Riemu avasi Futsal-Liigan kauden 2020-21 viime sunnuntaina kotiottelulla Monnarilla. Mustaturkoosein lasein katsottuna lopputulos oli ikävä, kun vierasjoukkue PJK kävi hakemassa täyden pistepotin 2-3 (0-1) -voitolla.

Ottelusta odotettiin tasaista kamppailua, ja sellainen myös saatiin. Vieraat pääsivät keulille kuitenkin jo varsin alussa, kun valkopaitojen Miikka Mörö laukoi kulmapotkutilanteesta PJK:n johtoon ottelun neljännellä peliminuutilla. Maalissa oli Riemun kannalta mukana rutkasti epäonnea, kun kaukaa lähtenyt laukaus otti epäonnisen kimmokkeen, jonka seurauksena alkujaan keskelle maalia kohdistunut laukaus muutti suuntaa ja lipui tarkasti maalin nurkkaan ohi voimattoma Eino “Elmeri” Muhosen. Kummallakin joukkueella oli ensimmäisellä puoliajalla paikkansa kasvattaa maalisaldoaan, mutta enempää maaleja ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella ei nähty. Milloin tolpat ja milloin ottelun pitämisen vähämaalisena päättäneet maalivahdit ennättivät Umbron eteen.

Toista puolikasta ei ollut ennätetty pelata vielä edes minuuttia, kun vierasjoukkue iski valitettavasti toistamiseen. Pitkä syöttö laitaa pitkin löysi Antti Ala-Myllymäen, joka eittämättä hienosti käänsi maalin eteen, josta Miika Sainio pääsi kurkottamaan ilmasta pallon vastustamattomasti riemumaalin vasempaan ylänurkkaan. Kylmää vettä heti Riemun niskaan. Ei tuosta kuitenkaan ollut vielä mitään syytä lannistua, nousuun oli vielä aikaa lähes kokonainen ottelun puolikas.

Riemu jatkoi painostamista, ja maalipaikkoja syntyi; maaleja ei. Ajoittain jopa absurdisti mihin tahansa muualle kuin maaliin päättyneet tilanteet koettelivat kotijoukkueen pelihousuja, koska niiden repeäminen oli kyllä likellä. Vastustajan maalivahti Nico Suomalainen oli pelipäällä, ja oli onnistunut yhteistuumin puolustuksensa kanssa jollain ilveellä myös noitumaan selkänsä takana olevan maalin, kun pallon mentävää aukkoa ei vain yksinkertaisesti ollut olemassa, oli maalipaikka kuinka hyvä tahansa.

Poppaskonsteja onneksi löytyi myös kotijoukkueelta reikäpaitapelin muodossa. Viides kenttäpelaaja otettiin ylös jo hyvissä ajoin, eikä hirveän kauaa kestänyt, kun Matias “PP” Hovi pääsi ujuttamaan Riemu-uransa avausmaalin Joonas “Pesari” Madetojan puolustuksen läväisseestä syötöstä. Peli 1-2 ja Riemulla draivi päällä!

PJK:n avausmaalin rouva Fortunan avustuksella sivaltanut Mörö kuitenkin kävi hakemassa vaihtopenkiltä Do not Drive -kyltin, ja näytti sitä tylysti isäntäjoukkueelle lähes välittömästi. Riemun ylivoimapelissä pallo pomppasi PJK:n numero 22:lle, joka kokemuksen tuomalla rentoudella sijoitti pallon kaukaa tyhjänä ammottavaan rysään: peli 1-3.

Viitisen minuuttia vielä kuitenkin jäljellä! Riemu jatkoi ylivoimaa ja tuplasikin maalisaldonsa ajassa 37:20. Riemun miehistö pyörähteli hieman, ja tämä aukaisi Olli “Pölö” Pöyliön jätöstä hyvän vetopaikan Madetojalle, joka pommitti pallon vastustamattomasti PJK-maalin oikeaan reunaan ja pelin 2-3:en.

Ylivoimapeli jatkui ja jännitys jatkoi kasvamistaan. Peliä oli jäljellä enää alle minuutti, kun vieraat ottivat toisen jakson kuudennen rikkeensä, joka tarkoitti tietenkin sitä, että Riemu pääsi hakemaan tasoitusta 10 metrin pisteeltä. Ratkaisevaa laukausta lähti laukomaan Jonne “Fore” Forsström, mutta määrätietoinen laukaus nousi kaikkien pettymykseksi hieman liian korkeaksi ja päätyi yläriman kautta päätyseiniin.

Tästä ei Riemu enää noussut, ja summerin soidessa valotaululla seisoivat valitettavat 2-3-lukemat.

Ottelusta löytyi sekä hyvää, että huonoa. Pirkkalaiset onnistuivat tylsyttämään Riemun pallollisen pelaamisen välillä ylä- ja välillä alaprässillä ajoittain varsin tuhnuksi. Toisaalta laadukkaita maalipaikkoja saatiin kyllä luotua vierasjoukkuetta enemmän, mutta viimeistely ontui – kävikö pallo neljä vai viisikin kertaa vierasjoukkueen maalikehikoissa.

Ei auta, kautta on vielä kuitenkin vähintään 25 ottelua jäljellä, joten pisteitä on vielä jaossa. Seuraavan kerran niistä taitetaan peistä JoSePaa vastaan Joutsassa lauantaina 26.9., sitä kohti!

Riemu – PJK 2-3 (0-1), 20.9.2020 klo 13:00, Monnari

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen, Matias Hovi, Eino Ek, Ville Vanttaja, Olli Pöyliö (C), Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Joonas Madetoja, Hans Mäenalanen, Juuso Eteläpää, Samuli Aatsinki, Jonne Forsström, Jarkko Niskajärvi

Joonas Madetoja 1+1

Matias Hovi 1+0

Olli Pöyliö 0+1