Riemun ja Mad Maxin lauantaipäivän vääntöä kuvastaa hyvin valmentaja Elias ”Martic” Martikaisen sanat: ” Hunaja-ansa ja kolme pikaservausta”. Kotijoukkue Mad Max ennätti toisen puoliajan alussa jo 2-0-johtoon, mutta Riemu tuli kolmella salamamaalilla takaa tasoihin ja ohi ja piti johtoaseman loppuun saakka. Loppunumerot kirjattiin siis 2-3 (1-0) vieraille. Ottelun maalikooste löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=lovCuHRxlBk.

Ottelun alku oli vähintäänkin vauhdikas molempien rakentaessa hyviä maalintekopaikkoja nopeilla pistohyökkäyksillä. Riemun ensimmäisen puoliajan parhaat paikat tulivat valitettavasti väärälle miehelle, sillä useisiin maalintekopaikkoihin päässeellä Jonne ”Özil” Forsströmillä ruuti oli valitettavan märkää. Ottelun ensimmäisen maalin Riemun hyvistä paikoista huolimatta tekikin Mad Max. Riemun epäonnistunut sivurajakuvio johti Mad Maxin nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Matti Jussila pääsi laittamaan pallon maaliin ajassa 18:23. Ensimmäisellä jaksolla ei enempää maaleja nähty, sillä molempien joukkueiden maalivahdit ottivat muutaman huipputorjunnan. Tauolle lähdettiin siis Riemun tappioasemassa, vaikkakin kenttätapahtumat kulkivatkin hienokseltaan Riemun komennossa.

Toiselle puoliajalle lähdettiin tarmoa puhkuen, ja tavoitteena oli tehdä ottelun seuraava maali. Valitettavasti kylmää vettä satoi niskaan heti toisen jakson ensimmäisessä vaihdossa, kun Mika Jussila pääsi ohjaamaan pallon Riemun maalinedustalta maaliin. Tästä sisuuntuneena Riemu otti kuitenkin ottelua entistä enemmän hallintaansa ja sai luotua painetta Mad Maxin maalille. Paineesta huolimatta niin tolpat kuin Mad Maxin maalivahti Aleksi Pennanen pitivät Riemun maalisarakkeen nollissa.

Lopulta yksi mies kietoi sankarin viitan harteilleen ja otti joukkueen reppuselkäänsä. Riemun ensimmäinen maali syntyi ajassa 28:04 oman pään prässinpurun jälkeen, kun Leevi ” Kantapää” Kemppainen vapautti Juuso ”Hattu” Eteläpään läpiajoon, josta Eteläpää viimeisteli kylmän viileästi kiertämällä Mad Max maalivahdin. Sama mies vastasi myös kahdesta muusta Riemun maalista. 2-2-tasoitus syntyi vastahyökkäyksestä, jonka jälkeen Eteläpää oli unohdettu takatolpalle viimeistelemään helposti pallo tyhjään maaliin. Vain 23 sekuntia myöhemmin Eteläpää viimeisteli hattutemppunsa ohjatessaan Kemppaisen lähettämän kulman sisään Mad Max -maalin etunurkasta.

Riemu löysi ottelun toisen jakson puolivälissä sellaisen vaihteen, että Mad Max putosi vauhdista eikä saanut enää ottelusta kunnolla otetta. Ottelun loppu puolustettiin johtoasemaa koko joukkueena uhrautuen. Ottelun viime hetkillä Mad Max sai vielä pallon maaliviivalle asti, mutta maaliin saakka pallo ei ajautunut, joten kolme pistettä matkasi ansaitusti hyvän taistelun esittäneen Riemun matkaan.

Mad Max – Riemu 2-3 (1-0), 9.1.2021 klo 15:00, Valkeakoski

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Matias Hovi, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Jonne Forsström, Jarkko Niskajärvi, Eino Ek, Arttu Seikkula

Tehopisteet:

Juuso Eteläpää 3+0

Leevi Kemppainen 0+2

Jonne Forsström 0+1

Välittömästi voiton jälkeen alkoi valmistautuminen sunnuntaina koittavaan GFT-kotiotteluun. Palautumisen maksimointi aloitettiin runsailla siipiannoksilla, ja tämän jälkeen kotimatkalla alettiin tutkailemaan sekä omaa että GFT:n lauantain peliä.

Tunti ennen ottelua veljeilyn määrä maksimoitui, kun vanhat liikuntalaiset tulivat kertomaan kuulumisiaan, että miten pk-seudulla naaraita nauratetaan. Paikalle oli jopa saapunut, toki ihan koto-Jyväskylästä, luuttuamishommiin Sami “Sämpy” Myllymäki, josta povattiin ennen ottelua portsaria illan pääkohtaamiselle, Autio vs Pöyliö. Ennen ottelua GFT oli kuitenkin tehnyt ilmeisesti päätöksen, että Autiota ei tänään kentälle laiteta ja Pöyliön kolmen kuukauden paini- ja karaterääkki liikuntatieteellisen seurakunnan yhden massiivisimman dynastian “Massakeisareiden” kanssa olikin turha, ja ottelun voittaja jouduttiinkin kaikkien pettymykseksi ratkaisemaan ihan vain futsalia pelaamalla. Tylsä tämä ottelu ei kuitenkaan missään nimessä ollut, varsinkin toinen puoliaika tarjosi etäkatsojille hunajaa. Vaiherikas ottelu päättyi lopulta GFT:n 3-8 (3-5)-vierasvoittoon. Ottelun maalikooste on katsottavissa osoitteessa https://solidsport.com/riemu/watch/riemu-gft-10-1-2021-maalikooste ja tilannekooste osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=Jtzh9jCz2hw.

Matsihan lähti räväkästi käyntiin, kun lauantaina kolme kihautusta iskenyt Juuso “Turkis” Eteläpää jatkoi hyvää virettään ja iski ensimmäisessä vaihdossaan maalin. Upea katko vastustajan sivurajapotkusta ja pallo varmasti maaliin, tuuletuksesta puuttuivat enää röökit. GFT ei montaa minuuttia tätä tilannetta jaksanut katsella, vaan oma koira Lasse “Balo” Saari iski maalin edestä pallon verkkoon Antti Arvolan tarkasta syötöstä. Pelipäivän aamuna Leevi “Akkaa ja hesse” Kemppainen joutui jättämään pelin välistä, ja häntä paikkaamaan pivotiksi laitettiin kokenut tieteilijä Arttu “Eräänlainen hahmo” Seikkula. Seikkula nautti vastuusta, oli selvästi pelipäällä ja kiitti valmennusjohdon luottamuksesta komealla 2-1-maalilla. Etusormi pystyyn ja Instagram-tarinat tulille! Maalin jälkeiset vaihdot korostuivat tässä ottelussa, ja Arvola tasoitti noin kymmenen sekunnin jälkeen Seikkulan maalista. Tilanteessa taisi Ville “Silmäpussi” Vanttajalla olla tulosveto kiinni, sillä kohtalaisen sähäkästi kaveri pallon vastustajan lapaan antoi, jotta GFT pääsisi tekemään nopean vaparin. 
Lukuisia nousuja tehnyt Jori “Horhe” Lagerblom säväytti ottelussa upeilla kudeillaan kohti Riemun maalia, ja ensimmäisen jakson puolivälissä aiheutti oikean hunaja-ansan Jonne “En *itus tönässy” Forsströmille. Jorilla näytti olevan tekemätön paikka keskiympyrässä ja huuli hieman väpätti eikä syöttötilaa ollut missään… Mutta mitä vielä – pallo Forsströmin jalkojen välistä laitaan ja sieltä ruokaa maalille, jossa Kasperi “Stallion” Halme nakutti pallon varmasti maalin kattoon ja vieraat 2-3-johtoon.

Hurlumhei-kiekko ei tähän päättynyt, ja Olli “Iltapäivälehti” Pöyliö tasoitti mittelön alle minuutti GFT:n johtomaalin jälkeen 6 metrin rangaistuspotkusta. Tämän jälkeen peli hieman rauhoittui, kunnes GFT iski kaksi hienoa maalia jakson loppuun. Ensimmäisessä Lagerblomin nousu tuotti jälleen tulosta ja GFT sahasi syötöillään liian helposti Riemun puolustuksen, ja Eetu Kaikkola sai laittaa pallon tyhjään rysään Eeli Niemelän syötöstä. Kaksikko oli myös jälkimmäisessä maalissa asialla, ja vain kolme sekuntia ennen puoliajan loppumista Kaikkola rynnisti itsensä kulmapotkussa väkisin maalille ja tuikkasi pallon jälleen maalin perukoille. Tauolle lähdettiin lukemista 3-5.

Erätauolla Riemun kopissa jaettiin jo herrasmiespokaaleita ja kuinka meidän joukkueella kuppi ei mene sitten millään nurin, vastustajalla sen sijaan jo nyrkit heiluvat ovia kohden, joten jatketaan vastustajan kuumentamista. Tähän sopisi kuitenkin YouTuben pimeältä puolelta löytyvä video nimeltä “Nissinen – paska idea”. Suosittelen sitä kaikille YLE:n komediasarjojen faneille. Suunnitelma lähti kuitenkin hyvin liikkeelle, kun GFT:llä oli jo neljä rikettä kasassa pelikellon näyttäessä 27:54. Tämän jälkeen ottelusta ei mekkalaa eikä mellakkaa puuttunut. Kortteja oli viuhunut jo ottelussa oikein hyvin, mutta Seikkula päätti näyttää itsekin tuomarihommia tehneenä, että tämä ei vielä riitä. Kaksi keltaista korttia mussutuksesta 1,5 minuutin sisällä oli valitettavan kohtalokas Riemun voittohaaveille. Penkillä koko pelin tässä kohtaa istunut juhtakolmonen aloitti teroittamaan tässä vaiheessa jo sapelihampaitaan ja valmistautumaan syömään palloja alivoimalle, mutta GFT naulasi minuutin ylivoimapyörityksen jälkeen kohtalokkaasti lukemat 3-6 ajassa 33:54. Juhdat laittoivat alivoimamailansa takaisin mailakassiin.

Riemu ei kuitenkaan luovuttanut ja laittoi ylivoiman pyörimään kuin vanha punakone konsanaan. Ilmeisesti kuitenkin Forsströmin kotona oli tehty päätös, että ensi viikolla tehdään kylpylämatka Laajavuoren Scandiciin, eikä pelata taas sitä futsalia, ja Jonne päätti ottaa punaisen kortin ja tönäistä Arvolaa selästä läpiajossa. Kevyt tönäisy, mutta ei jätä selittelyille sijaa, lahjakortti Scandiciin palkintona. Siellä täällä kiertävien huhujen mukaan Forsström olisi itse valmis maksamaan 500 euroa Palloliitolle, jotta häneen kohdistunutta vääryyttään katsottaisiin uudemman kerran. Kotona tälle ajatukselle pistettiin stoppi. Lopputulos oli myös se, että Arvola pyssytti illan toisen maalin 6 metrin rankkarista. Vielä minuutti ennen loppua Eetu Kaikkonen kruunasi upean pelinsä ja teki ottelun lopussa kolmannen maalinsa reboundista. Tapahtumarikas ottelu päättyi siis GFT:n 3-8 (3-5) -voittoon.

Viikonlopun kahdesta kovasta ottelusta siis kuitenkin ihan kelvot kolme pistettä plakkariin. Seuraava ottelu onkin jo keskiviikkona JoSePaa vastaan – sitä kohti!

Riemu – GFT 3-8 (3-5), 10.1.2021, Monnari

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Matias Hovi, Eino Ek, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Jonne Forsström, Arttu Seikkula, Jarkko Niskajärvi

Tehopisteet:

Juuso Eteläpää 1+0

Arttu Seikkula 1+0

Olli Pöyliö 1+0

Jonne Forsström 0+1