Riemu ei lähde Futsal-Liigaseurat ry:n ja Solidsportin väliseen lähetysyhteistyöhön. Päätöksen taustalla on ennen kaikkea lojaalius seuran kannattajia sekä yhteistyökumppaneita kohtaan.

Futsal-Liigaseurat tiedottivat toissa päivänä 17.09.2020 seuraavasti:

Futsal-Liigaseurat ja SolidSport ovat solmineet 2020-2021 kautta koskevan yhteistyösopimuksen. Kaikki alkavan kauden Futsalin pääsarjojen ottelut tullaan näyttämään SolidSport-kanavalla. Tuotanto toteutetaan yhdessä seurojen kanssa ja otteluita voi seurata kätevästi yhden kanavan välityksellä niin selaimen kuin SolidSport-sovelluksenkin kautta. Katsojat voivat yhdellä kuukausi- tai kausimaksulla katsoa miesten ja naisten pääsarjojen kaikki ottelut ja samalla tukea valitsemaansa joukkuetta.

Kaikki miesten ja naisten ottelut löytyvät yhteiseltä pääsarjakanavalta solidsport.com/futsalliiga. Tilausten osto tapahtuu valitun miesten tai naisten joukkueen kanavalta. Otteluita voi ostaa myös yksittäisinä, jolloin tuki menee kyseisen ottelun kotijoukkueelle. Superpassilla saa koko vuoden kaikki miesten ja naisten liigaottelut hintaan 99€. Kuukausitilauksella taas näkee kaikki miesten ja naisten Liigan ottelut yhteishinnalla 19,90€. Erilaisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin löytyy siis reilusti. 

Riemu ei lähde tähän mukaan. Kaikki kotiottelumme näkyvät entiseen tapaan ilmaiseksi suorina lähetyksinä YouTube-kanavamme kautta. Vastaavan päätöksen ovat ainakin toistaiseksi tehneet jo sekä Mad Max että Ilves FS.

Futsal-Liigaseurat Ry:n ja SolidSportin solmimassa sopimuksessa on monta seikkaa, miksei Riemu pysty/halua lähteä siihen mukaan.

Suurin asia on se, että Riemu ei todellakaan voi näin muutaman päivän varoitusajalla ennen kauden alkua kääntää selkäänsä kaikille seuraajillensa ja yhteistyökumppaneillensa. Riemu on tekemissään yhteistyökumppanuussopimuksissaan luvannut ilmaista näkyvyyttä laadukkaiden lähetyksiensä kautta, ja nyt kolmannen osapuolen toimesta tehdyllä sopimuksella tämä ollaan viemässä Riemulta pois. Haluamme ehdottomasti pitää sopimuksistamme kiinni sekä tarjota kaikille futsalin ja Riemun ystäville mahdollisuuden seurata vähintään kotiotteluitamme veloituksetta. Tämä on seuramme toiminnassa aivan prioriteettilistamme kärkipäässä.

Lisäksi siirtymisestä maksullisiin ja tämän hintaisiin lähetyksiin ei Riemulta ole missään vaiheessa kysytty mitään mielipidettä. Riemussa hintaa pidetään aivan liian korkeana, jotta sillä saataisiin houkuteltua uusia seuraajia lajin pariin. Lisäksi vielä Riemun opiskelijalähtöiselle katsojakunnalle summa on korkea. Riemussa ei nähdä lajin kokonaistuotteen olevan vielä sillä tasolla, että siitä voitaisiin pyytää lähestulkoon suurinta hintaa, mitä suomalaisista palloilulajien lähetyksistä tällä hetkellä pyydetään. Kaikki varmasti tavoittelevat, että sellaiseen tilanteeseen päästäisiin, mutta nyt asioita tehdään vähän väärässä järjestyksessä, joka ei varsinkaan pidemmässä juoksussa tule palvelemaan lajia.

Riemu saattaa siis tällä toimintatavalla menettää hieman juuri näitä lähetystuottoja, mutta a) haluamme palvella seuraajiamme ja lajia maksuttomilla lähetyksillä ja b) lähetysten maksullisuus vaarantaisi yhteistyösopimuksemme, joka olisi taloudellemme huomattavasti pahempi isku, kuin lähetystuottojen menettäminen. On jokseenkin uskomatonta, että tätä toista kohtaa ei ilmeisesti lähetysten siirtämisessä maksullisiksi ole otettu huomioon eikä tajuttu kysyä kaikilta seuroilta. Lähetysten siirtäminen maksullisiksi on ehdottomasti harkitsemisen arvoinen idea tulevaisuudessa, mutta sitä ei todellakaan voi tehdä näin yhtäkkiä ennen kauden alkua ja näin hajanaisesti ja epäselvästi tiedottaen.

Mutta kausi alkaa huomenna – tervetuloa Monnarille, tai viritä kotikatsomosi osoitteesta https://www.youtube.com/c/RiemuTV/featured!