Riemu – Olo

Kohti kevättä mennään ja se näkyy myös 4. divarin sarjataulukossa Sählypoikien noustessa taisteluun karsintapaikasta ensi kauden 3. divariin.

Kauden tärkeimmät pelit olivat edessä ja sen huomasi joukkueen keskimääräistä hiljaisemmasta koppihengestä. Jurvelin (Samuli) jännittikin olonsa 42 asteen kuumeeseen jo ennen pelin alkua ja ilmoitti, että kuuluisa kärkimiina saattaa näyttää tavallista hitaammalta.

Kapteenin vastuun sai Tapio “Vetonappi” Mäkinen, kun Hans “Iha Hanssi vaa” Mäenalanen hoiti kapteenin tehtäviä kotona, Alban rannalla, Agoralla ja vielä myöhemmin karaokebaarissa. “Tällä sarjatasolla saa vielä itse päättää näistä asioista”, hän vastasi kyselyihin. Ensi kaudella ei enää saa.

Alavartalovammasta kärsivä Aleksi “Sisäisen pistepörssin voitto” Tarmo löytyi tällä kertaa toimihenkilön roolista, joten kattaus päivän otteluihin oli mitä mainoin.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui jo kerran voitettu Salibandyseura OLO. Aikaisempi kohtaaminen päättyi Sählypoikien tiukkaan 5-4 voittoon ja OLO majailikin juuri Sählypoikien haluamalla paikalla sarjan toisena. Vastustajalla taisi pelin alussa olla vähän huono OLO (…), sillä ensimmäistä erää ehti vanheta 33 sekuntia, kun jo mainittu, Turun vaarallisimman laukauksen omaava Tepsi Mäkinen avasi maalihanat Samuli “itse_varmuus” Laaksosen syötöstä.

Huonosta olostaan huolimatta vastustajajoukkue käytti hyödyksi Sählypoikien heikon maalinjälkeisen vaihdon tasoittamalla numerot 1-1 puolisen minuuttia myöhemmin. Tämän jälkeen Sählypojat otti pelin hallintaansa ja pallo liikkuikin ajoittain mallikkaasti ympäri kenttää ja onnistuttiin luomaan tilanteita hyökkäyspäädyssä. OLOn hyökkäykset käännettiin pääosin vaarallisiksi vastahyökkäyksiksi ja ajassa 09:52 Elias “muista antaa krediittii” Murajaa rikottiin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Jännityskuume-Jurvelin asetteli jo palloa keskipisteelle, kun Joonas “Muutin Jyväskylään pelatakseni sählyä Riemussa” Nurmela varasti kunnian ja onnistui ujuttamaan pallon verkon perukoille. Peli 2-1 Sählypojille. OLO tuli kuitenkin vielä tasoihin ensimmäisen erän loppupuolella ja toiseen erään valmistauduttiin tiukassa 2-2 tilanteessa. 

Toinen erä ehti vanheta kaksi ja puoli minuuttia, kun OLO onnistui näyttävän vastahyökkäyksen päätteeksi latomaan pallon Sählypoikien maaliin. Onneksi loukkaantuneena huomattavasti tavallista rauhallisemmin käyttäytyvä Aleksi Tarmo huomautti kaikille, että pelissä on kolme erää ja oltiin vasta toisen erän alussa. Toinen erä päättyi kuitenkin OLO:n 2-3 johtolukemiin.

Erätauolla Tampereen murteeseen tottunut sählypoikajoukkue sai kuulla kolmannen erän lopputeesit Turun murteella. Kukaan ei ymmärtänyt sanaakaan. Tämä näytti kuitenkin toimivan, koska erässä kentällä nähtiin huippuunsa viritetty Riemu. Erä alkoikin riemukkaasti Nurmelan tasoittaessa pelin 3-3 Henri “Osun lätystä” Pelkosen syötöstä.

Kolmas erä oli pääosin Sählypoikien painostusta ja Muraja hankki jo toisen rangaistuslaukauksen, josta Nurmela onnistui ampumaan ohi. Kova painostus kuitenkin palkittiin OLOn joutuessa kahden minuutin alivoimalle, jonka aikana Nurmela onnistui toimittamaan pallon vastustajan verkkoon. Tilanne 4-3.

Tämän jälkeen peli muuttuikin selviytymistaisteluksi, jonka ykköskenttä kovassa kuumeessa pystyi hoitamaan kunnialla. Muraja viimeisteli numerot 5-3 tyhjään maaliin sekunti ennen pelin loppua. 

Tilastoukkelit:
Joonas Nurmela 3+0
Tapio Mäkinen 1+2
Elias Muraja 1+0
Henri Pelkonen 0+1
Samuli Laaksonen 0+1
Ville Paukku 17 torj.

Joonas Nurmela on hattutemppumies.

O2-JKL II – Riemu

Loisteliaan ensimmäisen ottelun jälkeen riemu lähti metsästämään sarjapisteitä Sisä-Suomen 4 divisioonan kärkijoukkueesta. Voitolla Riemu pystyisi kolkuttelemaan kolmannen divisioonan karsintarajaa. Sanomattakin selvää, että panokset olivat kovat.

Peli lähti käyntiin pahimmalla mahdollisella tavalla O2:n tehdessä maalin pelin kolmannella minuutilla. Mikä pahempaa, Riemun luottomiehiin lukeutuva Samuli “Vähän on huono olo” Jurvelin tuli johtopäätökseen, että 4-divisioona salibandy ei ole sydänlihastulehduksen arvoista ja jättäytyi sairastuvalle ensimmäisen vaihdon jälkeen.

Onneksi päävalmentaja Matti “GameMaster” Koskimaa reagoi tähtipelaajansa menetykseen salamannopeasti siirtämällä Henri “Eks mää pelaakkaa pakkina” Lahden puolustuksesta hyökkäykseen. Siirto tuotti nopeasti tulosta Henrin iskiessä 1-1 tasoituksen ensimmäisessä vaihdossaan Henri “Salibandymeklari” Pelkosen ilmiömäisestä tarjoilusta.

Peli muistutti pitkälti jalkapallo-ottelua pysyessään 1-1 lukemissa aina 30 minuutille asti, jolloin O2 pääsi iskemään johtomaalin. Sählypojat alkoivat musertua paineen alla O2:n maalivahdin venyessä mitä uskomattomampiin torjuntoihin.

Ansiokas taistelu päättyi lopulta 5-1 lukemiin osoittaen, että Sählypojilla on vielä harjoiteltavaa sarjan kärkijoukkueen horjuttamiseksi.

Muistutettakoon, että Riemu on pisteen päässä karsintarajasta ja pelejä on edessä vielä neljä. Mahdollisuudet kolmanteen divisioonaan ovat siis vielä auki.

Henri Lahti 1+0
Henri Pelkonen 0+1
Daniel Boelius 15 torj.