Riemu haastoi mainiosti viime torstai-iltana Futsal-Liigan runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan FC Kemin. Sarjan kuumin joukkue ei kuitenkaan ollut yllätettävissä, vaan kemiläiset nappasivat kuudennen peräkkäisen voittonsa lukemin 0-5 (0-1) ja nousivat pisteen päähän kärkipaikasta ennen runkosarjan viimeistä ottelukierrosta.

Kemin pelisuunnitelmaan on läpi kauden kuulunut matala prässi ja terävät vastaiskut. Riemu saikin pelin alussa tämän myötä pallonhallinnan itselleen. Koska kemiläisten taidot tiedettiin, ei Riemukaan voinut lähteä yltiöpäisesti hyökkäämään. Pitkään mentiinkin tasatahtia, vaikka alussa parhaat maalintekopaikat siunaantuivat kotijoukkueelle. Mustaturkoosien ruuti oli kuitenkin valitettavan tuttuun tapaan kovin märkää, kun kemiläisten maalivahti Slobodan Tomic pysäytti esimerkiksi Jonne ”Toppari” Forsströmin läpiajon.

Tasokkaalla, mutta matalatempoisella avauspuolikkaalla nähtiinkin vain yksi maali, ajassa 7:31. Sen iski FC Kemi, kun riemulaisille sattui kohtalokas pallonmenetys omalla puolustusalueella. Kemin lukuisista ulkomaalaisvahvistuksista syöttäjänä toimi serbialainen Boris Cizmar ja pallon maaliin tykitti Venezuelan maajoukkuepelaaja Jose Gutierrez. Muutoin Riemu sai pidettyä kemiläisten maajoukkuetaiturit ensimmäisellä puoliajalla poissa parhailta tonteilta ja kauempaa lähtevät laukaukset torjui varmasti takaperinkävelyn maailmanennätysmies Eino ”Möyhöys” Muhonen.

Toiselle puoliajalle Riemu lähti jatkamaan hyvää puolustamista luottaen tarvittavien maalipaikkojen syntyvän, kun kemiläisten riskitön puolustaminen tarjoaa kyllä pallonhallintaa. Valitettavasti vain FC Kemi näytti, miksi se edellisenä viikonloppuna oli kaatanut sarjakärki Akaan sekä Kampuksen Dynamon. Eli kyse on yksinkertaisesti aika tasokkaasta futsaljoukkueesta.

Ajassa 25:46 Kemi siirtyi 0-2-johtoon, kun Gutierrez syötti ja maalin edessä päivystänyt vanha kettu Keijo Huusko ujutti pallon kettumaisesti verkkoon takavasaralla. Kun taasen Riemu ei palloa saanut maaliviivaa tai mainiosti pelanneen veskari Tomicin naamataulua lähemmäksi verkkoa, oli lopussa lähdettävä hakemaan maaleja lentävällä maalivahdilla. Se kostautui, sillä torjuntansa perään Tomic laukoi tyhjään maaliin, kuten teki myös kenttäpelaaja Vesa Lilja. Viimeisellä minuutilla osui vielä Muhosen taakse Ville Uimaniemi. Näin ollen kohtalaisen tasainen ottelu kääntyi viimeisen kahden minuutin aikana turhankin ikäviksi lukemiksi, 0-5, mutta kukapa noita laskee.

Se mikä oli kuitenkin oleellista, niin nolla sarjapistettä. Näin ollen seuraa seuraavaa. Riemu pelaa viimeisen runkosarjaottelun lauantaina 14.3. PP-70:n vieraana Tampereella. Riemun on ottelu pakko voittaa noustakseen Ilves FS:n ohi ja selvitäkseen karsintapeleihin. Voittokaan ei riitä, jos Ilves samaan aikaan päihittää Jyväskylässä KaDyn. Toivokaamme siis, että Riemun muutoin parantuneet otteet konkretisoituvat vihdoin myös lukuisten maalien muodossa ja että KaDy hoitaa samaan aikaan omat hommansa.

Riemu – FC Kemi 0-5 (0-1), to 05.03.2020 klo 18:45, Monnari