Mitä ihmettä, Liikunnan Riemun futsaljoukkueellako on kotipeli viikonloppuna!? Huhut pitävät paikkansa, sillä reilun kuukauden odottelun jälkeen futsalistat astelevat jälleen Monnarin parketille lauantaina. Tästä ei liikaa aikaa ole palautua, kun heti perään sunnuntaina pitää ennättää Tornioon pelaamaan yhtä sarjan kärkijoukkuetta ToPVia vastaan. Luvassa on siis kaksi kivenkovaa peliä, jossa mustaturkoosin lauman täytyy jättää kaikkensa kentälle, jotta pistepussi karttuu tiiviissä häntäpään taistossa putoamista vastaan.

Lauantaina vastaan asettuu tosiaan Riemun oma ’’farmiseura’’ Golden Futsal Team. Edellisessä kamppailussa ei jäänyt jossiteltavaa GFT:n murskatessa mustaturkoosipaidat 7-0 (3-0) -lukemin kotonaan, joten luvassa tulee olemaan tulinen revanssi, jossa pisteet ovat etenkin Riemulle elintärkeitä.

Joukkueet lähtevät otteluun varsin eri lähtökohdista. Riemu kamppailee pudotuspeliviivan alapuolella PP-70:n ollessa yhden pisteen edellä ja Ilves FS:n roikkuessa kaksi pistettä alapuolella. PP-70 pitää hallussaan viimeistä säilyjän paikkaa, Riemu taas on liigakarsintapaikalla ja Ilves putoajan paikalla. GFT taas käy tiukkaa taistoa sarjan kärkisijoista ollessaan neljäntenä sarjassa. 

Ottelua on odotettu pitkään, sillä GFT:iin täksi kaudeksi siirtyneen Riemun viime kauden kapteenin Kasperi ’’Stallion’’ Halmeen on tarkoitus tehdä ensimmäinen visiitti Monnarille uudessa joukkueessaan. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole vielä varmaa, ovatko Kassu ja myös toinen entinen Riemu-pelaaja Tom ’’Tomppa’’ Korolainen pelikunnossa loukkaantumisten takia. Näiden herrojen lisäksi espoolaisten riveistä löytyy tietysti myös Lasse “Balo” Saari. Halmeen Kasperi kommentoi tulevaa ottelua: ’’Olen itse odottanut paljon paluuta Monnarille, josta löytyy lukuisia hyviä muistoja ja etenkin sitä, että pääsee pelaamaan monia hyviä ystäviä vastaan. Nilkan kanssa on vielä hieman ongelmia, mutta riemulaisten kannattaa varmuuden vuoksi ottaa säärisuojat mukaan peliin.’’

Riemun kokoonpano taas näyttää kivenkovalta viikonloppua varten. Edellisessä ottelussa sivussa ollut Jonne ’’Welcome to Miami’’ Forsström palaa kokoonpanoon, eikä loukkaantumistilannekaan näytä kovin huonolta. Ainoastaan Aleksi ’’Antti’’ Autti on edelleen varmuudella sivussa, eikä Eino ’’Eikka’’ Muhosen tilanne näytä valoisalta vielä tätä viikoloppua silmällä pitäen. Sen sijaan esimerkiksi Tuure ’’Niskapekoni’’ Fagerstromin jalkavaivat alkavat näkemään päivänvaloa. Valmentaja Markus ”Mister” Riikilällä onkin varmasti ollut kuntoutumisensa jälkeen mietittävää, miten ketjukoostumukset asetellaan, jotta joukkueesta saadaan täysi potentiaali irti. Olli ” PlayOff: Haluatko jalkapallotähdeksi?” Pöyliö on iskenyt viimeiseen kahteen otteluunsa tehot 3+2, ja mies onkin jo lupaillut, että lisää olisi tulossa. 

GFT -pelin jälkeen Riemun futsalukkeleilla on noin 20 tuntia aikaa palautua, reissata ja valmistautua runkosarjan kolmanneksi viimeiseen koitokseen ToPV:n vieraiksi. ToPV on sarjassa kolmantena taistellen vielä kotiedusta playoffeihin. Edellinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi Monnarilla joulukuussa ToPV:n tiukkaan 0-6 voittoon. Numerot taululla eivät aina antaneet koko kuvaa pelin kulusta, ennemminkin ne osoittivat, että futsal on maalintekopeli ja viitepeliksi yllättävän karu. ToPV:lta löytyykin laadukkaita futsalistoja ringistään, kuten maajoukkueessakin esiintyneet Iiro Vanha, Jarmo Junno, Aleksi Kylmälä sekä Henri Alamikkotervo. Myös brasialainen Macedo Basilio Italo Henrique on ollut onnistunut hankinta, sillä hän majailee pistepörssin toisena 46 pisteen saaliillaan. 

Asetelmat peliin lähdettäessä eivät ole täysin optimaaliset Riemun kannalta, sillä palautumisaikaa ToPV:hin verrattuna on neljä tuntia vähemmän ja pelipäivän aamuna starttaa reilu seitsemäntuntinen matka Tornioon. Riemu lähtee haastajana sunnuntain otteluun, mutta periksiantamattomalla asenteella ja taktisten asioiden onnistumisella kolme pistettä voi hyvinkin irrota viime pelimatkoilla kunnostautuneen ”bilepakun” kyytiin.

Paljonko veljeilysakkoja lauantaina jaetaan ja keille? Pyyhkiytyykö Panu Aution virne kasvoilta? Saadaanko joukkueen tietyssä osassa vellonut jalkasilsa kuntoon? Viekö Riemu ToPV:n maajoukkuepaikat? Miltä Riemun tilanne näyttää viikonlopun jälkeen? Tule lauantaina paikanpäälle ja virittäydy sunnuntaina vastaanottimien ääreen ja näe!

Riemu – GFT, la 29.02.2020 klo 18:00, Monnari & https://futsal-liiga.tv/index.php/miehet/riemu

ToPV – Riemu, su. 01.03.2020 klo 16:00, Tornio & https://futsal-liiga.tv/index.php/miehet/topv