Riemu ja HIFK FS kohtasivat lauantaina 13.2. Helsingissä Pirkkolan palloiluhallissa. Kyseessä oli tärkeä matsi molemmille joukkueille, mutta tällä kertaa Riemu astui parketille parempana joukkueena. Vakuuttava 0-3-vierasvoitto oli siinä mielessä jopa yllättävä, että kerrankin Riemun ei tarvinnut kivuta itseään tappioasemasta voittoon. Lukemat olisivat voineet olla suuremmatkin, mutta HIFK:n tunnollinen puolustus sekä tähtirintojen maalissa vahvan ottelun pelannut Matias Marjander pitivät lukemat suhteellisen maltillisina; toki Riemun ajoittain nuhaisella viimeistelyllä oli osansa kohtuullisen pienissä lukemissa. Ottelun maalikoosteen voi katsoa osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=kn2UEnVyqUY.

Toisin kuin joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, aloitti Riemu ottelun erittäin pirteästi. Palloa ei ehdittykään kauaa pyöritellä, kun Riemu meni jo 35 sekunnin pelin jälkeen 0-1-johtoon. Vastahyökkäykseen päästyään Riemun ykköskenttä eteni hyvällä syöttöpelillä isäntien maalille, josta Olli “Maju” Pöyliö iski hallitusti pallon pussiin. Tämän jälkeen ensimmäinen puoliaika eteni tasaisin merkein. Molemmat joukkueet keskittyivät lähinnä pallon seinille potkimiseen: Riemu hyökkäysalueella, HIFK peliä avatessaan. Hieman ennen taukoa Riemu siirtyi kuitenkin kahden maalin karkumatkalle, kun Arttu “Seksi” Seikkula kiersi taitavasti punapaitojen puolustuksen ja sijoitti pallon hallitusti takatolpan kautta maaliin. Päälle vielä Seikkulan tapaan hämmentävä, mutta tyylikäs tuuletus, ja tauolle mentäessä pelaajat pystyivät jo haistamaan naattimakkaran orastavan aromin.

Toinen puoliaika eteni hyvin samalla tavalla kuin ensimmäinenkin. Molemmilla joukkueilla oli muutamia hyviä ajanjaksoja, joissa ne saivat vaarallisia tilanteita luotua. Riemun puolustus pysyi kuitenkin totuttuun tapaan lujana, eikä antanut HIFK:lle mitään ilmaiseksi ja tylsytti lopussa myös isäntien ylivoiman. Lisäsäpinää loppuhetkille toi pienestä höntyilystä Olli ’’Sika’’ Pöyliön pieni höntyily tämän otettua toisen keltaisen korttinsa, jonka seurauksena joutui jättämään Pirkkalan parketin pelin loppuhetkiksi. Vaikka riemulaiset joutuivat pelaamaan loppupelin vain kolmella pelaajalla, pääsi Leevi “Kemmu” Kemppainen iskemään hyvän riiston jälkeen pallon vielä tyhjiin. Hetken tuntui siltä, että HIFK olisi tarvinnut vielä enemmänkin pelaajia kentälle rikkomaan Riemun kivikovan puolustuksen.

Erittäin vahva suoritus liikuntalaisilta, ja ansaitut kolme pistettä matkasivat Jyväskylään. Pelin parhaaksi valittiin ansaitusti Arttu “Super Bowl” Seikkula. Taitavaa ja fiksua pelaamista Riemun konkarilta!

HIFK FS – Riemu 0-3 (0-2), 13.2.2021, Helsinki

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (aloittava mv), Eino Muhonen (mv), Matias Hovi, Eino Ek, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö, Leevi Kemppainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Jonne Forsström, Arttu Seikkula, Jarkko Niskajärvi

Riemun tehopisteet:

Olli Pöyliö 1+0

Arttu Seikkula 1+0

Leevi Kemppainen 1+0

Jonne Forsström 0+1

Matias Hovi 0+1

Sunnuntaina oli vuorossa seuraava koitos, kun Sievi FS saapui Monnarille ystävänpäivän klo 16:30 alkavaan otteluun. Joukkueiden kauden ensimmäisestä kohtaamisesta muodostuikin aikamoinen trilleri. Molemmilla joukkueilla oli omat vahvat jaksonsa, ja voitosta kamppailtiin aivan loppuun asti. Lopulta 3-3-tilanteesta jatko-otteluun edennyt vääntö ratkesi vasta voittomaalikilpailussa, jossa Riemu laittoi viidestä kymmenmetrisestään kolme sisään Sievin jäätyä kahteen osumaan. Ottelun maalikooste löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=ORAja3orTcs.

Ensimmäinen puolisko alkoi tasaisissa merkeissä, eikä pelin hallinta ollut selkeästi kummallakaan joukkueella. Vieraat menivät kuitenkin johtoon ajassa 16:29 Jaakko “Juhon veli” Alasuutarin taidokkaasti viimeistellyllä vastahyökkäysmaalilla. Ensimmäinen puolisko oli muuten tasaista kamppailua, joskin Riemun yleisilme oli yllättävän vaisu. Tauolle siirryttiin vieraiden maalin johdossa, ja pukukopissa terävöitettiin peli-ilmeen parantamista. Toinen pääprinsiippi oli se, että yhden maalin hunaja-ansa ei vielä riitä, vaan parempaan täytyy pystyä.

Suunnitelma toimi. Sievin kova prässipelaaminen palkittiin heti 45 sekunnin pelin jälkeen, ja Juho “Jaakon veli” Alasuutarin maalilla. Isännät onneksi tiesivät, mitä olivat tekemässä, ja uudelleen ryhmitetty kakkosvitja tuli ensimmäisessä vaihdossaan poimimaan ensiluokkaisesti viritetyn hunaja-ansan hedelmät. Ajassa 22.13 alkoi siis tapahtua, kun Eino “Lounge” Ek painoi järisyttävän moukarin Ville “Suihku” Vanttajan neppaamasta sivurajasta vastustajan yläpeltiin ja tilanteeksi 2-1. Ekin maali sytytti Riemun roihuun, ja hallinta siirtyi kotijoukkuepainotteiseksi. Peli niitattiinkin tasoihin heti seuraavassa vaihdossa, kun Leevi “Kahvi & Keksi” Kemppainen painoi pallon vastustamattomasti Sievi-nuotan etualanurkkaan. Maali oli ehtaa futchaa parhaimmillaan, kun Kemppaisen ja Joonas “Paikko” Madetojan liikkeet soljuivat harmonisesti yhteen päättyen siihen kauneimpaan, eli maaliin.

Hyvän Riemun toisen puolikkaan alkupainostuksen jälkeen peli tasaantui hieman ja virheitä alkoi satelemaan puolin ja toisin. Ajassa 35:50 molemmat joutuivat ottamaan puolustuspelaamisessaan napsun pari höökiä pois rikkeiden täytyttyä. Reilut puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa Sauli “Kilpiliima” Kilpeläinen heitti pallon vieraiden selustaan, josta Jonne “Fore” Forsström pääsi puttaamaan pallon tyhjään maaliin Sievi-vahti Miika Toivolan luettua pallon lentoradan karkeasti väärin. Peli 3-2, ja vieraat ottivat välittömästi reikäpaidan käyttöön ja ylivoimapelin pyörimään. Tulosta Riemun kannalta valitettavasti tuli puolisen minuuttia ennen summeria, kun Sievi sai nippa nappa puhkottua Riemu-puolustuksen auki, ja Henri Heikkilä pääsi puttaamaan pallon takatolpalta tyhjiin ja pelin tasoihin. Katastrofin ainekset olivat jo kattilassa ajassa 39:43, kun Riemu nappasi toisen puolikkaan kuudennen rikkeensä, ja vieraiden Jarmo “Jallis” Junno pääsi hakemaan voittomaalia kymmenen metrin pisteeltä. Isäntien maalia loisto-ottein vartioinut Kilpeläinen jatkoi kuitenkin paraatipelastuksiaan ja nollasi Junnon yrityksen tyylikkäästi ja vei kamppailun viiden minuutin jatko-otteluun.

Jatko-ottelu oli tasainen ja kiihkeä, mutta maaliton. Junno pääsi hakemaan voittomaalia kympiltä jo toistamiseen, mutta jälleen Kilpeläinen veti pidemmän korren totutun eleettömällä tyylillään. Lopputulemana Junnon ja Kilpeläisen lisäksi pääsi vielä runsaampi joukko pelaaja testaamaan taitojansa kymmenen metrin pisteeltä ottelun mentyä hermoja raastavaan voittomaalikilpailuun saakka.

Riemulta aloitti ottelussa jo kertaalleen maalinteossa onnistunut Kemppainen, kuitenkin tuloksetta; Sievin aloittaja Ossi Tyni taas onnistui laukauksessaan. Riemun toisena laukojana Seikkula painoi voimalla pallon pitseihin, kun taas Sieviltä Jesse Heinonen laukoi epäonnekseen pallon yli poikkipuun. Kolmantena Riemulta laukonut Forsström joutui toteamaan Toivolan paremmuuden, kun taas Sieviltä Juho Alasuutari onnistui omassaan: Sievi 1-2-johtoon. Riemun kapteenina toiminut Antti “Juhta” Lappalainen kuitenkin tasoitti vuorollaan, ja Kilpeläisen torjunta nuoremman Alasuutarin, Jaakon, yrityksestä vei kilvan tasatilanteessa viimeiselle laukojaparille. Riemulta pallon taakse Joonas “Pesäpallomaila” Madetoja, ja pallo voimalla vasempaan nurkkaan. Sieviltä viimeiseksi laukojaksi asettui jo kahdesti kympiltä yrittänyt Junno. Riemun illan sankari Kilpeläinen oli jo tässä vaiheessa kasvanut sen kokoluokan gorillaksi maalillaan, että väkevän oikean jalan omaavan pelurin kolmaskin yritys jäi tuloksettomaksi pallon painuttua vasemmalta tolpan ohi päätyseinään. Siinäpä se, ja kaksi pistettä Riemulle!

Ottelu osoitti jälleen Riemun henkisen vahvuuden, kun jo ties monennetta kertaa tällä kaudella tappioasemasta käännettiin tiukka peli itselle voitoksi. Voitolla Riemu nousi sarjataulukossa seitsemänneksi ohi SoVon, ja ero ensimmäisenä pudotuspeliviivan alla kärkkyvään Sieviin revittiin jo yhteentoista pisteeseen – lisäksi Riemulla on vielä kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin Sievillä. Seuraava koitos onkin jo keskiviikkona, kun edessä on odotettu kauden toinen DerbyJKL KaDya vastaan!

Riemu – Sievi FS 4-3 vm. (0-1, 3-3), 16.2.2021 klo 16.30, Jyväskylä

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (aloittava mv), Eino Muhonen, Matias Hovi, Eino Ek, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Jonne Forsström, Arttu Seikkula, Jarkko Niskajärvi

Riemun tehopisteet

Eino Ek 1+0

Leevi Kemppainen 1+0

Jonne Forsström 1+0

Ville Vanttaja 0+1

Joonas Madetoja 0+1

Sauli Kilpeläinen 0+1