Otteluruuhka ei ota loppuakseen, mutta toisaalta pelaaminenhan on tämän homman suola! Riemulle koittaa siis tänään neljäs ottelu kymmeneen päivään, kun Monnarille saapuu vastustajaksi JoSePa Joutsasta. Ottelu alkaa klo 19:00. Futsal-Liigaa pelataan yhä ilman yleisöä, mutta ilmainen striimi löytyy jälleen osoitteesta solidsport.com/riemu.

Riemu löytyy sarjataulukon kahdeksannelta sijalta 18 pisteellä, ja JoSePa sijalta 11, kun joutsalaisten haaviin on kertynyt 12 pistettä. Maaliero Riemulla on kaksi maalia plussalla, JoSePalla taas 25 maalia pakkasella. Näitä faktoja tarkastelemalla Riemu lähtee otteluun jopa ennakkosuosikin roolissa, mutta sehän kelpaa. Jos playoff-paikoille mielii, on tällaiset ottelut sarjataulukossa alapuolella olevia vastaan vain voitettava. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Joutsassa Riemu kampesi itsensä tappioasemasta maukkaaseen 1-2-jatko-otteluvoittoon.

Vierasjoukkue JoSePa katkaisi viime sunnuntaina murheellisen kuuden ottelun tappioputkensa voittamalla siipirikkoisen Ilveksen vieraissa lukemin 1-5. Voitto toi varmasti helpotusta punapaitojen pukukoppiin, kun aikaisemmassa kuudessa ottelussa oli tullut nenään lähes jokaisessa varsin rumin lukemin. Ilves-voiton takuumiehinä toimivat varsinkin Janne Kosunen sekä Otto Piili, jotka johtavatkin joukkueen sisäistä pistepörssiä yhdessä Joonas Manzon kanssa, kun kaikilla on plakkarissa yhdeksän tehopistettä (4+5=9, 6+3=9 ja 9+0=9). Heistä kuitenkin viimeisin on ollut sivussa joutsalaisten muutamasta viimeisestä ottelusta, kuten myös keskisuomalaisen palloilun ystäville varmasti tuttu Benno Hanslian. Tietoa ei ole, onko nämä kaksi herraa saatu parsittua kuntoon tämänpäiväiseen kiihkeään Keski-Suomen derbyyn. Kummallekin joukkueelle nämä pelit ovat kuitenkin niitä, joita ei haluttaisi missata mistään hinnasta, joten suurena yllätyksenä ei voisi pitää, vaikka JoSePa jalkauttaisikin tähän kamppailuun pitkästä aikaa aivan ykkösrosterinsa.

Riemun kausi on tähän saakka edennyt tämänpäiväistä vastustajaa huomattavasti positiivisemmin. Kauden mittaan on napsittu muutamia koviakin päänahkoja, muun muassa viimeisimmäksi Mad Max kukistamalla vieraissa viime lauantaina. Valitettavasti sitten sunnuntaille sattui pieni ohipeli, kun GFT kävi kurittamassa Monnarilla 3-8-lukemin. Tästä kyseisestä tappiosta saatiin valitettavasti myös kauaskantoisempia seurauksia, kun sekä Arttu “Tuomari” Seikkula ja Jonne “Kylpylä” Forsström pakotettiin poistumaan kentältä kesken ottelun punakortin saattelemana. Täten molemmilta jää sivuun ottelu JoSePaa vastaan, Forsströmiltä miettii syntyjä syviä myös sunnuntain HIFK-ottelun lävitse.

Vemppaosaston puhalleltua paikkansa kuntoon Riemun rosteri on tällä hetkellä kuitenkin erittäin laaja, joten parikaan poissaoloa ei tällä hetkellä paljoa hetkauta. Viime otteluissa vastuunkantajan rooliin on noussut varsinkin Juuso “Hattu” Eteläpää, joka viimeisteli viime viikonlopun kuudesta maalista jopa kokonaiset neljä. Toivoa sopii, että ruuti pysyy yhtä kuivana myös jatkossakin.

Riemun ja JoSePan kohtaamiset ovat verrattain lyhyen historiansa aikana nousseet varmasti kummallekin joukkueelle juuri niiksi otteluiksi, joita ei missään nimessä haluta hävitä. Vaikka JoSePan kausi on sujunut hivenen mollivoittoisesti, ottelu Riemua vastaan sytyttää aina, ja sille päälle sattuessaan joutsalaiset osaavat olla aivan ärsyttävän hyvä futsaljoukkue. Kolmen pinnan saaminen vaatii taas 100 % suoritusta, ja sitä jälleen lähdetään tekemään.

Jatkuuko Eteläpään sairas maalivire? Saako JoSePa kaivettua ykkösmiehensä yhteen kauden kuumimmista kamppailuista? Säilyykö Riemu ulosajoitta, kun kuumakallet ovat huilivuorossa?

Riemu – JoSePa 13.1.2021 klo 19:00, Solidsport.com/riemu