Riemun futsalukkeleiden murheenkryyniksi Futsal-Liigan viime otteluissa on muodostunut maalinteko. Edellisottelussa, parisen viikkoa sitten, JoSePa oli kotikentällään Joutsassa parempi lukemin 4-0. JoSePa hallitsee ahtaan kotisalinsa metkut ja ansaitsi voittonsa, mutta syöhän se miestä, kun palloa ei saada maalin tarkoituksella eikä vahingossa.

Ennen JoSePa-ottelua Riemu oli jäänyt 0-0-tasapeliin Jyväskylän derbyssä KaDya vastaan. Erittäin hieno ottelu Riemulta viimeistelyä lukuun ottamatta, ja lopulta hallitseva Suomen mestari ”KäDi” oli parempi voittomaalikilpailussa. Tiivistäen: välillä on pelattu ihan hienosti ja välillä ihan paskasti, mutta pistetili ei ole juuri kummallakaan tavalla karttunut. Niinpä Riemu on vajonnut sarjataulukossa jumbosijalle.

Alkavan viikonlopun lauantaina Riemu pelaakin sitten putoamistaistelun kannalta todella tärkeän, jopa pakkovoitoksi kutsuttavan ottelun. Riemun isäntänä Tampereella toimii sarjassa toiseksi viimeisenä, pisteen Riemua edellä oleva, Ilves FS.

Syyskierroksella Riemu nappasi liigahistoriansa ensimmäisen voiton Ilveksestä, kun joukkueet kohtasivat Monnarilla. Loppulukemat tuolloin kirjattiin 6-1, kun upean hattutempun iski debyyttikauttaan pelaava fuksi Juuso ”South-Head” Eteläpää. Kahdesti Riemulle osui vahvoista rannelaukauksista sekä ranteistaan tunnettu Ville ”Proteiinisynteesi” Vanttaja ja kertaalleen verkkoa heilutti Jonne ”Miami Vice” Forsström

Tulee huomioida, että syyskierroksesta sarjan viime vuosikymmenen kestomenestyjiin kuuluva Ilves on muuttunut ja vahvistunut. Joukkueen riveihin on palannut muun muassa taikurimainen Jaakko ”Dolph” Ahokas. Iso-Jaakko iski usean kauden ajan maaleja Riemu-paidassa ennen muuttoaan Tampereelle kaudeksi 2017-2018. Lisäksi Ilvestä edustaa konkari Antti Teittinen, joka oli maajoukkueen mukana viikko takaperin hankkimassa Suomelle historiallista pääsyä MM-karsintojen viimeiseen playoffs-vaiheeseen. Onnea ”Ana” sekä Suomi!

Riemu pääsee Ilveksen kimppuun täydellä rosterilla. Sivussa kentältä varmuudella on vain päävalmentaja Markus “Rinkilä” Riikilä ja vauhtikone Aleksi ”Antti” Autti, kun taas JoSePaa vastaan sivussa ollut Eteläpää palaa kokoonpanoon. 

Panokset ovat selvät – voitolla siiville!

Ilves FS – Riemu pelataan Kauppi Sports Centerissä la 8.2. klo 16:00. Tuu sinne tai tsiigaa vaikka täältä: https://futsal-liiga.tv/index.php/miehet/ilves-fs