PP-70 lauantaina 24.10.2020


Riemu lähti lauantain otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Maalien näkökulmasta niukan alun jälkeen ottelusta kehkeytyi melkoinen maali-iloittelu. Erityisesti pelin alku oli vahvaa tekemistä PP-70-maalivahdilta Jani-Petteri Soiniselta

Vaikka maalintekotilanteita oli mielin määrin, saatiin kuparinen rikottua vasta ajassa 12:27. Jonne “Kitisijä” Forsström löysi Joonas “Made-in-Riemu” Madetojan takatolpalta ja peli oli 1-0. Madetojan toinen maali syntyi muutamaa minuuttia myöhemmin sivurajakuviosta Olli “Tuomarille vihainen” Pöyliön syöttämänä. Kolmas maali syntyi niin ikään sivurajasta, kun Leevi “Kemguru” Kemppainen syötti Jonne “Valittaja” Forsströmin ensimmäisen kosketuksen maalilaukauksen. 4-0-maalissa Elias “Martic” Martikainen löysi syvältä laitakaistalta Matias “Hovimestari” Hovin, joka laukoi pallon kohti PP:n maalivahtia. Ville “Vantman” Vanttaja poimi matalalla roikkuneen hedelmän ja ohjasi pallon polvella maaliin. Ennen puoliaikaa Madetoja viimeisteli vielä hattutemppunsa helpohkosti Kemppaisen syötöstä.

Toisella puoliajalla sama teema jatkui. Riemu halusi pitää jalkaa kaasulla ja teki muutamia muutoksia pelaaviin ketjuihin. Idea ei ollut hassumpi, sillä jo ajassa 20:49 Hans “Mä oon tehnyt töitä” Mäenalanen kiitti ja kuittasi kaikkien aikojen ensimmäisellä futsal-liigamaalillaan kenenpä muunkaan kuin Olli Pöyliön syötöstä. Toisella puoliajalla ensimmäistä futsal-liigamaaliaan pääsi juhlimaan myös Samuli “Anna jotain vinkkejä” Aatsinki hienon vastahyökkäyspelin päätteeksi. Toisen puoliajan muista maaleista vastasivat niin ikään ensimmäisen futsal-liigamaalinsa viimeistellyt Antti “Juhta” Lappalainen kahdella kaukolaukauksella (maalikoosteelle vahva suositus) sekä Olli Pöyliö. 

Kaiken kaikkiaan peli oli Riemun hallintaa alusta loppuun. Kuitenkin päällimmäisenä mieleen jäivät Madetojan hattutemppu, Sauli “Katukivi” Kilpeläisen nollapeli sekä ensimmäiset futsal-liigaosumat ja pisteonnistumiset laajalla rintamalla.

Akaa Futsal – Riemu sunnuntaina 25.10.2020

Sunnuntain taistoon lähdettiin hyvin erilaisista lähtökohdista kuin lauantain otteluun. Akaalaisilla oli allaan tuoreet jalat ja nimivahva kokoonpano. Odotettavissa oli haastava peli, mutta riemulaiset lähtivät matkaan hyvillä mielin lauantain voiton jälkeen. Ehkäpä jopa liian hyvillä mielin.

Peli saikin Riemun kannalta synkän alun, kun epäonnistunut pelinavauskuvio johti Aleksi Pirttijoen maaliin jo ajassa 1:39. Riemu nousi kuitenkin nopeasti tasoihin ajassa 4:37, kun Leevi “Syntymäpäiväsankari” Kemppainen tälläsi vasemmalla jalallaan onnekkaasti pallon vastustajan selän kautta verkkoon. Syöttäjäksi merkattiin Matias “Motorinen ihme” Hovi. Akaa palasi johtoon ajassa 7:48, kun Riemun epäonnekas 3vs2-tilanteenvaihto kääntyi Akaan 2vs1-tilanteenvaihdoksi. Akaalaisten Tatu Ahonen taituroi pallon Eino “Kännykkä” Muhosen selän taakse Dusan Milojevicin syötöstä. Akaalaisten 3-1-johtomaali nähtiin ajassa 8:46, kun Petri Grönholm riisti pallon Hans “Välimäki” Mäenalaselta ja painoi kärkipotkun maalin alakulmaan. Peli oli jo 4-1 ajassa 9:11, kun Ville “Addikti” Vanttajan epäonnistunut poikkisyöttö päätyi Markus Rautiaisen jalkaan noin kuuteen metriin. Akaalaiset tekivät vielä 5-1- ja 6-1-maalit ennen Riemun takaa-ajoa. Riemun toinen maali syntyi hyökkäyspään sivurajasta ajassa 14:48. Jarkko “Kaasu” Niskajärven blokki toimi, Ville Vanttaja löi pallon maalia kohti ja Niskajärven jalka toimi vielä kimmokkeena ennen pallon kulkua maaliin – Niskajärvelle ensimmäinen maali futsal-liigassa. Ennen summeria ei nähty enempää maaleja ja puoliajalle mentiin lukemissa 6-2.

Riemu jatkoi takaa-ajoaan jo ajassa 21:17, kun Joonas “Ei muita näy” Madetoja näki hyvänä ideana vaihtaa puolta puolirajan tuntumassa Matias “Vihdoin liikunnalla” Hoville, joka kiitti syötöstä upealla sijoituslaukauksella kohti maalin oikeaa yläkulmaa. Lukemat olivat jo 4-6, kun Olli “Sata lasia pöydällä” Pöyliö pisti pallon verkkoon lähietäisyydeltä. Takaa-ajo koki takaiskun, kun Jussi Nyström lannisti Riemun tunnelmaa tekemällä sivurajasta Akaan seitsemännen maalin. Tunnelma nousi taas, kun Dusan Milojevic ajettiin pihalle toisen keltaisen kortin johdosta. Harmittavasti Joonas “Self-made” Madetoja ei onnistunut kymmenestä metristä eikä Riemun 4vs3-pyöritys tuottanut toivottua tulosta. Olli “Paluumatka” Pöyliö teki vielä illan toisensa Akaan kuudennen rikkeen tuomasta kymmenmetrisestä. Reikäpaitapelillä haettiin vielä lukemia tasoihin, mutta Akaa ja erityisesti maalivahti Kasper Kangas olivat eri mieltä. Kangas niittasi vieraiden pelatessa ilman maalivahtia vielä kaksi maalia tyhjiin, ja niin loppulukemiksi kirjattiin 9-5 isännille.

Riemu lämpeni ottelun alussa hitaasti ja teki luvattoman paljon helppoja virheitä. Ottelusta saatiin kuitenkin vielä hyvällä ryhtiliikkeellä peli aikaiseksi, mutta sekään ei lopulta riittänyt kovaa kotijoukkuetta vastaan.