Riemun futsalukkelit palaavat jälleen yhden vapaan viikonlopun jälkeen otteluiden makuun, kun huomenna lauantaina tie vie aina hehkeään Someroon kaupungin futsalylpeyden Someron Voiman vieraaksi. Futsal-Liiga alkaa kääntyä kohti loppusuoraa, ja Riemulla onkin enää viisi ottelua jäljellä runkosarjassa. Riemun kauden 18. kamppalu pyörähtää käyntiin lauantaina 22.2. klo 16:00 Someron Monitoimitalolla.

Joukkueet lähtevät otteluun varsin erilaisista lähtökohdista. Riemu käy kiivasta säilymiskamppailua sarjan häntäpäässä JoSePan, PP-70:n ja Ilveksen kanssa. Viime kierroksella Riemu nappasikin elintärkeän voiton Ilveksestä, jolla sarjan häntäpaikalta noustiin pois. Vaikka keskittyminen onkin pääosin nyt sarjapaikan säilyttämisessä, ei playoff-paikatkaan ole vielä karanneet saavuttamattomiin – loppukauden osuessa keskelle häränsilmää, on vielä playoffeihinkin selviytyminen realismia.

Futsal-Liigan sarjataulukko ennen viikonlopun kierrosta

Kotijoukkue SoVolla taasen panokset eivät ole enää järin isot. Playoff-paikka on jo varsin saletissa, mutta playoffien kotietuun (eli runkosarjan top 4:än) on aika mahdoton matka. On mielenkiintoista nähdä, minkälaisella jalalla kotijoukkue nähdään huomenna, sillä somerolaiset ovat jokseenkin tunnettuja tasoheilahteluistaan. Esimerkiksi muutama kierros sitten SoVo hävisi ToPV:lle lukemin 3-12, mutta taas seuraavassa ottelussa nuiji FC Kemin 8-2-lukemin. Lisäksi, vaikka joukkue on tehnyt sarjassa kolmanneksi eniten maaleja on omiinkin mennyt kolmanneksi eniten, muun muassa enemmän kuin Riemulla. Saa nähdä, kummalla jalalla somerolaiset huomenaamulla sängyistänsä ylös nousevat.

SoVon pääarkkitehteina ylöspäin ovat häärineet Futsal-Liigan pistepörssin numerot 3 ja 4, Gezim Voca sekä Arber Istrefi, jotka kumpainenkin ovat saalistaneet omaan pistepussiinsa 38 tehopistettä (22+16 ja 21+17). Ensin mainittua ei lauantaina kuitenkaan kentän puolella nähdä, sillä mies kärsii pelikieltoa neljännen varoituksensa takia. Valitettavasti Riemun pörssikärki Jonne “Miami” Forsström (6+10) potee samaa kohtaloa, sillä myös Euran lahja mustaturkoosille futsalille pokkasi viime pelissä kauden neljännen varoituksensa. Toisaalta hän olisi todennäköisesti joka tapauksessa ollut estynyt saapumaan otteluun, joten onni onnettomuudessa!

Riemun vahvuudesta puuttuu yllä mainitun herrasmiehen lisäksi varmuudella vain Aleksi “Bull” Autti. Siis mitä? Kyllä, aivan oikein – joukkueen pitkäaikaisloukkaantunut päävalmentaja Markus “Luilla” Riikilä on mahdollisesti virittelemässä paluutansa sivurajan toiselta puolen nyt myös kentän puolelle. Vielä ei kirkkoon lähetetty kuulutuspyyntöä asiasta, mutta katsotaan, katsotaan.

Kauden ensimmäinen joukkueiden välinen päättyi SoVon 2-5-vierasvoittoon, kun Riemu ei saanut tosiaankaan itsestään parasta irti. Nyt olisi oiva paikka kuitata tuo tappio ja käydä yllättämässä somerolaiset vastaavasti heidän kotikentällään.

Jatkuuko Riemun orastava voittoputki? Nähdäänkö päävalmentaja kentällä? Millä mielin joukkue (miinus 2x LYT & 1x bilsa) saapuu jatkamaan lauantaita Jyväskylään SOOLin Talvipäiville? Ollaan hiljaa, niin saadaan kalaa – se nähdään huomenna!

SoVo – Riemu, 22.2.2020 klo 16:00, Someron Monitoimihalli & https://futsal-liiga.tv/index.php/miehet/sovo