Riemu kohta huomenna sunnuntaina viikon toisessa ottelussaan helsinkiläisen HIFK:n. Ottelu alkaa kello 16:30, ja se pelataan yhä vallitsevien rajoitusten mukaisesti ilman yleisöä. Ilmainen striimi löytyy osoitteesta solidsport.com/riemu.

Vaikka HIFK lienee yksi Suomen tunnetuimmista urheilubrändeistä, on sen futsalhistoria hyvin lyhyt – futsal tuli seuran ohjelmistoon vain noin reilut kuusi kuukautta sitten. Miesten futsalin puolella HIFK peri viime kauden päätteeksi Futsal-Ykkösestä nousseen helsinkiläisen Zenithin sarjapaikan, ja pelaa näin ollen historiansa ensimmäistä kautta niin Futsal-Liigassa kuin ylipäänsä missään. Zenith oli vakiintunut Futsal-Ykkösen seura, joka vuodesta toiseen pyöri toisen sarjatason ylemmän puoliskon kahinoissa.

HIFK:n tämän kauden runko koostuu pääasiassa viime kauden Zenithistä sekä muutamalla vahvistuksella alueen muista joukkueista. Joukkueen väkevimpiä pisteniiloja ovat tällä kaudella olleet Johannes Axerud (7+2=9), Riku “Tuuren kaveri” Oras (4+3=7) ja Hassan “Mosan veli” Yaghoubi (4+2=6). Heistä viimeisimmältä jää sunnuntain kamppailu kuitenkin välistä varoitustilin täyttymisen myötä. Maininnan ansaitsee myös kaksi viime kautta Riemun väreissä pelannut Janne “Spakti” Paski, joka tehnee huomenna paluun Monnarille. Viikonlopun kiinnostavin kysymys onkin, onko herralla juomapullossaan Pepsi Maxia vai Rainbowin colajuomaa – ja huomaisiko hän edes näiden eroa?

Stadin punaisten kausi on sujunut varsin mollivoittoisesti, kun kauden kolmestatoista ottelusta saldona on vain kaksi voittoa ja yksitoista tappiota. Näinpä pisteitä on kertynyt vain kuusi, joka oikeuttaa sarjataulukon toiseksi viimeiseen sijaan. Joukkue on viime otteluissa osoittanut kuitenkin selkeitä piristymisen merkkejä, kun viime viikonloppuna Sievi kaatui vieraissa lukemin 3-4 ja viikolla pelatussa GFT-ottelussa Helsingin punainen puoli laittoi kultaiselle puolelle kampoihin häviten ottelun niukasti numeroin 4-3.

Riemu pelasi viimeksi keskiviikkona, kun se otti JoSePasta erinomaisen 4-3-taisteluvoiton. Kokonaisuudessaan kolmestatoista ottelusta on kasassa 21 pistettä, jolla pidetään tukevasti kiinni viimeisestä pudotuspelipaikasta kahdeksantena. Omat rästipelit voittamalla seitsemännellä sijalla oleva SoVo on myös jätettävissä taakse. Huominen kamppailu on Riemun ja HIFK:n kauden ensimmäinen kohtaaminen, sillä syyskierroksen ottelu jouduttiin siirtämään iiefkoolaisten oltua pääkaupunkiseudun tiukkojen rajoitusten alaisena.

Riemu pääsee otteluun jälleen täydellä rosterilla, kun vain pelikieltoaan poteva Jonne “Höyrysauna” Forsström ja pitkäaikaisloukkaantunut Aleksi “Bull” Autti ovat sivussa ottelusta. Viime viikkoina koko joukkueen tekeminen harjoituksissa onkin ollut niin vakuuttavaa, että Riemu lähtenee pyörittämään alusta lähtien kaikkia kolmea kenttäänsä. Tällä saadaan pidettyä peli-intensiteettiä entistä korkeammalla koko ajan, mikä palvelee Riemun pelitapaa ja tehnee vieraiden pelaamisen entistä vaikeammaksi.

Kumpi voittaa – Stadi vai Lande? Kiristääkö Riemu otettaan playoff-paikasta? Saavatko vieraat itsestään kaikkea irti, vai lemuaako täällä pöndellä lanta liikaa?

Riemu – HIFK, 17.1.2021 klo 16:30, solidsport.com/riemu