Riemu – Happee III

Sählypojat lähtivät hakemaan Äänekosken uudelta Pankkari-areenalta tärkeitä sarjapisteitä, ja ensimmäisessä pelissä vastaan asettui sarjan keskikastiin kuuluva Happee III.

Peli lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, vaikka vastustajajoukkue lähti taistoon vain kahdeksalla pelaajalla. Sählypojat hallitsi peliä ja maalipaikkoja syntyi paljon, mutta onnistumisprosentti oli niissä heikko.

Tuskaan saatiin kuitenkin helpotusta ajassa 13.02, kun kolmoskenttä pääsi koko porukalla 3 vastaan 1 -tilanteeseen. Juho Tuomisto onnistui huitomaan pallon veskarin jalkojen välistä maaliin Tuomas Vertasen syötöstä.

Tämän jälkeen toisessa erässä Sählypojat lisäsivät johtoaan kolmella maalilla. Joonas Nurmela osui Aleksi Tarmon syötöstä ja Niklas Lindeman Henri Pelkosen syötöstä. Toisessa erässä myös vastustaja osui kertaalleen. Riemu kasvatti johtoaan 4-1:een joukkueeseen pitkästä aikaa paluun tehneen Henri Lahden hienolla yksilösuorituksella.

Sählypoikien pelitapaan on kauden mittaan kuulunut se, että jännityksen nimissä omiin otetaan noin neljä maalia per peli. Ja mielellään tilanteessa jossa peli näyttää jo melko selvältä. Tälläkään kertaa tunnetta saatiin mukaan, kun Happee III päästettiin kolmannen erän puolivälissä vielä maalin päähän 4-3 -tilanteeseen.

Tilannetta helpotti, kun Happee yritti tasoitusta ilman maalivahtia. Kolmoskenttä toteutti hyvää riistopeliä ja ajassa 43.50 Olli Haapalainen onnistui kasvattamaan johtoa.

Ajassa 44.28 Tapio Mäkinen kaunisteli vielä lukemat 6-3:een kulmavaparista jälleen kerran tyhjään maaliin. Näihin lukemiin peli myös päättyi, ja Riemun Sählypojat otti tärkeät kaksi pistettä.

Tehomiehet:
Juho Tuomisto 1+1
Niklas Lindeman 1+0
Joonas Nurmela 1+0
Henri Lahti 1+0
Tapio Mäkinen 1+0
Olli Haapalainen 1+0
Aleksi Tarmo 0+1
Tuomas Vertanen 0+1
Roni Savolainen 19 torj

Komea Henri Lahti. Kaksi Peliä, kaksi maalia.

Riemu – Konnu

Päivän toinen ottelu aina helppoa Konnua vastaan alkoi vauhdikkaasti, kun Aleksi “oikee tolppa” Tarmo toteutti jälleen keskimäärin neljätoista kertaa yhdessä pelissä tekemänsä liikkeen: leikkaus laidasta keskelle ja pallo kohti maalia. Tällä kertaa pallo harmiksemme kilahti kuitenkin takatolpasta ulos.

Hetken päästä Konnu hyödynsi ylivoimahyökkäyksensä ja polvenkorkuisesta ohjauksesta pallo löysi tiensä Riemun verkkoon. Ottelu tilanteessa 1-0 ensimmäisen erän jälkeen.

Toista erää ehdittiin pelata vain 30 sekuntia kun Henri “tost on pakkotehä” Lahti niittasi pallon tyhjään maaliin upean FC Barcelonamaisen syöttökuvion päätteeksi.

Riemun harmiksi kauaa ei ehditty tasatilanteessa pelata, kun Konnu latoi pallon maaliin pitkän hyökkäyksen päätteeksi. Toisen erän viimeisellä minuutilla Konnu kasvatti johtonsa jo kahteen maaliin. Viimeiselle erätauolle siirrytään tilanteessa 3-1.

Kolmannen erän alussa Riemu iskee vahvalla painostuksella päälle, mutta Konnu rankaisee välittömästi ylivoimahyökkäyksestä. Tilanne 4-1 ja Riemu on pahemman kerran vaikeuksissa omien maalipaikkojensa luomisessa.

Edellisestä maalista ehtii kulua vain reilut 10 sekuntia kun Riemu joutuu taas kaivamaan palloa omasta maalista. Riemun selkäranka alkaa taipumaan jo Konnun uskomattoman hyvästä laukaisutarkkuudesta. Lopussa Riemu hakee kavennusta kuudella kenttäpelaajalla ja Konnu niittaa loppulukemat 6-1 tyhjään maaliin.

Huono peli, mutta hyvät tehomiehet:
Henri Lahti 1+0
Tapio Mäkinen 0+1
Ville Paukku 15 torj.