Huomenna keskiviikkona 7.10. tärähtää Monnarilla, kun Riemu ja KaDy iskevät sapelinsa yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella tosipeleissä. DerbyJKL starttaa arki-illan ihanneaikaan kello 19:00. Derbyn otteluisäntänä Liikuntapääkaupunki Jyväskylä! Ottelun näkee ilmaiseksi osoitteen solidsport.com/riemu kautta.

Otteluun lähdetään – kuinkas muutenkaan – kutkuttavista lähtökohdista, tällä kertaa siis ihan oikeasti. Riemu on aloittanut kautensa varsin hyvin nappaamalla avausottelun 2–3-tappionsa jälkeen jatko-otteluvoiton JoSePasta vieraissa lukemin 1–2 sekä täydet kolme pistettä viime sunnuntain kotiottelusta SoVoa vastaan tiukan väännön jälkeen 3–2-voittolukemin. Ensimmäisistä kolmesta ottelusta on plakkarissa siis viisi pistettä, jota voi pitää oikein mainiona pistesaaliina.

KaDy on niin ikään aloittanut kautensa väkevästi, tai oikeastaan vielä kilpaveljiäänkin väkevämmin klaarattuaan molemmat kaksi ensimmäistä otteluaan voitokkaasti 1–5 (vs. ToPV) ja 1–4 (vs. Sievi FS) -lukemin. Varsinkin avauskierroksen voitto Torniosta näytti heti alkuun, että KaDy jatkaa myös tällä kaudella totutun kovalla tasollaan – ovathan he tosiaan tähän kauteen lähdettäessä kahden viime vuoden hallitsevia suomenmestareita, kun viime kauden mestaruus jäi jakamatta koronaviruksen katkaistua kauden jo ennen runkosarjan loppua.

Molempien osapuolin hyvän alun lisäksi kutkutusta lisää Riemun viime kauden kotiderbyn sekä kuluvan kauden alla pelatun harjoitusottelun tulokset – näissä kahdessa viimeisimmässä Riemun ja KaDyn kohtaamisessa on päädytty molemmissa tasatulokseen varsinaisen peliajan puitteissa. Viime kauden erittäin vaiherikkaan 0–0-ottelun KaDy lopulta käänsi nimiinsä rangaistuspotkukilpailussa, vähän aikaa sitten pelattu harjoitusottelu taas päättyi 3–3-tasatulokseen. Kummassakin ottelussa Riemu oli jopa niskan päällä, joten ainakin näihin otteluihin peilaten Riemu lähtee huomiseen kamppailuun kelpo lähtökohdista. Viime kauden Futsal-Liigan avausottelun KaDy vei nimiinsä selkein 5–0-lukemin, mutta siitähän on jo yli vuosi, eihän sitä jaksa muistella. Eikä sitä edes pelattu Monnarilla vaan jääkiekkohallissa, joten lasketaanko sitä edes…

Vierasjoukkue KaDyn tehokkaimpia kahdessa ensimmäisessä ottelussa ovat olleet kovasta Italian pääsarjasta paluun kotisuomeen tehnyt Jukka Kytölä (2+3) sekä tamperelaistaustaiset Tero Intala (4+0) ja Lassi Lintula (2+2). Nostettakoon mielenkiintoisena pelaajana nyt vielä – vastakkainasetteluista elävä paikalliskamppailu kyseessä kun on – Henri Louste, joka saattaakin osalle liikuntalaisista olla tuttu kasvo hänen opiskellessa liikunnan yhteiskuntatieteitä yliopistolla. Häntä itseään ei ennätetty saada kiinni antamaan kommentteja ennakkoon, mutta Riemun tämän kauden pelaajiston ainoa lyttiläinen, Eino ”Eicca” Muhonen, saatiin kommentoimaan asiaa hieman leukaillen: ”Hassultahan se tuntuu, että lyttiläisiä löytyy DerbyJKL:n osapuolten kummaltakin puolelta. Mutta, se teistä, joka ei ole tehnyt syntiä, heittäköön ensimmäisen kiven”.

Riemun väkevimpiä pistehaukkoja kauden ensimmäisissä otteluissa ovat olleet Joonas ”Toijja” Madetoja (3+1), Jonne ”Syötän, en tee” Forsström (0+3), Leevi ”Sniper” Kemppainen (2+1) ja Olli ”Lämäri” Pöyliö (1+2). Kyseiset herrasmiehet ovatkin olleet suurissa rooleissa Riemun viime otteluiden menestyksessä. Kuviot ja niiden ajoitukset ovat löytyneet peli peliltä paremmin, ja viimeistelytreeneissäkin todella lupauksia herättäviä otteita nähtiin laajalta rintamalta koko joukkueesta.

Riemun viime KaDy-kaadosta on vierähtänyt jo tovi, sillä 18.01.2017 Riemun 2–1-jatko-otteluvoittoon päättynyt derby on viimeisin, josta Riemu on poistunut KaDya pulleamman pistepussin kera kentältä. Huomisessa kamppailussa Riemulla ei ole kentällä enää yhtään tuossa ottelussa kokoonpanossa ollutta pelaajaa, joten kokonainen Riemu-sukupolvi on kerennyt vaihtua tällä noin kolmen ja puolen vuoden ajanjaksolla. Olisiko nyt se hetki, jolloin Riemun uusi sukupolvi nappaa ensimmäisen päänahkansa rakkaasta paikallisvastustajastaan? Ennusmerkit tähän näyttävät kenties kirkkaammilta kuin koskaan, mutta nappisuoritusta se ehdottomasti vaatii. Nappisuoritus on kuitenkin ehdottomasti tavoitteena, ja sitä kohti huomenna suunnataan hyvällä itseluottamuksella. Ei enää kauaa tarvitse odotella, kohta mennään!

Luethan ennen otteluun saapumistasi ottelutapahtumien poikkeusjärjestelyistä osoitteesta http://www.liikunnanriemu.com/2020/09/20/poikkeusajan-jarjestelyt-riemun-futsal-liigan-kotiotteluissa/. Pidetään ottelutapahtuma yhdessä turvallisena. Tapahtuman maksimikatsojamäärä on 500, joten tulethan paikalle riittävän ajoissa!

Kumpi ottaa ottelussa kuskin paikan? Pureeko Riemun suunnitelmat KaDyyn? Onko punamusta puoli keksinyt jotain uutta isäntien pään menoksi? Ja ennen kaikkea – kumpi nappaa Jyväskylän futsalvaltikan haltuunsa?

DerbyJKL: Riemu – KaDy 07.10.2020 klo 19:00, Monnari