Joukkueiden kauden toisesta kohtaamisesta tuli odotetun kiihkeä ja tasainen. Molemmat joukkueet pyrkivät pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja pysymään omassa pelisuunnitelmassaan. Ottelusta muodostuikin oikein kuumaverinen ja kiihkeä kamppailu, jossa rikkeet täyttyivät nopeaa tahtia, eikä kumpikaan joukkue säästellyt sanojaan joukkueen tuomaristoa ja vastapuolta kohtaan. Riemu osoitti jälleen lopussa vahvuutensa ja nousi 3-4 (1-0, 3-3) -jatko-otteluvoittoon.

Peli alkoi suhteellisen tasaisesti, jopa hieman varovaisesti. Ajassa 2:33 Ilves aloitti maalinteon Tomi Lahtisen vapaapotkumaalilla, joka kimposi hieman epäonnisesti Riemun pohjapelaaja Antti “Tohtori” Lappalaisen ahterin kautta maaliin. Varhainen maali ei muuttanut pelin luonnetta kovinkaan paljon, vaan Riemu luotti omaan pallonhallintaansa Ilveksen turvautuessa pidempiin palloihin ja vahvoihin pivotpelaajiinsa, jotka tuottivat  päänvaivaa vierasjoukkueen pohjille Jaakko Ahokkaan johdolla. Vaikka Ilves onnistui pitämään hyvän puolustuspelaamisensa ansiosta vierailijat poissa laadukkailta maalipaikoilta, täyttyivät heidän rikkeensä jo ensimmäisen 10 minuutin aikana. Tämä vaikutti tietenkin kotijoukkueen puolustuspeliin, ja Riemu sai entistä enemmän pelin hallintaan itselleen. Riemun hyökkäyksistä puuttui kuitenkin viimeinen silaus, ja puoliajalle lähdettiin tilanteesta 1-0.

Toisen puoliajan alkuun Ilves iski jälleen. Vili-Atte Mäkinen haistoi keskialueella Riemun pelinavaamispyrkimyksen ja karkasi katkon kautta puolittaiseen läpiajoon eikä erehtynyt, vaan nosti pallon hallitusti ohi Riemu-kassari Sauli “Sale” Kilpeläisen. Riemun kuitti tuli kuitenkin nopeasti, vain 10 sekuntia Ilveksen maalin jälkeen. Kilpeläisen hieno heitto löysi pivot-paikalle ennättäneen Joonas “Made” Madetojan, joka otti pallon taitavasti haltuun vasemmalla jalallaan ja käännähti Ilveksen pelaajan pihdeistä maalintekoon tykittäen upeasti pallon vasempaan yläkulmaan. Jälleen kerran oli Ilveksen vuoro maalata, ja mitenkäs muutenkaan kuin vapaapotkusta. Sitä asteli antamaan kapteeni-Ahokas, jonka voimalaukaus upposi vastustamattomasti maalivahti Kilpeläisen ja Matias “Pata” Hovin lantion välistä sisään. Peli 3-1 kotijoukkueelle.

Riemu ei lamaantunut takaiskuosumasta, vaan jatkoi omaa peliään laittaen pallon kunnolla töihin. Tämän kauden pelit ovat osoittaneet, että joukkue ei katkea takaiskuja kohdatessaan, ja se tuli jälleen esille Kaupin sunnuntai-illassa. Ylivoimalla pelatessaan Riemu oli alati vaarallinen ja liikutteli palloa tehokkaasti hyvällä tempolla. Ensimmäinen palkinto tuli puolitoista minuuttia ennen loppua, kun reikäpaitaa kantanut Jonne “Fore” Forsström pääsi tälläämään oikealla jalallaan pallon alakulmaan kapteeni-Pöyliön takajalan herkullisesta tarjoilusta. Heti perään Ilves otti kuudennen rikkeensä, jonka myötä Leevi “Kemmuru” Kemppainen pääsi kokeilemaan 10 metristä tasoitusmaalia. Vielä ei soinut, vaan erinomaisen ottelun pelannut Roope Hakulinen sai torjuttua kajaanilaisen yrityksen. Riemu tasoitti pelin kuitenkin hetkeä myöhemmin, kun maajoukkue-edustukselta vapautunut Olli “Pölö” Pöyliö käytti hyväkseen Ilveksen alivoimamiehityksen tarjoaman tilan ja jysäytti oikealla jalallaan matalan laukauksen Ilves-pömpeliin. Riemu painoi terävästi päälle vielä jäljellä olevan reilun minuutin, mutta 40 minuutin täyttyessä oltiin tilanteessa 3-3.

Jatko-ottelussa Ilveksen täyttyneet rikkeet koituivat heidän kohtalokseen, ja Pöyliö pääsi kruunaamaan paluupelinsä tehot 2+1 tälläämällä kympistä ottelun voittomaalin. Aivan ottelun loppuhetkillä tunteita kuumensi tilanne, jossa puitiin sankoin joukoin kylänmiesten toimesta Riemun rikettä ja kellon tarkkuutta. Lopputulos ei silti muuttunut, vaan Riemu kruunasi hienon nousunsa ottaen kaksi pistettä mukaansa Tampereen Kaupista, ja Ilves sen sijaan sai tyytyä hyvästä taistelusta huolimatta yhteen pisteeseen.

Voitolla tarrasi taas yhden napsun tiukemmin kiinni playoff-paikasta, mutta töitä riittää tehtäväksi vielä runsain mitoin. Runkosarjaa on Riemun osalta jäljellä vielä yhdeksän ottelua, ja näistä seuraavat kaksi pelataan ensi viikonloppuna, kun ensin lauantaina otellaan HIFK:a vastaan vieraissa ja sunnuntaina Sievi FS:ää vastaan kotona. Niitä kohti!

Ilves FS – Riemu 3-4 jo. (1-0, 3-3), 7.2.2021 klo 16:00, Tampere

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (aloittava mv), Matias Hovi, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Jonne Forsström, Arttu Seikkula, Jarkko Niskajärvi

Tehopisteet:

Olli Pöyliö 2+1

Joonas Madetoja 1+1

Jonne Forsström 1+0

Sauli Kilpeläinen 0+1