Sunnuntaina 7.2. Tampereen Kaupissa pelataan Futsal-liigan ottelu, jossa kohtaavat sarjataulukon puolivälillä majaileva Liikunnan Riemu sekä pari sijaa alempana sarjataulukossa oleva Ilves FS. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Riemun voittoon lukemin 6-3 joulun alla Riemun kotiluolassa Jyväskylän Monnarilla. Ottelu pelataan jo totutusti ilman yleisöä ja sitä voi seurata Youtuben välityksellä ilmaiseksi. 

Kotijoukkue Ilves FS on perustettu 1997 ja se on mestaruuksilla mitattuna Suomen menestynein futsalseura. Viimeisten kausien aikana joukkue on totuttu näkemään sarjataulukon keskikastissa ja tällä hetkellä se viettää helmikuutaan sijalla 11. Perinteitä pursuava ja tietynlaista kunnioitusta herättävä tamperelaisseura on kerännyt tällä kaudella ennen viikonlopun koitoksia 18 ottelussa 17 pistettä. Kissaeläimet ovat onnistuneet maalinteossa tähän mennessä 38 kertaa, joka on huomattavan paljon vähemmän kuin vierasjoukkueen Riemun vastaava lukema (69 kertaa). Edellisessä pelissä Ilves kävi ryöstämässä onnistuneesti äärimmäisen tärkeät pisteet Ylivieskasta Sievi Futsalin vieraana ja sai näin katkaistua pitkän tappioputkensa. Joukkueen tehomiehenä tällä kaudella on kunnostautunut Akaa Futsalista tupsukorviin väkevän paluun tehnyt Tomi Lahtinen, joka on 17 pelaamassaan ottelussa tehtaillut maireat tehot 7+9. Ottelun kiimaisuutta lisää tietenkin vanhojen riemulaisten, Markus “Reikilä” Riikilän, Pauli “Paatse” Pylvänäisen ja Jaakko “Dolph” Ahokkaan, esiintyminen Ilves-paidassa.

Vierailija Riemu lähtee Mansen valloitukseen sarjataulukon sijalta 8. Joukkueella on alla vapaa viikonloppu peleistä, mutta se on treenannut äärimmäisen nälkäisesti ja ammattimaisesti kuluneen viikon ajan. Tämä seikka saattaa aiheuttaa päänvaivaa Ilvekselle Riemun prässätessä nopeine jalkoineen. On sanomattakin selvää, että kyseinen ottelu on varsinkin Riemulle äärimmäisen tärkeä, ja tästä pelistä kolme pistettä olisi vähän niin kuin otettava. Joukkue lähestyy ottelua kuitenkin rennoin mielin ja luottaa kiven kovaan omaan tapaansa pelata tätä upeaa palloilulajia. Joukkueen sairasosastolta löytyy pitkäaikaispotilas Aleksi “Bull” Autin lisäksi Oskari “Kimpembe” Kainulainen, Samuli “Samppa” Aatsinki sekä puolikuntoinen Eino “Eicka” Muhonen. Myöskään Eino “Veikko” Ek ei kuulu Riemun vahvuuteen ollessaan vielä pelin lainalla tamperelaisen PP-70:n riveissä.

Riemulla on allaan rutiinivoitto parin viikon takaa sarjajumbo PP-70:stä, joka toimi osittaisena kasvojenkohotuksena ja futsalylpeyden nostattajana edeltävän päivän SoVo-tappiosta (sulamisesta).  Vuoden 2021 selkein esiinnousija on ollut huimassa vireessä paahtava Juuso “Kissafani” Eteläpää, joka on rouhinut tämän kissakalenterivuoden puolella jo yhdeksän maalia. Samanmoiseen maalivireeseen tähyää myös joukkueen sisäisen tamperelaislahkon johtaja, väkivahva, pelätty ja pidetty pivotpelaaja, Matias “Upeeta” Hovi, jolle Ilveksen kohtaaminen herättää edelleen suuria tunteita:

– Eihän Ilveksestä voi edelleenkään tykätä, mut kyllä sieltä pari sympaattista pelaajaa löytyy. Veljeilysakkoja en siis voi välttää, mutta kolme hunajaista pistettä lähtee kyllä Jyväskylään vanhan derbyvastuksen kustannuksella.

Riemu lähtee otteluun kevyehkönä ennakkosuosikkina, mutta ottelusta on odotettavissa tiukka koitos, jossa kaksi playoff-paikoista taistelevaa joukkuetta tappelee hanakasti pisteistä. Varsinkin Riemun tämän vuoden pelit ovat olleet yllättävän runsasmaalisia ja sunnuntaina selviää, saako Riemu ohjelmoitua oman puolustuspelinsä sellaiseen tikkiin, että pisteet lähtevät Keski-Suomeen paikallisen siipiravintolaelämyksen kautta.

Tervetuloa linjoille ilmaisen Youtube-striimin kautta! 

Ilves FS – Riemu, 7.2.2021 klo 16:00, Kauppi Sports Center & https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0h2uzhuIVGEpDTv8eHdokREB7z1iAQz-6YvK439HWsVlzNieGzFZwAvBI&v=t04YsVaacfk&feature=youtu.be