Kausi ohi. Oltiin parhaimmillaan nousukarsijan paikalla toisena. Päädyttiin lopulta sijalle viisi. Parannusta kolmeen edelliseen kauteen kaksi sijaa.

Joukkue tavoitteli kaudella 19-20 nousua kolmosdivariin, mutta jäi 18 pisteellä nousukarsijan paikalla olleesta LV:stä kaksi pistettä. Samoissa pistelukemissa kauden päätti myös Kuukka Gunners. Rakkaalla vihollisella KonnUlla oli ennen toteutumatta jäänyttä päätösturnausta 21 pistettä. Kahden pisteen sisällä kautensa päätti siis neljä joukkuetta.

Kauden toiseksi viimeinen ottelu päättyi voittoon ja viimeinen tappioon.

Sählypoikien pääsponsorina kausilla 2019-2021 toimii Semma Oy. Nöyrä kiitos!

Riemu-Samson Mullets 4-1

Sählypojat saivat peliviikonlopun ensimmäisessä kohtaamisessa vastaansa putoamiskamppailussa marinoituvan Samson Mulletsin.

Ottelu lähti liikkeelle rauhallisesti molempien joukkueiden pelatessa tarkkaa puolustuspeliä. Ottelun alussa hieman vaarallisemmille tekopaikoille pääsi Mullets, mutta Daniel Boelius teki moitteetonta työtä Riemu-maalin suulla. Ensimmäisen maalin Mulletsin hyvästä alusta huolimatta maalaa Riemu.

Joonas Nurmela pääsee tälläämään Sählypojat riemukkaaseen 1-0 johtoon ensimmäisen erän lopulla. Asemasota jatkui toisessa erässä, jossa ei tilastomerkintöjä kirjattu lainkaan, mutta Riemu alkoi kuitenkin enenevissä määrin ottaa ottelun hallinnan itselleen. Ottelu säilyi jännittävässä 1-0 tilanteessa siirryttäessä kolmanteen erään.

Aivan kolmannen erän alussa Sählypojat saivat pitkään ilmassa roikkuneen 2-0 osumansa. Aleksi Tarmon isällinen mailankopautus laukaisusektorissa noteerattiin kapteeni Hans Mäenalasen toimistossa maalin takana ja lopputuloksena kaunis syöttö ja siirto takanurkkaan aivan kuten Sählypoikien biljarditurnauksessa.

Varsin pian tämän jälkeen Mullets sai yllättävästä vastahyökkäyksestä 2-1 maalinsa tarkalla rannelaukauksella ohi hyvin torjuneen Boeliuksen. Lopullisen naulan Mulletsin arkkuun pääsi iskemään viimeisissä turnauksissa hyvin toiminut Riemun ylivoimakokoonpano. Alati vaarallisen ylivoiman kapellimestarina toimiva Samuli “opin tällä viikolla vetämään maalia kohti” Laaksonen löytää laukaukselleen aukon Mulletsin tiiviistä alivoimanipusta. Riemu saa näin vapauttavan 3-1 johtoaseman, kun ottelua on jäljellä noin 8 minuuttia.

Hyvin pian Riemua koetellaan Mulletsin hakiessa kavennusmaalia ilman maalivahtia. Mullets ei kovin vaarallisille paikoille kuitenkaan lopulta pääse ja sen sijaan tavallisemmin puolustuksen koordinaattorina tunnettu Laaksonen saa kerran kaudessa tyyppisen suonenvedon. Laaksonen oli selvästi ottanut mallia kapteeni Mäenalasen Talvipäivien tanhuista ja Mulletsin puolustus on lopulta täysin voimaton Laaksosen hassuttaessa koko kentän läpi ja siirtäen pallon lopulta jopa näytöstyyliin Mulletsin verkkoon.

Tehot:
Samuli Laaksonen 2+0
Aleksi Tarmo 1+1
Joonas Nurmela 1+0
Hans Mäenalanen 0+1
Tapio Mäkinen 0+1

Kuvassa on koronavirus. Kuva: Wikimedia Commons / Alissa Eckert, Dan Higgins / Center for Disease Control and Prevention

Kuukka Gunners – Riemu 11-6

Päivän toisessa ottelussa Riemu kärsi karvaan 6-11 tappion Kuukka Gunnerssia vastaan Buugilla. Vastustaja otti peliin salamalähdön iskien neljä maalia viiteen ensimmäiseen minuuttiin, erän lopussa vastustaja oli karannut jo 1-6 lukemiin.

Erätauon aikana Riemu keskittyi peli-ilon löytämiseen ja sen avulla toisessa erässä Gunnerssin johtoasema kaventui 4-7 tilanteeseen Riemun tehtyä kolme tärkeää maalia vastustajan onnistuessa vai yhdesti.

Kolmannessa erässä  liikunnan riemun ja peli-ilon osittain unohduttua peli meni jälleen hieman mailan puristamiseksi  ja vastustaja sinetöi loppulukemiksi 6-11. Tappiosta huolimatta joukkue esitti hyvää peli-ilmettä ja monet ketjut sekä yksilöt tekivät loistavia suorituksia. Iso kiitos myös paikalle tulleille faneille!


Pelin tehoilijat:
Tapio Mäkinen 2+1
Elias Muraja 1+2
Hans Mäenalanen 1+1
Samuli Laaksonen 1+1
Aleksi Tarmo 1+0
Joonas Nurmela 0+1