Riemu ja JoSePa ottivat keskiviikkoillan kamppailussa mittaa toisistaan. Ottelu ei ehkä noussut joukkueiden välisten klassikkojen joukkoon, vaikka käänteitä ottelussa koettiinkin muutamaan otteeseen. Riemu painoi lopulta voittomaalin puolitoista minuuttia ennen loppua, ja näin pisteet jäivät Monnarille lukemin 4-3 (1-0). Ottelun maalikooste löytyy osoitteesta https://solidsport.com/riemu/watch/riemu-josepa-13-1-2021-maalikooste ja tilannekooste osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=tqW6WmP432k.

Ottelu alkoi hienokseltaan vierasjoukkueen hallinnassa. JoSePan ensin vetäytyminen, sitten kova prässi -taktiikka laittoi ajoittain Riemulle sormen suuhun, eikä pallollinen peli ottanut pyöriäkseen aivan toivotunlaisesti. Tästä huolimatta avausmaalin kirjasi kotijoukkue, kun sivurajakuviosta Elias “Coach” Martikainen toimitti pallon kovaa maalille, josta Matias “Palkintonamu” Hovi ohjasi eleettömästi pallon hannutihismäisellä takavasaralla maaliverkkoihin. Vielä tämänkin jälkeen ensimmäisellä puolikkaalla enemmän laatupaikkoja loi JoSePa, mutta Riemu-maalia turvannut Sauli “Sail” Kilpeläinen venytti eteen useamman kerran. Tauolle siirryttiin täten Riemun 1-0-johtoasemassa.

Toinen puoliaika alkoi tapahtumarikkaasti. Vajaan kolmen minuutin pelaamisen jälkeen Riemun pelinavaus omalta puolikkaalta toimi esimerkillisesti, ja Olli “OP7” Pöyliö pääsi pysäyttämään digitaalit aikaan 23:00 Riemun 2-0-johtomaalin ansiosta. Aivan pian tästä Riemu otti jo toisen jakson neljännen rikkeensä, joka vaikeutti puolustuspeliä hivenen verran.

Toisen jakson vanhettua reilut viisi minuuttia Riemulle sattui varsin pimeä puolitoistaminuuttinen. Ensin hieman piippuun jääneen oman hyökkäyspään erikoistilanteen seurauksena JoSePan Otto Piili karkasi läpiajoon, josta tämä viimeisteli varmasti alanurkkaan. Vain tovi tästä, ja sama mies oli jälleen asialla – maalinedustalta ohjaus Janne Kosusen toimittamaan sivurajaan, ja peli olikin yhtäkkiä tasatilanteessa 2-2. Kyseisen osuman jälkeen tilanne saatiin onneksi hieman rauhoitettua, eikä suurempaa katastrofia ehtinyt syntyä.

Ajassa 32:03 Riemu otti taas kuskin paikan itselleen. Rauhallinen pidempi hyökkäys sysäsi JoSePa-puolustuksen hyvin alas oman maalinsa eteen, ja Leevi “Ai mun kantapää” Kemppainen sai sijoittaa pallon maltillisesti etunurkkaan ohi pahasti maskiin omien pelaajien taakse jääneen JoSePa-vahti Niko Rantasen. Johtoasemassa ei kuitenkaan kauaa pysytty, sillä vain reilun minuutin päästä Riemu tötöili taas omasta hyökkäyspään erikoistilanteesta Otto Piilin läpi, ja mies kiitti illan kolmannella kihauksellaan tuoden joutsalaiset jälleen tasoihin.

Riemun penkillä oli hieman hölmistynyt olo. Kuutosvaihdetta ei saatu oikein millään silmään, ja vierasjoukkue oli päästetty tasoihin kahteen otteeseen aivan liian helposti. Pikku hiljaa pelin edetessä JoSePan hieman erilaiseen prässiin kuitenkin totuttiin, ja usko voittoon riittävien paikkojen luomiseen oli vielä kova. Ja näin Riemu osoitti taas henkistä vahvuuttaan kaivamalla voittomaalin puolitoista minuuttia ennen täyttä aikaa, kun Kemppainen livahti Juuso “Juger Hauer” Eteläpään laittamaan pitkään palloon ensimmäisenä ja tarjoili maalin eteen Pöyliölle, jolla oli helppo työ viimeistellä pallo tyhjään joutsalaismaaliin. Alivoimapuolustus kesti vielä viimeisen reilun minuutin ajan, ja näin loppulukemiksi kirjattiin riemukkaat 4-3 (1-0).

Riemun tämän kauden voitto-otteluista kenties heikoin esitys, mutta tärkein, kolme pistettä, saatiin ja sillä hyvä. Omanlainen osoitus myös siitä, että tällä hetkellä Riemun perustaso on sen verran kova, että vaikkei läheskään paras päivä ole, pystytään voittoja kuitenkin ottamaan. Tuloksellisesti hyvä, mutta pelillisesti vajavaiseksi jäänyt esitys jätti myös varsin optimaalisesti hampaankoloon tulevana sunnuntaina odottavaa HIFK-kotiottelua varten – sitä kohti!

Riemu – JoSePa 4-3 (1-0), 13.1.2021 klo 19:00

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (aloittava mv), Eino Muhonen (mv), Matias Hovi, Eino Ek, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Oskari Kainulainen, Jarkko Niskajärvi