Uusi vuosi ja erittäin työntäyteinen tammikuu alkaa! Huomenna pelataan ensimmäinen tammikuun seitsemästä pelistä, kun Monnarille astelee vastaan torniolainen ToPV. Peli alkaa klo 13:30, ja se pelataan yhä vallitsevien rajoitusten määräämänä tyhjille katsomoille. Totuttuun tapaan ottelun näkee kuitenkin ilmaiseksi osoitteesta solidsport.com/riemu.

Joukkueet löytyvätkin ennen ottelua mielenkiintoisesti peräkkäisiltä sijoilta seitsemän ja kahdeksan. Piste-eroa on kuusi, sillä ToPV on kerännyt kymmenestä ottelustaan 20 pistettä, ja Riemulla kasassa on yhdeksästä ottelusta 14 pistettä. Ennen joulutauolle siirtymistään Riemu murisi komeasti Ilveksen kumoon kotiluolassaan numeroin 6-3; ToPV:n viimeisin ottelu pelattin tänään sunnuntaina, kun joukkueen jopa seitsemän ottelun voittoputki päättyi KaDylle kärsityn 3-2-rangaistuspotkukilpailun myötä. Torniolaiset väänsivät siis täydet 40 minuuttia ja viiden minuutin jatko-ottelun vielä kaupanpäällisiksi alle vuorokausi ennen Riemu-ottelua, joten tästä isännille on saatavissa pientä edunpoikasta maanantaipäivän koitokseen.

Torniolaispoppoosta löytyy kovia pelimiehiä. Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa kaksikko Sergei Korsunov (6+13=19) – Newton Jr (15+3=16). Herrat ovatkin riemufutsalin ystäville kenties keskimääräistä liigapelaajaa tutumpia, sillä kummatkin edustivat vielä viime kaudella rakasta paikallisvastustajaamme KaDya. Tie vei kuitenkin täksi kaudeksi pohjoiseen, pelipaidat ovat selvästi vihreämpiä aidan toisella puolen.

ToPV on verrattain tuore joukkue suomalaisella futsal-kartalla, sillä vasta vuonna 2016 seura otti futsalin lajikseen. Nousu pääsarjaan kesti kuitenkin minimiajan, sillä kolmen peräkkäisen sarjanousun jälkeen kaudella 2018-19 torniolaiset nousivat Futsal-Ykkösen voittamalla Futsal-Liigaan. Muutamankaan vuoden takaisesta joukkueesta ei nykyrosterissa ole enää montaa pelaajaa jäljellä, sillä tällä hetkellä joukkueessa on jäljellä enää kolme pelaajaa kolmen ja neljän vuoden takaisilta kausilta Futsal-Kakkosesta ja -Kolmosesta. Ensimmäiset väännöt Riemun ja ToPV:n välillä nähtiin Futsal-Ykkösessä jo mainitulla kaudella 2018-19, jolloin molemmat voittivat kotiottelunsa, mutta viime kaudella ToPV vei molemmat keskinäiset selkein lukemin.

Riemun kausi on tähän mennessä sujunut oikein mainiosti. Playoff-paikassa ollaan tällä hetkellä hienosti kiinni, ja oikeastaan ainoan ikävän sivumausteen kauteen ovat tuoneet syyskauden useat ottelusiirrot, kun marras-joulukussa jopa neljä ottelua peräkkäisistä viidestä jouduttiin siirtämään tulevaisuuteen koronan aiheuttamista hankaluuksista johtuen. Nyt kuitenkin päästään pelaamaan taas ihan urakalla, tietysti sillä edellytyksellä, ettei vastaavia yllätyksiä enää toivottavasti juurikaan tule.

Maali- ja pisteidentekovastuu on jakautunut tällä kaudella ilahduttavan laajalle rintamalle. Keskinäisessä pistepörssissä kärkipaikkoja pitävät tällä hetkellä Leevi “Kemmu” Kemppainen ja Olli “Pölö” Pöyliö – kumpainenkin on kirjauttanut tehot 5+6. Heti heidän kannoillaan ovat Joonas “Made” Madetoja (8+2=10), Jonne “Fore” Forsström (4+5) ja Matias “Manse” Hovi (6+3=9). Hyökkäyspeli on parhaimmillaan soljunut jopa majesteettisesti, ja puolustuskin on pitänyt aivan paria ottelua lukuunottamatta päästetyt maalit varsin vähäisinä – tästä todisteena yhdeksän maalia plussalla oleva maaliero.

Riemulta on ottelussa sivussa pitkäaikaisloukkaantuneet Aleksi “Bull” Autti, Eino “Eekki” Ek, Samuli “Samppa” Aatsinki sekä yhden ottelun pelikiellon 4. kertyneen keltaisen korttinsa ansiosta saanut Matias “Sika” Hovi. Muuten joukkue on heti vuoden alkuun täydessä tikissä, sen viikonlopun kahden harjoitukset osoittivat.

Kumpi astelee paremmalla ilmeellä Futsal-Liigassa harvinaiseen maanantaiotteluun? Saako Riemu tukahdettua Tornion nimimiehet – entä toisinpäin? Pyrähtääkö Riemu taas kolme pistettä lähemmäs playoff-paikkaa? Vastaanottimet valmiiksi, huomenna mennään taas!

Riemu – ToPV, 4.10.2021 klo 13:30, solidsport.com/riemu