Liikunnan Riemu kävi hakemassa viime lauantain Futsal-Liigan ottelusta GFT:tä vastan voiton, ja maukkaan voiton hakikin. Riemu karkasi ensimmäisellä puolikkaalla johtoon eikä siitä luopunut, ja kirjautti lopulta komeat 1-5 (1-3) -voittolukemat. Ottelun maalikooste nähtävissä osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=REhH9S99ADg.

Riemun ensimmäinen maali syntyi ajassa 9:23. Loistavan ottelun pelannut kakkoskenttä onnistui sivurajaerikoistilanteessa luoden laukaisupaikan Elias ‘’Mörkö’’ Martikaiselle, joka laukoi vastustajan mustassa nutussa pelanneen Kasperi “Stallion” Halmeen jalan kautta pallon maaliin ohi myös GFT:n väreissä pelanneen Jori “Jorsunov” Lagerblomin. Yhtä Riemua siis koko maali! Osuma merkittiin virallisiin aikakirjoihin omaksi maaliksi, mutta kyllähän me tiedetään miten se oikeasti meni. Coachille maali ja peli jatkuu! 

Ottelun toista maalia ei tarvinnut odotella kovin kauaa. Tällä kertaa maalin pääsi viimeistelemään Matias ‘’Biceps Femoris’’ Hovi ensimmäisen maalin viimeistelleen Martikaisen rehellisestä ‘’Norjasta’’. Hovi ei epäröinyt ja laittoi pallon uuniin vastustajan joukkueen pohjapelaajan sekä maalivahdin pienen kommunikaatiovirheen avustuksella. Tämän jälkeen seuraavasta maalista vastasi GFT, kun se pääsi kaventamaan ottelun 1-2:en. Jälleen kerran Riemua rokotettiin erikoistilanteesta, kun Suomen kenties tunnetuin futsalista Panu Autio pääsi melko kaukaa laukomaan pallon vastustamattomasti takayläkulmaan. Erinomaisen mainion ottelun pelannut Sauli ‘’Katukivi’’ Kilpeläinen joutui antautumaan ja poimimaan pallon selkänsä takaa – onneksi kuitenkin vain tämän yhden kerran koko ottelussa. Seuraava, ja ensimmäisen puolikkaan viimeinen, maali olikin sitten taas Matias ‘’Velikulta’’ Hovin alaa. Ville ‘’Science’’ Vanttaja pääsi kulmasta kääntämään pallon maalille, jossa edellä mainittu herrasmies oli toistamiseen viimeistelemässä: peli 1-3 ja hyvissä asemissa viettämään puoliaikojen välissä olevaa taukoa.

Toiselle puolikkaalle Riemun ykköskenttä paransi hienosti omaa peliään, ja tästä syntyi tuloksena Leevi ‘’Alkuverryttely’’ Kemppaisen upea maali. Kajjaanilaislähtöinen peluri riisti pallon omalla puolella, harhautti vastustajan, syötti Olli ‘’Meri-Lappi’’ Pöyliölle, sai pallon takaisin ja viimeisteli. Hieno suoritus! Riemun ahnas pelaaminen tuotti hieman liian ripeään tahtiin rikkeitä, ja ‘’Kultaiset’’ pääsikin laukomaan kertaalleen vielä ottelun loppupuolella 10 metristä, mutta tuloksetta pallon osuttua pystypuihin. Kultaisen kirsikan kakun päälle asetti ajassa 37:32 Jonne ‘’Fifa’’ Forsström, kun Euran ihme suomalaiselle futsalille laukoi pallon tyhjiin isäntien pelatessa ylivoimaa.

Ryöstöretken myötä Riemu osoitti jälleen, että onnistumalla omassa pelissä isommatkin joukkueet ovat täysin kaadettavissa. Voitolla mustaturkoosit löytyvät sarjataulukossa nyt neljänneltä sijalta tasapisteissä kolmannella sijalla majailevan lauantaisen vastustajan GFT:n kanssa. Kohtalaisen mainiota, vaikka kausi onkin vasta alussa. Liigalauantain kruunasi vielä hyvä kollektiivinen pöhinä minibussissa. Paluumatka pyörähti varsin nopeasti, kun laulu raikui. Kiitos myös pk-seudulla vaikuttaville faneille. Ottelussa tuntui jälleen siltä, kuin olisi pelannut kotona Monnarilla. Hienoa koheesiota!

Ensi viikonloppuna onkin sitten taas luvassa kaksi ottelua. Lauantaina kohdataan kotona PP-70 ja sunnuntaina vieraissa Akaa Futsal. Kliseisesti voikin todeta, että tästä on hyvä jatkaa noihin otteluihin! PS. Vielä vastatauksina ennakossa esitettyihin kysymyksiin: Riemu murisi pisimpään, päät eivät irronneet ja Gamla Futsal Team kaatui kolmannen kerran.

GFT – Riemu 1-5 (1-3), 17.10.2020 klo 15:00, Espoo

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (mv), Eino Muhonen, Matias Hovi, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Tuure Fagerström, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Samuli Aatsinki, Jonne Forsström

Matias Hovi 2+0

Leevi Kemppainen 1+0

Jonne Forsström 1+0

Oma Maalinen 1+0

Elias Martikainen 0+1

Olli Pöyliö 0+1

Ville Vanttaja 0+1