Leevi “Kemmu” Kemppainen, muuten Riemurykmentti on valmiina taistoon täysissä sielun ja ruumiin voimissa. Tästä lieneekin revittävissä kilpailuetua varsin siipirikkoisena viime kamppailut pelanneeseen KaDyyn verrattuna. Ottelun intensiteetti on pidettävä korkealla ja luotettava siihen, että tälle kaudelle totuttuun tapaan riittävät maalit saadaan aikaan kyllä viimeistään ottelun loppupuolella. Riemun ehdoton valttikortti tällä kaudella on ollut henkinen vahvuus, jonka avulla yhden, kahden, jopa kolmen maalin tappioasemista on useasti noustu tasoihin ja ohi. Virittyykö hunaja-ansa myös keskiviikkona, vai onko suunnitelmissa jopa poikkeuksellisesti mennä aluksi itse johtoon ja pitää se loppuun asti?

DerbyJKL: KaDy – Riemu, 17.2.2021 klo 19:00, https://solidsport.com/kadymiehet