Riemu Futsal-Liigassa kaudella 2020-21

Se alkaa taas! Futsal-Liiga pyörähtää Riemun osalta käyntiin sunnuntaina klo 13:00 Monnarilla PJK:ta vastaan. Viime kauden sarjojen keskeytyttyä ennen niiden loppuunpelaamista pelataan Futsal-Liiga tällä kaudella poikkeuksellisesti 14 joukkueen voimin. Kauden avausvastustaja PJK onkin yksi viime kauden sarjanousijoista.

Riemun joukkueessa on nähty taas tuttua vaihtuvuutta, kun pelaajia on valmistunut ja uusia fukseja saapunut Liikunnalle. Viime kauden päätyttyä pelivahvuudesta poistui pelaajia neljä kappaletta, kun Markus “Mister” Riikilä, Aleksi “Lebbiz” Leppänen, Janne “Spakti” Paski ja Mika “Hauber” Halonen valmistuivat Liikunnalta ja siirtyivät elämissään eteenpäin muihin maisemiin. Onnittelut heille kaikille, kiitos menneistä vuosista ja suuresti tsemppiä tulevaan! Toisaalta herroista viimeeksi mainittu palasi kesän Helsingin-stintiltään vastikään takaisin Jyväskylään ja hänet nähtäneen vähintäänkin isällisessä roolissa harjoituksissa, kun vain töiltänsä ehtii. Halosen esiintyminen pelikentillä on vielä auki, mutta mahdollista sekin on!

Aika kulkee, miehet vaihtuu, taru jatkuu – näin ehdottomasti tälläkin kertaa! Joukkueen tulopuolella on ollut vilkkain alkusyksy moneen vuoteen, kun vahvuuteen on hypännyt peräti kuusi uutta pelaajaa. Hans “Hanssi” Mäenalanen, Oskari “Osku” Kainulainen, Matias “Hovi” Hovi, Eino “EK” Ek, Samuli “Samppa” Aatsinki ja Jarkko “Jarru” Niskajärvi hyppäsivät uusina kasvoina mukaan liigajoukkueen toimintaan. Kaksi ensimmäistä nimeä lienevät osalle Riemun seuraajista jo entuudestaan tuttuja, kun Mäenalanen on kylvänyt tuhoa Riemun kakkosjoukkueessa jo muutaman vuoden ajan sekä Kainulainen ollut mukana Riemufutsalin jalkapallotoiminnassa opiskelijoiden SM- ja EM-kilpailuissa viime vuosina. Futsalin seuraajille myös kolmas uusi nimi saattaa olla tuttu, sillä Hovi on edustanut myös Futsal-Liigassa pelaavaa PP-70:ä jo usean vuoden ajan ollen yksi tamperelaisten parhaimmista maalintekijöistä futsal-liigaurallaan. Ek on jalkapallourallaan pelannut vakituisesti jopa Ykkösessä saakka, ja löytyypä häneltä vuosien takaa kaveriporukkajoukkueen nutussa myös voitto KylVestä (nykyinen liigan kärkijoukkue Akaa Futsal) entisessä Futsal Cupissa. Aatsingilla ja Niskajärvellä on kannuksensa futsalin puolella vielä ansaitsematta, mutta kaikkien uusien tapaa hekin ovat tulleet väkevästi mukaan toimintaan ja tulevat varmasti ottamaan vastuunkantajien roolia Riemufutsalissa tulevien vuosien aikana.

Pysyvyyttäkin on, hyvin paljonkin. Riemun veräjää tilkitsee tälläkin kaudella väkevä kaksikko Eino “Eikka” Muhonen – Sauli “Sale” Kilpeläinen. Joukkuetta kipparoi totuttuun tapaan Olli “Pölö” Pöyliö, ja hänen johtamansa oletetun ykköskentän täydentävät yhä Leevi “Kemmu” Kemppainen, Jonne “Fore” Forsström ja Joonas “Made” Madetoja. Ville “Vande” Vanttaja jatkaa kaksoisroolissa pelaajana sekä fysiikavalmentajana, ja Tuure “Strömmi” Fagerström käynnistää viimeisen opiskeluvuotensa Riemun väreissä. Viime kauden tulokkaat Juuso “Jugi” Eteläpää ja Aleksi “Allu” Autti hyppäävät pelikentille nyt ensimmäinen liigakausi vyöllään, kuten myös Antti “Lappis” Lappalainen. No onhan tässä jo aika hyvä kavalkadi pelaajia luotsattavaksi. Ai niin, kukas tätä joukkoa sitten johtaakaan?

Elias “Mare” Martikainen. Riemun hieno valmentajahistoria Jokinen-Korolainen-Vähäkoitti-Holopainen-Riikilä saa seuraajakseen nyt Martikaisen, joka on työtunteja laskematta vahvistanut futsaltietouttaan viimeistään viime keväästä lähtien, jolloin edellisen kauden luotsanneen Riikilän lähtö varmistui. Alkaahan Eliaksella myös jo neljäs vuosi Riemussa ja liikuntapedagogiikan opintoja, joten pohja päävalmentajuudelle on erinomaisissa kantimissa.

Martikaisen pesti päävalmentajana onkin alkanut todella hyvin. Lajiharjoittelu päästiin aloittamaan historiallisen aikaisin, eikä pre-seasonin harjoitusottelutkaan ole tainneet mustaturkoosilla laumalla menneet ikinä niin hyvin, kuin nyt. Harjoitusotteluissa joutsalainen JoSePa kaadettiin suvereenilla esityksellä lukemin 7-1 vieraskentällä, kun taas meritoitunut Futsal-Liigan kärkijoukkue ja ihana paikallisvastustaja KaDy tylsytettiin 3-3-tasapeliin Jyväskylässä. Huomionarvoista KaDy-ottelussa oli se, että Riemu oli pelissä jopa niskan päällä luoden esimerkiksi enemmän laadukkaita maalipaikkoja. Harvoin voi tasapelistä KaDya vastaan olla pettynyt, mutta nyt ottelusta jäikin ehkä juuri sopivasti hyvän esityksen jälkeen hampaankoloon sunnuntain avausottelua ja tulevaa varten.

Kauden avausvastustaja PJK on siis toinen viime kaudella Futsal-Liigaan nousseista joukkueista. PJK on Riemulle tuttu aikaisemmilta liigakausilta, ja viimeeksi joukkueet ovatkin taittaneet peistä kauden 2018-19 liigakarsinnoissa, joissa Riemu tiputti pirkkalaiset toiselle sarjatasolle puhtaasti otteluvoitoin 2-0. PJK:n johtavia pelaajia viime kaudella Futsal-Ykkösessä olivat muun muassa kokenut Miikka Mörö (maali- ja pistepörssin voitto tehoilla 32+18=50), Antti Ala-Myllymäki (25+18) ja Miika Sainio (12+24=36). Miehet ovat takoneet aikaisemmilla kausilla oikein mainioita tehoja myös pääsarjatasolla, joten mikään kokematon nousukas PJK ei ole, vaikka sarjanousijan statuksella tämän kauden Futsal-Liigassa vetävätkin.

Sunnuntain ottelu on paitsi kauden avausotteluna myös kahden todennäköisesti suhteellisen samoista sijoista taistelevan joukkueen kohtaamisena erittäin mielenkiintoinen ja heti alkuun todella tärkeä vääntö. Kumpikin joukkue janoaa varmasti lentävää lähtöä kaudelle sekä pisteiden ryöstöä heti alkuunsa yhdeltä päävastustajaltansa.

Kumpi nappaa kauden avausvoittonsa? Nouseeko uusia pelaajia heti parrasvaloihin, ketä? Vuotaako Monnarin katto? Saadaanko DJ-Vanttajan savukone spektakelisoimaan sisääntuloa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastauksia jo aivan kohta!

Saavu paikalle Monnarille (koronaohjeistus tulossa vielä ennen ottelua!) tai viritä itsesi vastaanottimien äärelle osoitteesta https://www.youtube.com/user/FcLiikunta!

Riemu – PJK, 20.09.2020 klo 13:00, Monnari