Riemu kävi viime lauantaina pelaamassa kauden viidenneksi viimeisen runkosarjaottelunsa Somerolla SoVoa vastaan. Kotijoukkue SoVo näytti vieraille viimeistelyn mallia, ja piti täyden pistepotin kotihallissaan 10-3 (4-2) -lukemin. Maalikooste osoitteessa https://www.youtube.com/watch?v=-4bFAMO0zCY&feature=emb_title.

Riemu sai otteluun sanalla sanoen loistavan alun, kun jo kolmenkymmenenkolmen sekunnin pelin jälkeen pallo oli toimitettu isäntien maaliin. Hienon yhteispelin seurauksena Joonas “Matikka” Madetoja pääsi tarjoilemaan keskustaan Olli “PlayOff” Pöyliölle, joka pääsi rauhassa tuikkaamaan Riemun 0-1-johtoon maalin edustalta. Loputtoman pitkään johtoasemasta ei saatu kuitenkaan nauttia, kun noin kuuden ja puolen minuutin pelin jälkeen isännät olivat kääntäneet pelin jo 2-1-tilanteeseen. Molemmat valkopaitojen maalit syntyivät nopeista vastahyökkäyksistä, kun Riemu menetti pallon heikossa kenttätasapainossa, ja näistä jos joistain tilanteista somerolaiset osaavat tunnetusti rankaista.

Seuraavat kaksi kertaa SoVo iski taasen kulmapotkuista. 3-1-osuman pääsi tökkäämään Mergim Bushi pienen kimmokkeen jälkeen, ja isäntien neljäs maali taas syntyi Riemun kulmapotkun seurauksena, kun syötönkatkon seurauksena syntyneestä ylivoimahyökkäyksestä isännät rankaisivat armotta. Ensimmäisen puoliajan lopussa Riemu kuitenkin väänsi väkisin tärkeän 4-2-maalin, kun Aleksi “Lebbiz” Leppänen runnoi pallon väkisin maaliin Markus “Comeback” Riikilän esityöstä. Puoliajan viettoon siirryttiin siis lukemissa 4-2.

Riemu aloitti myös toisen puoliajan lähes yhtä terävästi kuin ensimmäisenkin, sillä jo reilun minuutin jälkeen nähtiin mustaturkoosien kauden kenties upein osuma. Kauniin vaparikuvion, jossa pallo kävi kentän jokaisella pelaajalla, seurauksena Juuso “Jugi” Eteläpää pääsi kaventamaan tilanteen jo 4-3:en. Tästäkö nousu lähtee?

Valitettavasti ei, sillä enää ei nähty kuin kotijoukkueen lukemien kaunistelua. Riemu sortui muutamiin helpohkoihin virheisiin, ja tämän lisäksi SoVo pääsi turhan paljon pelaamaan vahvuuksillaan, joten omissa soi vielä ikävän monta kertaa. SoVon ykköspelaajat olivat pelipäällä, ja tuntuivat tekevän lähes jokaisesta puolittaisestakin paikasta tyylikkäästi maalin. Summerin soidessa taululla seisoneet 10-3-lukemat kertoivat karua kieltään varsinkin joukkueiden välisen ratkaisuvoiman eroista. Itse pelistä lukemat antavat hieman karun kuvan, mutta viimeistelyn eroista aivan totuudenmukaisen – kokonaisuudessaan isännät ehdottomasti ansaitsivat voittonsa.

Neljä erittäin tärkää ottelua vielä jäljellä. Sarjatilanne ei tuloksesta huolimatta juuri muuttunut, sillä myös PP-70 ja Ilves kokivat tappiot, joten kaikki on vielä auki. Sarja jatkuu tuplapeliviikonlopulla 29.2. ja 1.3., kun ensin kohdataan kotona GFT ja vieraissa ToPV. Isoja pelejä, isolla asenteella niihin!

SoVo – Riemu 10-3 (4-2), 22.02.2020, Someron Monitoimitalo

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (mv), Eino Muhonen (mv), Mika Halonen, Juuso Eteläpää, Aleksi Leppänen, Ville Vanttaja, Janne Paski, Antti Lappalainen, Markus Riikilä, Joonas Madetoja, Tuure Fagerström, Leevi Kemppainen, Elias Martikainen, Olli Pöyliö

Olli Pöyliö 1+1

Juuso Eteläpää 1+0

Aleksi Leppänen 1+0

Markus Riikilä 0+1

Joonas Madetoja 0+1