Sunnuntai-illan ottelun kaava oli odotetunlainen. Erittäin tiukka ja ajoittain tunnepitoinen kamppailu. Ottelussa paikkoja nähtiin paljon molemmissa päissä. Ottelussa alkutahdit määräsi SoVo. Se ottikin johdon ottelussa kahdesti, mutta Riemu kampesi itsensä väkisin tasoihin molemmilla kerroilla ja lopulta ohi numeroin 3-2.

Ensimmäisellä puoliajalla Nikola Erceg vei vieraat 0-1-johtoon näppärän yksilösuorituksen päätteeksi. Tilanne jätti hieman jossittelun varaa, sillä ennen maalia Riemulla oli upea paikka pistää pallo uuniin Eino “Elmeri” Muhosen, Tuure “Strömmi” Fagerströmin ja Hans “Lian” Mäenalasen rakentelemasta hyökkäyksestä. Tilannetta ei kuitenkaan saatu päätettyä, ja klassinen sanonta osoitti taas todenperäisyytensä: “Jos et itse tee, niin kaveri tekee”.
Kuitenkin tästä suivaantuneena Riemu otti enemmän pelin hallintaa itselleen ja alkoi vyöryttämään yhä enenevimmissä määrin tilanteita SoVo:n maalille. Riemun molemmat tasoitukset 1-1- sekä 2-2-maalit syntyivät Leevi “Kenmu” Kemppainen – Jonne “Fore” Forsström -akselin lapikkaista. Ensimmäisessä maalissa nopea seinäpeli ykköskenttään nousseelta Juuso “Jugi” Eteläpäältä Forsströmille ja siitä edelleen ristiin Kemppaiselle avasi somerolaisten puolustuksen ja päästi Kainuun karjun pisteiden makuun ensimmäistä kertaa tälle kaudella. Toisessa tasoituksessa Forsströmin puolittainen laitahaasto ja Kemppaisen valeblokki osottautui toimivaksi, ja jälkimmäinen pääsi tälläämään vapaasti tilanteen 2-2:en. Tasoitusten välissä SoVo käväisi johdossa Antti Korhosen moukaroimalla laukauksella, joka painui juuri ja juuri tolpan kautta maaliin pienen Riemun pelaajasta ottaneen kimmokkeen avittamana.

Ottelun ratkaisun tarjoili Riemun kapteeni Olli “Pölö” Pöyliö. Vaihdossa ennen kentälle menoa Pöyliö linjasi, että nyt minä teen sen, ja niin hän tosiaan tekikin. Kemppainen sai kurotettua hyökkäysalueella hiljaisen syötön taaksepäin, ja Pöyliö täräytti kovan matalan laukauksen lähes puolestakentästä sisään maalin alanurkkaan. Yllättävä kaukolaukaus ei jättänyt maalivahdille tai puolustukselle juuri saumoja. Lopuksi vielä alivoimalla oikeastaan yhtä hässäkkää lukuunottamatta SoVo tylsytettiin aseettomaksi, ja summerin soidessa valotaululla komelivat hienot 3-2-voittolukemat.

Ottelu näytti jälleen Riemun psyykkistä vahvuutta nousta takaa tasoihin ja vielä voittoon. Kausi on kuitenkin vasta alussa ja töitä on vielä paljon tehtävänä, mutta tästä on hyvä jatkaa! Seuraavaksi lähdetäänkin KaDyn kaatoon jo keskiviikkona 7.10., kun kauan odotettu DerbyJKL nähdään ensimmäistä kertaa Futsal-Liigan kaudella 2020-21!

Riemu – SoVo 3-2 (1-1), 04.10.2020 klo 16:30, Monnari

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Matias Hovi, Antti Lappalainen, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö (C), Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Tuure Fagerström, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Samuli Aatsinki, Jonne Forsström, Jarkko Niskajärvi