Riemu väänsi viime viikonloppuna kaksi kovaa Futsal-Liigan kamppailua, mutta kummastakaan ei jäänyt valitettavasti pisteen pistettä käteen. Ensin lauantaina espoolainen GFT kävi hakemassa pisteet Monnarilta niukalla 2-3 (1-2) -vierasvoitolla, ja sunnuntainen vierasmatka Tornioon jäi tuloksettomaksi, kun isäntä ToPV piti pisteet kotonaan 7-1 (4-1) -lukemin. Otteluiden koosteet ovat katsottavissa tästä ja tästä.

Riemu lähti lauantai-illan ottelussa GFT:tä vastaan pesemään kasvojaan edellisen vierastappionsa jälkeen. Isännät näyttivät heti ottelun ensiminuuteilla, etteivät ala pakittelemaan vieraita vastaan. Aggressiivinen prässääminen tuottitikin heti toisella minuutilla tulosta, kun Leevi ’’Hesse’’ Kemppainen riisti pallon laidassa ja sijoitti läpiajosta pallon maalin perukoille ja Riemun 1-0-johtoon.

Tämän jälkeen GFT heräsi peliin mukaan ja alkoi luomaan painetta Riemun maalille. Etenkin GFT:n maalivahdin nostaminen hyökkäysalueelle aiheutti hankaluuksia Riemun puolustuspelille, jonka seuraksena GFT sai muutamia painavia laukauksia läheltä maalia. Paineen jatkuessa GFT käytti hyödykseen yhtä Riemun heikkouksista, erikoistilannepuolustusta, ja iski niistä itsensä rinnalle ja ohi. Tauolle siirryttiin siis GFT:n 1-2-johdossa.

Toisen puoliajan Riemu aloitti taas pirteästi ja pakotti GFT:n vetäytymään. 29. minuutin kohdalla Olli ’’Pölö’’ Pöyliö iski taas loistavan prässäämisen tuloksena tasoitusmaalin. Juhliminen ei kuitenkaan kauaa kestänyt, kun GFT:n Panu Autio pääsi puolustuksen läpi nokikkain Sauli ’’Sale’’ Kilpeläisen kanssa ja viimeisteli hallitusti pallon ylämummoon. Puoliaika jatkui kuitenkin erittäin tasaisesti, ja Riemu haki hanakasti tasoitusta. Kerran pallo kävikin jo tolpassa, mutta tällä kertaa pallot eivät enää pomppineet sisään. GFT sai siis ryöstettyä vieraspisteet kirvelevästi yhden maalin voitolla Monnarilta, vaikka Riemun peliesityksen perusteella pääsy jatko-otteluun olisi voinut olla ihan ansaittua.

Sunnuntaina koitti aikainen lähtö kohti Torniota. Ottelun teemana oli tehdä vastustajan pelistä hankalaa puolustuspelin kautta ja tehdä voittoon riittävät osumat ajoittain oikein hyvältäkin näyttäneellä hyökkäyspelillä. Toisin kävi, sillä kotijoukkue iski jo kolmannella peliminuutilla ensimmäisen maalinsa ja kuuden minuutin jälkeen lukemat olivat jo 3-0. Kaksi näistä alun maaleista tuli puolustuspään sivurajoista, jotka olisivat voineet olla estettävissä paremmalla merkkaamisella ja reagoimisella. Riemu ratkesi yhdeksännellä peliminuutilla, kun Joonas ”Boeing 737” Madetoja iski kavennusosuman Olli ”Opa” Pöyliön kanssa pelatun upean seinäpelin päätteeksi. Vain hetkeä myöhemmin ToPV:n Iiro Vanha sai kuitenkin riiston keskialueella, josta hän ampaisi täyteen vauhtiin ja tsippasi pallon varsin näyttävästi pienestä kulmasta Eino ”Ege” Muhosen yli verkon perukoille. Näin peli oli jo ennen ensimmäisen neljänneksen päättymistä 4-1 isännille. 

Pelin kuva oli se, että ToPV avasi peliä kärsivällisesti, ja heidän taitavat 1vs1-pelaajat tekivät Riemun ylhäältä prässäämisestä haastavaa. ToPV loi vaarallisimmat paikkansa pelinavausvaiheen synnyttämästä tilasta Riemun selustassa, jota he käyttivät murtautumisessa hyödykseen. ToPV piti puolestaan muotonsa hyvin tiiviinä ja siirtyi nopeasti yläprässistä alaprässiin, minkä takia Riemu ei pelitilannepaikoilla mässäillyt. Riemun parhaat paikat syntyivät erikoistilanteista.

Riemu ryhdistäytyi selvästi toiselle puoliajalle, mutta maaleiksi parantunut peli-ilme ei realisoitunut. Seuraava maali nähtiin vasta puolen tunnin pelin jälkeen, kun kotijoukkueen Jarmo Junno rullasi vapaapotkusta lähteneen syötön oikealle jalalleen ja painoi pallon säkkiin – lukemat taululla 5-1.  Tämän jälkeen Riemu lähti hakemaan kavennusta ottamalla maalivahdin pois ja loikin muutaman erittäin hyvän paikan, joista parempana päivänä Tuure ”Ars” Fagerströmkin olisi upottanut sata sadasta. Maaliin saakka vieraat eivät tilanteitaan tosiaankaan enää saaneet, ja ToPV:n kuudes maali syntyi tyhjään maaliin ja viimeinen osuma lähti nopeasta vastahyökkäyksestä. Loppulukemat kirjattiin siis isännille 7-1 (4-1).

Riemun onneksi myöskään Tampereen joukkueet, PP-70 ja Ilves, eivät saaneet pisteitä kierrokselta sunnuntain kierrokselta. Lauantaina molemmat kuitenkin saalistivat täyden pistepotin, joten Riemu valahti viikonlopun aikana taas arjan viimeiseksi suoran putoajan paikalle. Kuitenkin, kaikki on vielä omissa käsissä, ja kahdella voitolla kahdesta viimeisestä ottelusta on mahdollisuus säilyttää sarjapaikka vielä suoraan. Seuraavat isot pisteet ovat jaossa jo tämän viikon torstaina, kun Monnarille saapuu FC Kemi klo 18:45 alkavaan otteluun.

Riemu – GFT 2-3 (1-2), 29.02.2020 klo 18:00, Monnari

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (mv), Eino Muhonen (mv), Mika Halonen, Aleksi Leppänen, Ville Vanttaja, Janne Paski, Antti Lappalainen, Markus Riikilä, Joonas Madetoja, Tuure Fagerström, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Elias Martikainen, Olli Pöyliö

Leevi Kemppainen 1+1

Olli Pöyliö 1+0

ToPV – Riemu 7-1 (4-1), 01.03.2020 klo 16:00, Tornio

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (mv), Eino Muhonen (mv), Mika Halonen, Juuso Eteläpää, Aleksi Leppänen, Ville Vanttaja, Janne Paski, Antti Lappalainen, Markus Riikilä, Joonas Madetoja, Tuure Fagerström, Jonne Forsström, Elias Martikainen, Olli Pöyliö

Joonas Madetoja 1+0

Olli Pöyliö 0+1