Tulevana viikonloppuna on edessä kenties kauden herkullisin vieraspelimatka, kun ensimmäinen reissupeli suuntautuu Joutsaan, jossa pelataan lauantaina kello 16:00. Vastaan asettuu aina tunteita herättävä JoSePa, jonka Riemu kohtasi jo harjoituskaudella kertaalleen. Treenikauden ottelu päättyi Riemun selkeään 1-7-vierasvoittoon, joten otteluun lähdetäänkin mielenkiintoisista asetelmista. Riemun ja JoSePan väliset pelit ovat olleet aktiivisia, sillä molemmat joukkueet pyrkivät paikoitellen antamaan painetta ylhäältä. Edellisessä pelissä Riemulle kertyi kolme kyseenalaista varoitusta suunsoitosta, ja tulevassa pelissä tunteet täytyy pitää aisoissa. Viikonloppuna molemmat joukkueet haluavat avata pistetilinsä, ja nähtäväksi jää kumpi janoaa pisteitä enemmän.

Alkukaudella yksi Riemun mies operoi futsalin lisäksi myös kesäpalloa. Sekä Riemussa että JJK:ssa pelaava Joonas ”Matikka” Madetoja tavoitettiin ennen tärkeää vierasottelua: ”Mahtava lähteä joukkueen kanssa paikkaamaan edellisen viikonlopun tappiota. Pelistä ei ole odotettavissa helppoa, joten erikoistilanteet ja tunteet täytyy pitää hallussa.” Matikalla on maalivainu tällä hetkellä kohdallaan ja toivotaan, että se jatkuu myös tulevana viikonloppuna. Painopiste on jo siirtynyt futsaliin, mutta välillä täytyy käydä ratkaisemassa myös pinnat JJK:lle.

Viikolla on kuitenkin tapahtunut vähän kummia. Jos lukijat ovat kuunnelleet Spotifyn Jäljillä- tai Maanantaimysteeri-podcasteja, on seuraavana esittelyssä Riemun futsalin mystinen tapahtumaketju. Mysteeri sijoittuu viime viikkoon ja koskee Hans ”AV” Mäenalasen vieraspelipaitaa. Mysteerin päähenkilö Hans kertoo jättäneensä läpimärän vieraspelipaitansa tuulettumaan Kortepohjan opiskelija-asuntojen parvekkeelle harjoituspelin jälkeen. Paita kuitenkin katosi viime viikon keskiviikko-torstai-akselilla. Paidasta ei ole näköhavaintoja enää keskiviikon klo 20:30 jälkeen. Onko paita varastettu korkean jälleenmyyntiarvon vuoksi? Vai onko katoamisen takana viime viikolla Kortepohjassakin riehunut Aila? Paidan etsinnät ovat jatkuneet läpi viikon, ja Hans tavoitettiinkin etsintöjen lomasta: ”On tunnustettava, ettei paitaa yksinkertaisesti löydy mistään. Jokaisen vastaantulijan olen pysäyttänyt ja tarkistanut laukut ja vaatetuksen toistaiseksi tuloksetta. Voi kuulostaa oudolta, mutta tämä on Kortepohja. Jatkan kuitenkin niin kauan, että paita löytyy.” Tätä sinnikkyyttä ja päättäväisyyttä nähdään myös parketilla, sillä Hans tunnetaan periksiantamattomasta pelityylistä. Näiden lisäksi viimeaikaiset esitykset harjoituksissa ovat olleet lupauksia herättäviä, ja maaleja on syntynyt liukuhihnalta.

Pelipaidan näköhavainnoista raportit luonnollisesti Hansin Tinder-profiiliin.

Takaisin Futsal-Liigaan. Molemmat joukkueet avasivat kautensa tosiaan viime viikonloppuna, muttei kummallekaan pisteen pistettä avauspelistä karttunut. JoSePa kaatui vieraissa Mad Maxille, vaikka paineli ottelussa alussa johtoonkin, ja Riemu taasen kaatui kirvelevästi PJK:lle kotiluolassaan Monnarilla. Ottelussa nähtäneenkin kaksi todella nälkäistä joukkuetta, jotka janoavat tärkeitä pisteitä sekä itselleen myös pois kovalta kiistakumppaniltaan. Pistesaldon avaaminen varmasti maistuisi ja keventäisi fiilistä jatkoa silmällä pitäen

Takaiskujakin on tullut edellisen pelin jälkeen. Joukkueen fuksit Matias ”33” Hovi, Samuli ”Samppa” Aatsinki ja Jarkko ”Jarru” Niskajärvi joutuvat seuraamaan ottelun kotisohviltansa. Heistä Hovi pääsikin PJK:ta vastaan maalin makuun ja esiintyi muutenkin pirteästi. Pieni huili antaa mahdollisuuden kehittää fyysisiä ominaisuuksia, ja omatoimisista harjoituksista on kuulunut positiivisia signaaleja. Edellä mainittujen lisäksi sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi Aleksi “Bull” Autti, Oskari “Talkkari” Kainulainen, Antti “Labbiz” Lappalainen ja Eino “Veikko” Ek. Vaikka poissaoloja onkin parinkin kourallisen verran, hätää ei kuitenkaan ole, sillä laadukkaita pelaajia meiltä löytyy. Riemu saa myös takaisin edellisviikonloppuna poissa olleen Tuure ”Fagis” Fagerströmin, joka ottanee Hovin paikan pivottina. 

Löytyykö Hansin pelipaita? Maalaako Matikka? Onnistuuko Riemu nollaamaan Dirlandaan soittokerrat? Ovatko joutsalaiset toipuneet harjoituskauden kurmuutuksesta? Saalistaisiko Riemu historialliset kaksi vierasvoittoa putkeen Joutsasta? Nämäpä selviää milloinkas muulloin kuin huomenna!

JoSePa – Riemu, 26.09.2020 klo 16:00, Joutsa & https://solidsport.com/futsalliiga