Keskiviikkoillassa pelattu DerbyJKL tarjosi tuuttuun tapaan hyvän määrän vauhtia ja vaarallisia tilanteita. KaDy mätti kuitenkin muutaman maalin enemmän varsinkin kertaluokkaa paremman erikoistilannepelaamisensa turvin ja nappasi täyden pistepotin lukemin 2-5 (1-3). Monnarin lehtereille oli kerääntynyt 250 hienosti ja vastuullisesti toiminutta silmäparia, joten derbytapahtumakin oli vallitsevan tilanteen huomioon ottaen oikein onnistunut. Ottelun maalikoosteen näet osoitteesta https://solidsport.com/riemu/watch/riemu-kady-7-10-2020-maalikooste, täydet highlightit osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=cXHNclwkQv4.

Derby ei olisi Riemun kannalta voinut juuri paremmin alkaa, sillä jo ajassa 0:46 Jonne “Syötän, nyt myös tein” Forsström pääsi tuikkaamaan isännät 1-0-johtoon Leevi “Kemmu” Kemppaisen oivasta syötöstä. Alku oli muutenkin molemmilta joukkueilta oikein mainiota peliä, joskin KaDy loi muutamia laatupaikkoja enemmän.

Ensimmäisen puolikkaan puolivälin paikkeilla Riemulle sattui heikko reilu kolmeminuuttinen, kun KaDy pääsi rokottamaan nukahduksista kolmesti. Lassi Lintulan viimeistelemät 1-1- ja 1-3-maalit syntyivät erikoistilanteista, ja näiden maalien välillä Eemeli Hänninen pääsi turhan vapaasti sijoittamaan laidalta pallon taka-alanurkkaan. Kumpikin osapuoli loi, ensimmäisen puolikkaan aikana vielä muutaman maalipaikan, mutta tuloksetta, ja tauolle asteltiin vierasjoukkueen 1-3-johtoasemassa.

Riemu tuli toiselle puolikkaalle hyvällä jalalla, mutta kavennusosumaa ei saatu heti alkuun tehtyä parista hyvästä paikasta huolimatta. Näiden jälkeen osui toisen puolikkaan musta hetki – lyhyempi kuin ensimmäisellä puolikkaalla, mutta sitäkin ikävämpi. Ajassa 25:38 Henri Louste kääkäisi vasurinsa tyhjäksi ja pallon järisyttävällä voimalla etuylänurkkaan. Vaihteeksi erikoistilanteesta. Tästä ei pelikello ennättänyt vanheta kuin seitsemän sekuntia, kun pallo oli taas Riemun verkossa, tällä kertaa Jukka Kytölän toimittamana. Dynamon kapteeni katkaisi Riemun syötön keskialueella, josta purjehti keskeltä laukomaan pallon vastustamattomasti oikeaan alanurkkaan. Tilanne siis 1-5.

Riemu kuitenkin nosti pistetoiveet takaisin henkiin varsin nopeasti, kun vajaat puolitoista minuuttia viimeisimmästä takaiskusta Joonas “Pesari” Madetoja pääsi ohjaamaan takatolpalta Olli “Piettää” Pöyliön ensiluokkaisen toimituksen verkon perukoille. Aikaa oli vielä kuitenkin reippaasti yli kymmenen minuuttia, kaiken osuessa nappiin se olisi vielä kurottavissa.

Takaa-ajo jäi lopulta varsin vaisuksi. Maailmanluokan tilanteita ei oikein enää saatu luotua, ei lopulta edes ylivoimapelaamisen turvin. Loppupeli väännettiinkin varsin tasaisissa merkeissä, ilman järisyttäviä paikkoja kumpaankaan päähän. Summeri soi, taululla lukemat 2-5.

Jos futsalottelussa päästää kolme erikoistilannemaalia eikä itse tee yhtään, antaa hieman liikaa etumatkaa vastustajajoukkueelle. Näin kävi keskiviikkona. Vaikka KaDy toki oli koko pelissä enemmän niskan päällä, menivät pelitilannemaalit kuitenkin tasan 2-2. Dynamon vahvuus erikoistilanteissa tiedettiin, mutta siihen ei pystytty kuitenkaan vastaamaan riittävällä tavalla. Peli ei kokonaisuudessaan Riemulta missään nimessä ollut huono, mutta toistaiseksi sarjan kärkijoukkueiden kaatamiseen vaaditaan aina aivan nappionnistumista, jossa pelataan omalla huipputasolla pelin jokaisella osa-alueella.

Päätä eikä mitään muutakaan raajaa ole siis tarvetta työnnellä pensaaseen, vaan homma jatkuu! Kauden ensimmäisestä neljästä pelistä on kuitenkin napattu kaksi voittoa ja viisi pistettä. Futsal-Liiga asettuu nyt puolentoista viikon tauolle, ja seuraava koitos odottaa Espoossa lauantaina 17.10. jonne matkataan GFT:n vieraaksi.

DerbyJKL Riemu – KaDy 2-5 (1-3), 07.10.2020 klo 19:00, Monnari

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Matias Hovi, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Tuure Fagerström, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Samuli Aatsinki, Jonne Forsström, Oskari Kainulainen

Jonne Forsström 1+0

Joonas Madetoja 1+0

Leevi Kemppainen 0+1

Olli Pöyliö 0+1