Riemun tuplapeliviikonlopun ensimmäinen osa päättyi mollivoittoisesti, kun Someron Voima nappasi täyden pistepotin lukemin 9–8 (2–6). Tappio oli varsin karvas, sillä vielä puoliajalla tilanne näytti hyvältä, kun tauolle siirryttiin Mustaturkoosin runsaissa johtolukemissa. Toisen puoliajan loppu kuitenkin osoitti, että futsalottelu kestää kuin kestääkin täydet 40 minuuttia. Ottelun maalikoosteen löytää osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=KNAz3pFZLYQ&feature=emb_title.

Vaikka SoVo siirtyi Arber ”Hyökkäyssuuntaan maajoukkuetasoa” Istrefin ja Jonne ”1+2” Forsströmin salamamaaleilla nopeaan 2–0-johtoon, otti Riemu ensimmäisellä puoliajalla isännän otteet, vaikka vieraissa virallisesti pelattiinkin. Takaa-ajo alkoi, kun tammikuun ajaksi ruokavaliostaan ylimääräiset hiilihydraatit jättimäisten reisilihastensa (musculus quadriceps femoris) maksimaalisen hypertrofian saavuttamiseksi pois jättänyt Ville ”Kokeneempi futsalista” Vanttaja päätti tyhjentää vasemman jalkansa edellä mainitun, ja pallo viuhui vastustamattomasti SoVo-maalin vasempaan alakulmaan: 2–1.

Jatkoa seurasi: ensin Juuso ”Kaveri” Eteläpää tasoitti, ja pian tämän jälkeen seurasi väkevä irtiotto. Puoliaikaan mennessä maaliin olivat osuneet myös Olli ”Olli-Maju” Pöyliö, Joonas ”Janne Hurme” Madetoja, Matias ”Tortilla” Hovi sekä Leevi ”Mä vedän” Kemppainen. Tauolle siirryttiinkin tyydyttävissä 2–6-johtolukemissa, vaikka Palloliiton tulospalvelu yhä muuta väittääkin.

Koska neljän maalin johto tiedetään futsalpiireissä yleisesti kaikista vaarallisimmaksi, päätti joukkue pukukopissa tehdä toisen puoliajan alkuun varmuuden vuoksi vielä ”yhden nopean”. Maalintekijäksi kirjattiinkin pian ottelun jatkuttua iltapäivän toisellaan Leevi Kemppainen Joonas Madetojan komeiden puikkohaastojen jälkeen: 2–7 ja pelin oletettiin olevan ratkeamaan päin.

Mutta mitä vielä: ilmeisesti koko viikonlopun kovasti takkuillut tulospalvelu ja ottelun kuuluttajan sekoilu maalin syöttäjän nimeämisessä tukahduttivat Riemun ympärillä hehkuneen positiivisen auran, sillä maalia seuranneen keskialoituksen jälkeen ottelun luonne muuttui täysin SoVon aloittaessa raivoisan kirin. Tahtipuikkoa takaa-ajossa heilutti erityisesti koko liigan pistepörssiä suvereenisti johtava Arber Istrefi, joka kirjautti ottelussa lopulta kunnioitettavat tehot 5+0. Vaikka Leevi Kempainen upotti vielä yhden maalin 10 metrin vapaapotkusta ja sinetöi näin hattutemppunsa, ei kahdeksankaan tehtyä maalia riittänyt lopulta pisteille SoVon iskettyä 9–8-voittomaalin vastahyökkäyksestä vain minuutti ennen loppua. Istrefin ohella SoVon maaleista vastasivat ottelussa Mergim Bushi, Nicola Erceg, Valmir Seferi ja jo edellä mainittu Forsström.

Loppuvihellyksen jälkeen pukukoppiin astelikin Riemu, josta ei sillä hetkellä ollut sanan varsinaisessa merkityksessä tietoakaan. Pitkän, varsin hiljaisessa pukukopissa vietetyn ajan jälkeen joukkueen kokeneempaan kaartiin kuuluva Arttu ”Toiminnanjohtaja” Seikkula suostui antamaan lyhyet kommentit ottelusta:

”Harmitus on totta kai suuri. Valmistauduimme otteluun hyvin, ja mielestäni saimme joka pelaajan viimeisetkin nälkälukot auki alkuvihellykseen mennessä. Olimmekin sopineet, että pyrimme runsasmaaliseen otteluun etäfaneja viihdyttääksemme, mutta valitettavasti kaveri teki lopulta yhden enemmän ja ansaitsi näin täyden pistepotin.”

Mahdollisia syitä ottelun virtauksen kääntymiseen puoliajalla komea Seikkula ei osannut kuin arvailla, mutta nosti rehdisti esiin myös kokeneempien pelaajien roolin:

”Vaikea sanoa tässä vaiheessa, mikä meni mönkään. Koitin puoliaikapuheessani valaa joukkueeseen uskoa Jodel-karmani määrällä, mutta näköjään se kääntyikin sitten itseämme vastaan. Lisäksi täytyy myöntää, että Ville ”DJ” Vanttajan päästäminen puoliajalla käsiksi joukkueen musiikkisoittimen äänipäätteisiin oli virhe, jollaisia ei saisi tällä tasolla tulla. Nyt nuolemme kuitenkin haavojamme yön yli ja opimme tekemistämme virheistä, niin huomenna olemme valmiita PP:n kaatoon.”

SoVo – Riemu 9–8 (2–6) 23.1.2021 klo 16:00

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (aloittava mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Matias Hovi, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Jonne Forsström ,Arttu Seikkula, Jarkko Niskajärvi

Tehopisteet:

Leevi Kemppainen 3+0

Matias Hovi 1+2

Olli Pöyliö 1+1

Ville Vanttaja 1+1

Joonas Madetoja 1+1

Juuso Eteläpää 1+0

Jonne Forsström 0+1

Sunnuntaina edessä odotti kello 13 ottelu PP-70:ä vastaan. Riemu oli kerännyt itsensä erinomaisesti lauantaisesta pettymyksestä, ja tamperelaisia vastaan otettiin varsin rutiininomainen 1-7 (1-2) -voitto. Ottelun maalikooste löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=0GAITapRCbQ&feature=emb_title.

Hikisen ja hyvin (huonosti) nukutun yön jälkeen futsalpojat herättelivät itseään tulevan päivän koitokseen ja suuntasivat aamupalalle Alastaron parhaaseen ravintolaan. Aamiaisen jälkeen matka jatkui hallille, ja myös perinteinen vieraspelivisa saatiin pelattua riittävän nopeaan tahtiin. Kilvan suurimmaksi Jonneksi valikoitui tällä kertaa Matias ”Kaatuminen on kivaa” Hovi ja Boomer-tittelin sekä komeat säbälasit itselleen sai Ville ”Rannari” Vanttaja. Tämän jälkeen suunnattiin hallille, jossa paikkailtiin muutamat pienet kolhut sekä alettiin valmistautua tulevaan kamppailuun.

Pelipaliksen ja lämmittelyn jälkeen oli aika teikkauksen, josta Riemu nappasi jo päivän ensimmäisen voittonsa. Riemun ykköskenttä pääsi aloittamaan pienen muutoksen kera, kun joukkueen kapteeni Olli ”Ilkeä-Pöyliö” Pöyliö oli jälleen kerran ilkeä aikaisemmassa SoVo-ottelussa ja ansaitsi itselleen kauden neljännen keltaisen kortin, joka johti pelikieltoon. Ykköskenttään ja kapteenin nauhaan tällä kertaa nostettiin Antti ”Juhtabest” Lappalainen.

Pelin alkuminuutit olivat hieman sekavat uuden kenttäkoostumuksen ja vastustajan flegmaattisen prässin takia. Futsalpojat pääsivät kuitenkin peliin nopeasti sisälle, eikä aikaakaan, kun Juuso ”Juti” Eteläpää naulasi Riemun 0–1-johtoon. Tätä riemua ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä PP-70:n Kalle “Hazard” Hasa tasoitti tilanteeksi 1–1 alle 30 sekuntia Jutin maalin jälkeen. Tästä pellavapää Eteläpää sai vain lisää virtaa, ja muutamaa vaihtoa myöhemmin hän iski Riemun jälleen johtoon. Kyseisessä 1–2-tilanteessa siirryttiin myös puoliajalle.

Kopissa pelisuunnitelmaa ja muutamia perusasioita käytiin taas läpi Elias ”Antin kämppis” Martikaisen kanssa, ja toiselle puoliajalle siirryttäessä olikin havaittavissa pieniä muutoksia. Ykköskenttään nostettiin Arttu ”Kurskistelija” Seikkula ja Antti ”Labbiz” Lappalainen siirrettiin kakkoskentän pohjalle. Tämä taktinen nerous Mörkö-Martikaiselta tuotti tulosta, sillä toista puoliaikaa oli pelattu vain 30 sekuntia, kun Joonas ”Youtubesta tuttu” Madetoja latasi Riemun 1–3-johtoon aiheuttaen samalla ensimmäiset murtuman esiasteet PP-70:n selkärankaan. Mahdollisesti tästä johtuen isännillä meni niin sanotusti ”Jofa huuruun”, kun Riemun futsaltiikerien seuraava osuma päätyi maaliin punapaitojen omasta lapikkaasta.

Toisella puoliajalla Riemu hyödynsi laajaa pelaajamateriaaliansa ja antoi usealle pelaajalle peliaikaa. Tästä vastuusta kiitti varsinkin Hans ”Suolaista sadetta” Mäenalainen, joka hän pääsi siirtämään pelin 1–5:en hienon kulmakuvion päätteeksi. Riemun ilottelu ei kuitenkaan loppunut tähän, sillä Joonas ”Matikka” Madetoja ja Arttu ”Hahmo” Seikkula molemmat iskivät vielä kerran, ja lopulliseksi tulokseksi kirjattiin 1–7. Riemun pojat kiittivät virtuaaliyleisöä ja yhtä katsojaa huudatuksin, jonka jälkeen he siirtyivät pukukoppiin. Kopissa käytiin läpi kapteenin linjaukset iltaa varten ja tämän jälkeen pelin parhaana palkittu Joonas ”Tojjjjja” Madetoja johdatti Riemun perinteisiin voitonjuhliin.

Päävalmentaja Martikainen kommentoi pelin jälkeen seuraavanlaisesti: ”Oli erittäin tärkeää palata voittokantaan eilisen karvaan tappion jälkeen. Pienten alkukangistelujen jälkeen peli lähti rullaamaan ja pystyimme rutiinilla hoitamaan tämän matsin kotiin. Tämän hienon voiton jälkeen aloitamme palautumisen A-luokan siivillä, ja ilmeisesti kapteeni kertoo lisää loppuillan kulusta. Huhujen mukaan kyseessä on ”Tohtorin päivä”, mitä ikinä se tarkoittaakaan. Innolla odotan kuitenkin kyseistä spektaakkelia.”

Työrukkaset eivät saa huilata kuitenkaan liian kauaa naulakossa, sillä kahden ottelun viikonlopun antia aletaan käymään taas heti läpi harjoituksissa. Otteluohjelman mukaisesti seuraava ottelu olisi ensi sunnuntaina Tsadissa HIFK:a vastaan, joskin ottelun pelaamisen yllä leijuu vielä toistaiseksi jokusia mustia pilviä, jotka sen ympäriltä joko hälvenevät tai sitten ei. Pelataanko ottelu vai ei, selvinnee lähipäivinä.

PP-70 – Riemu 1-7 (1-2), 24.1.2021 klo 13:00, Tampere

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (aloittava mv), Eino Muhonen (mv), Matias Hovi, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Jonne Forsström, Arttu Seikkula, Jarkko Niskajärvi

Tehopisteet:

Joonas Madetoja 2+0

Juuso Eteläpää 2+0

Arttu Seikkula 1+1

Ville Vanttaja 0+2

Hans Mäenalanen 1+0

Matias Hovi 0+1

Elias Martikainen 0+1

Leevi Kemppainen 0+1