Futsal-Liigassa eksoottinen maanantaipäivän kamppailu Riemun ja ToPV:n välillä tarjosi todella vauhdikasta futsalia ja käänteitä aivan viimeisiin minuutteihin asti. Pitkään Riemun komennossa edennyt ottelu kääntyi lopussa kuitenkin valitettavasti vieraille, ja ToPV vei kamppailun nimiinsä jatko ottelussa lukemin 3-6 (2-0, 3-3). Ottelun maalit voi katsoa osoitteesta https://solidsport.com/riemu/watch/riemu-topv-4-1-2021-maalikooste ja laajemman tilannekoosteen osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=uWp37TAfw8U.

Kumpikin joukkue osoitti heti alusta lähtien, että uuteen vuoteen ollaan valmiita lähtemään pelaamaan taas vähintään satanen lasissa. Ottelun alun tempo olikin vähintäänkin kovimpia, mitä Monnarilla on tällä kaudella nähty. Riemu lähti ominaiseen tapaansa prässäämään kovaa heti alusta lähtien, mikä pakotti vieraat vauhdikkaaseen pallonsiirtelyyn. Lisäksi varsinkin vieraiden Newton Jr. oli omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan suuressa roolissa vieraiden hyökkäyspelissä, mutta aina viimeisillä hetkillä vahvasti pelannut Riemu-puolustus tai veräjää vartioinut Sauli “Kilpiliima” Kilpeläinen tyrehdyttivät torniolaisten brassivahvistuksen maalintekoaikeet.

Täten ensimmäiset jopa kaksi merkintää maalisarakkeeseen kirjautti kotijoukkue Riemu. Simppelit sivurajakuviot petasivat kaukolaukauspaikat ensin kymmenennellä minuutilla Olli “Maju” Pöyliölle ja neljännellätoista minuutilla Jonne “Työmoraali” Forsströmille, ja molemmat laukaukset painuivat vastustamattomasti ohi vieraiden maalivahti Viktor Svenssonin. Kerrottakoon nyt vielä, että Pöyliön laukaus oli ehdottomasti luokkaa lämäri, kun taas Forsströmin ehkä korkeintaan rannari – jopa vain maalille heitetty lätty. Oli miten oli, Riemu oli siirtynyt ensimmäisen vartin aikana hienoon 2-0-johtoon, ja piti tämän tilanteen myös puoliaikojen väliselle tauolle asti.

Toinen puolikas ei kuitenkaan kauaa ehtinyt vanheta, kun torniolaiset kavensivat ottelun 2-1:een vain kymmenen sekunnin pelin jälkeen. Maalintekijänä kunnostautui Riemulle tuttu kasvo viime vuosien Jyväskylän derbyistä, kun Sergei Korsunov pääsi rikkomaan vapaasti poikittaissyötöstä vieraiden kuparisen. Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, kun takaisin kahden maalin johtoon kammettiin toisen puoliajan puolivälin paikkeilla, kun Joonas “Pesäpallo” Madetojan ovela nosto vapautti Pöyliön purjehtimaan laidalta läpi. Pöyliö odotti viimeiseen hetkeen saakka mahdollisuutta tarjoilla kaverille tyhjiin, mutta pettymyksekseen joutuikin itse viimeistelemään pallon tyylikkäästi ohi maalivahdin: peli 3-1.

Peli jatkui vauhdikkaana, ja Riemu vaihtoikin toisella puoliajalla ajoittain tuoretta ukkoa kehiin pitääkseen omankin temmon korkealla. Tämä onnistuikin hyvin, ja peli pysyi tasaisena ja jokusia paikkoja syntyi kumpaankin päähän, kuitenkin tuloksetta. Viitisen minuuttia ennen täyttä aikaa ToPV nosti viidennen pelaajan hyökkäykseen ja alkoi pyörittämään ylivoimapeliä. 3-2-kavennus syntyikin hyvin nopeasti tämän toimenpiteen jälkeen, kun Newton Jr.:lle jäi hitusen liikaa aikaa latailla vastustamaton laukaus laidasta takaylänurkkaan. Vieraat jatkoivat ylivoimapeliänsä, ja Riemu aggressiivista prässiänsä ja onnistuikin ajoittain pakottamaan torniolaiset pyörittelemään palloa vain omalla alueellansa. Kotijoukkueen näkökulmasta valitettavasti vieraat saivat kuitenkin viimeisellä minuutilla sahattua hieman liian myöhään matalampaan puolustukseen siirtyneen Riemun pakan auki, ja Newton Jr. pääsi sivaltamaan tasoituksen hieman kuuden metrin viivan takaa. Jäljelle jääneen 50-sekuntisen aikana Riemu loi vielä pari mahdollisuutta viheltää vieraille puoliajan kuudes rike, mutta kymmenen metrin pisteelle palloa ei kuitenkaan päästy asettamaan.

Viiden minuutin jatko-otteluun vieraat lähtivät varsinaisen peliajan lopun innoittamana jatkamaan ylivoimapeliänsä, ja niin se vain jälleen kerran tuotti tulosta. Riemu luki vieraiden ylivoimakuvion sinänsä hyvin ja oikein, mutta epäonnen siivittämänä Sergei Korsunovin laukaus kimposi kaksien puikkojen kautta riemunuottaan. Ensimmäisen kerran ottelussa tappioasemaan, ja varsin nopeasti tästä vastaavasti Riemu aloitti ylivoimapelaamisensa.

Kuviot tuottivat muutaman laadukkaan maalipaikan, mutta maalia ei valitettavasti saatu aikaiseksi. Isäntien kuudennen rikkeen seurauksena torniolaiset pääsivät niittaamaan vielä kymmenmetrisestä lukemat 3-5:en ja vielä kaksi sekuntia ennen loppua aikamoisella saksipotkumaalilla loppulukemat 3-6:en. Kahdesta viimeisestäkin maalista vastasi torniolaisten päivän ehdoton sankari Newton Jr.

Lopputulos oli kirvelevä. Täysi pistepotti ja hieno voitto aivan sarjan kärkipään joukkueesta oli 52 sekunnin päässä, mutta ei mahda minkään. Tasakentällisin Riemu pelasi vieraita vahvemmin, mutta torniolaisten ylivoimapelaaminen oli tänään myrkyllisen tehokasta. Eipä ToPV yv-maaliensa lisäksi juuri paikkoja viimeisillä minuuteilla saanut, mutta nuo kaksi paikkaansa se käytti hyväkseen tappavan tehokkaasti.

Kuten siis jo mainittua, viime hetkiä lukuun ottamatta Riemu pelasi hyvän ja tasapainoisen ottelun, jonka pitäminen itsellään oli pienestä kiinni. Sikäli avaus tälle vuodelle oli siis oikein positiivinen, peli-ilme näytti oikein hyvältä ja huipputulos oli noinkin lähellä. Koko tämän kauden päällä olleesta draivista kertoo jotain sekin, että vain yhden pisteen saalistaminen joukkueelta, jolta viime kaudella tuli nenään lukemin 0-6 ja 1-7, tuntui hyvin karvaalta pettymykseltä. Eteenpäin on menty, ja sitä jatketaan!

Yhdellä pisteellä Riemu vahvisti asemiaan taistelussa playoff-paikasta. Kahdeksannella ja viimeiseen playoff-paikkaan oikeuttavalla sijalla majaileva Riemu on nyt 15 pisteessä, kun lähin haastaja, kaksi ottelua enemmän pelannut Ilves, on pisteen perässä. Seuraavaksi pisteitä on jaossa ihan kuusin kappalein jo nyt viikonloppuna, kun ensin lauantaina kohdataan vieraissa Mad Max ja heti perään sunnuntaina kotona GFT.

Riemu – ToPV 3-6 jo. (2-0, 3-3), 4.1.2021 klo 13:30

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (mv), Eino Muhonen (mv), Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Jonne Forsström, Oskari Kainulainen, Arttu Seikkula, Jarkko Niskajärvi

Tehopisteet:

Olli Pöyliö 2+0

Jonne Forsström 1+0

Leevi Kemppainen 0+1

Ville Vanttaja 0+1

Joonas Madetoja 0+1