Riemu kohtasi viime sunnuntaina kotiottelussa tämän kauden futsal-liigatulokkaan HIFK:n. Heikon alun jälkeen ottelu saatiin käännettyä itselle, ja lopulta jatko-ottelussa saatiin plakkariin kaksi pistettä 4-3 (2-3, 3-3) -voitolla. Ottelun maalit nähtävissä osoitteesta https://solidsport.com/riemu/watch/riemu-hifk-fs-17-1-2021-maalikooste ja tilannekooste osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=GE68wQPVddc.

Ottelu alkoi Riemun kannalta hyvin heikosti. HIFK:n nopeita vastahyökkäyksiä puolustettiin huonosti, ja niistä tekemillään maaleilla vieraat karkasivat ensimmäisen reilun kymmenen minuutin aikana jo 0-3-johtoon. Jokainen maali tosiaan syntyi, kun Riemu ensin menetti pallon hyökkäyspäässä tai puolessa kentässä eikä saanut riittävän terävästi puolustettua HIFK:n nopeita nousuja Riemu-maalille. Kolmannen omiin menneen osuman jälkeen Elias “” Martikainen herätteli joukkuettaan aikalisällä, ja sen jälkeen Riemu silmin nähden paransi peliänsä. Ensimmäinen osoitus tästä tuli jo reilun minuutin kuluttua, kun Olli “Mä hiihdän” Pöyliö laittoi pallon Leevi “Mä en hiihdä” Kemppaisen syöttämästä kulmapotkusta tyylillä taka-alanurkkaan. 2-3-tilanteeseen maalin päähän päästiin kuudennellatoista minuutilla, kun Juuso “Iniesta” Eteläpää ensin riisti pallon hyökkäysalueella ja tämän jälkeen tyylikkäästi pujahti kahden valkopaidan välistä viimeistelemään kavennusosuman. Ensimmäisellä puolikkaalla ei sen kummempia enää nähty, ja tauolle mentiin siis vieraiden yhden maalin johdossa.

Toisella puoliajalla Riemu sai tukahdutettua HIFK:n pelinavausta yhä paremmin, ja vastustajan hyökkäysuhka saatiin pidettyä varsin pienenä. Suhteellisen vääjäämättömältä näyttänyt tasoitusosuma saatiin pakerrettua vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen, kun erinomainen sivurajakuvio vapautti Joonas “Superpesis” Madetojan viimeistelemään pallon varsin pienestä kulmasta kuitenkin tyhjänä ammottaneeseen HIFK-rysään. Riemu jatkoi samalla ryminällä, mutta muutamia läheltä piti -tilanteita lähemmäs maalintekoa ei päästy, ja 40 minuutin pelin jälkeen jatkettiin tasatilanteessa viiden minuutin jatko-otteluun.

HIFK oli kerännyt rikkeensä täyteen jo varsinaisella peliajalla, ja tämä toi hienoisen lisäedun viimeiselle viisiminuuttiselle. Tämän myötä nähtiinkin ottelun ratkaisu, kun reilun kolmen minuutin pelin jälkeen vieraat tekivät kuudennen rikkeensä, ja Riemu pääsi hakemaan voittomaalia 10 metrin pisteeltä. HIFK:n Matias Marjander torjui Pöyliön kaksi ensimmäistä yritystä venytettyään vielä kymppitorjunnasta tulleen reboundinkin eteen, mutta Riemun illan sankari Madetoja ennätti ensimmäisenä tuosta tulleeseen irtopalloon ja laittoi kolmannella yrityksellä pallon HIFK-nuottaan. Alivoima kesti vielä viimeiset kaksi minuuttia, ja 45 minuutin pelin jälkeen tulostaululla seisoivat 4-3-lukemat.

Heikon alun jälkeen hyvä nousu Riemulta. Yksi tiputettu piste toki hieman harmittaa, mutta kaksi pistettä oli kuitenkin oikein mainio saavutus heikon alun jälkeen. Voitolla Riemu vankisti asemaansa viimeisellä pudotuspelipaikalla kahdeksantena. Tällä viikolla treeneissä erityishuomiota tilanteenvaihtopelaamiseen, ja sitä myötä tavoittelemaan täyttä kuuden pisteen pottia viikonlopun peleistä SoVoa ja PP-70:ä vastaan!

Riemu – HIFK 4-3 jo. (2-3, 3-3), 17.1.2021 klo 16:30

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (aloittava mv), Eino Muhonen (mv), Matias Hovi, Eino Ek, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Arttu Seikkula, Jarkko Niskajärvi

Tehopisteet:

Olli Pöyliö 1+2

Joonas Madetoja 2+0

Juuso Eteläpää 1+0

Leevi Kemppainen 0+1