Liikunnan Riemun jääkiekkojaostolla eli Koirilla oli harjoitusottelu 12.9. Seuraavan viikon keskiviikon ja torstain välisenä 16-17.9. yönä yksi ottelussa pelanneista pelaajista sai koronavirukseen viittaavia oireita. Viranomaisohjeiden mukaan joukkuetta ei määrätty tässä vaiheessa karanteeniin. Sunnuntaina 20.9. Koirilla olisi edessä kauden avausottelu HC Giantsia vastaan.

Kyseisellä viikolla joukkue perui varotoimenpiteenä joukkueen kaikki yhteiset tapahtumat. Perjantaina 18.9. tartuntatautiviranomainen linjasi, että emme ole altistuneet edellisen viikonlopun yhteydessä. Linjaus selviteltiin useampaan kertaan ja varmistettiin, että viranomaisilla oli päivitetyt tiedot asiaan liittyen. Joukkueen huoli asiasta huomioitiin viranomaisten puolesta. Linjaus oli kuitenkin se, että voimme jatkaa toimintaa normaalisti ja sunnuntaina avaamme sarjan.

Sunnuntaina 20.9. ottelun jälkeen tuli tulos, että joukkueen oireilleen pelaajan koronaepäily oli positiivinen. Tämän vuoksi terveysviranomaisten mukaan voitiin olettaa, että muutkin joukkueen tapahtumassa 12.9. paikalla olleet pelaajat ja johtoryhmään kuuluneet henkilöt ovat voineet altistua samassa tapahtumassa. Tämän johdosta maanantaina 21.9. viranomaiset määräsivät joukkueen tapahtumassa 12.9. mukana olleet henkilöt 14 vuorokauden karanteeniin sekä koronatestiin, jotka on suoritettu tämän viikon alkupuolella.

Karanteenin alkamispäivä on viranomaisten määräyksen mukaan altistumispäivä, eli 12.9. Karanteeni päättyy siis lauantaina 26.9., ellei uusia tartuntoja ilmene. Näin ollen tartuntatautiviranomaisten ohjeiden mukaan karanteeni on tässä vaiheessa jo loppupuolella.

Liikunnan Riemun jääkiekkojaosto sekä koko muu seura suhtautuu todella vakavasti koronavirukseen sekä sen ehkäisemiseen. Olemme toimineet ja toimimme jatkossa viranomaisten ohjeistuksien sekä määräysten mukaan.

Joukkueen tartunnan saanut pelaaja ei ole altistumishetken jälkeen ollut mukana joukkueen toiminnassa ja näin ollen ei ole voinut altistaa muita joukkueeseen kuuluvia henkilöitä. Joukkueessa ei ole ilmennyt uusia koronatartuntoja. Joukkue on informoinut kaikkia asianomaisia viranomaisten ohjeiden mukaan ja noudattanut kaikkia saatuja ohjeita. Näin ollen tämänhetkisten tietojen mukaan ottelutapahtuma 20.9. HC Giantsia vastaan ei ole vaarantanut kenenkään terveyttä.