Hyvää uutta vuotta kaikille! Riemun futsalistat viettivät ansaitun joululoman ja palasivat uudenvuoden jälkeen treeniparketeille. Tällä kertaa myös otteluraportin kirjoittaja laittoi lomavaihteen silmään hiukan liian aikaisin, mutta kukapa ei haluaisi muistella tapahtumien täyteistä viime vuotta. Onneksi saa palata voittoisiin tunnelmiin.

Ilves tosiaan asteli 19.12.2020 Monnarin parketille muristen tähtäimessään kolme pistettä. Ottelun lähtökohdat ja panokset olivat kutkuttavat; olivathan joukkueet tasapisteissä otteluun lähtiessä. Ottelun ensimmäinen jakso mukailikin sarjataulukon tilannetta. Peli oli hyvin tasaista ja Riemun atleettisuus sekä Ilveksen vahva pivot-pelaaminen loivat kentälle upeata kaksinkamppailupelaamista. Maaleilta silti vältyttiin, sillä Eino ”Vetyveli” Muhonen ja Ilveksen Roope Hakulinen pitivät maalinsa puhtaana hyvillä torjunnoillaan.

Toisella jaksolla nähtiinkin sitten maaleja ensimmäisen jaksonkin edestä. Ilves siirtyi aluksi johtoon Pyry Haanpään upealla yksilösuorituksella. Riemun penkillä ei kuitenkaan tämä aiheuttanut paniikkia, ja hyvin nopealla tahdilla Olli ”Maju” Pöyliö ja Leevi ”Bilar” Kemppainen olivatkin jo kääntäneet Riemun 2-1-johtoasemaan.

 Ilves tuli tasoihin vielä toisen jakson puolivälissä, mutta sen jälkeen Riemu meni menojaan. Ensin Juuso ”Jugi” Eteläpää tarjoili kaksi maalipaikkaa Matias ”Iso ja Hidas” Hoville, joka siirsi maaleillaan Riemun kahden maalin johtoasemaan, 4-2.  Pelikellon viisareiden tikittäessä Ilves oli pakotettu siirtymään ylivoimapelaamiseen. Riemun alivoima toimi onneksi kuin unelma. Ilveksellä oli vaikeuksia päästä Riemun prässin alta pois edes omalta alueelta, ja lopulta prässin palkintona Joonas ”Pesäpallo” Madetoja sivalsi pallon pitseihin. Lopussa vielä Ville ”Pumppu” Vanttaja sekä Ilveksen Tomi Lahtinen osuivat 11 sekunnin sisään, ja näin loppulukemiksi muodostui 6-3.

Riemukasta menoa oli siis tarjolla vuoden 2020 viimeisessä pelissä. Murinaa ei kuulunut kuin ajoittain, mutta huhujen mukaan ilta-aikaan murinan määrä oli lisääntynyt.

Tammikuussa eteen tulee vähintään seitsemän peliä, joten Riemulle ei loppua näy! Vamos!

Riemu – Ilves 6-3 (0-0), 19.12.2020, Monnari

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen, Matias Hovi, Antti Lappalianen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö (C), Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Jonne Forsström, Oskari Kainulainen, Arttu Seikkula