Derbyt jatkuvat lauantaina Futsal-Liigassa, kun Riemun veljet matkaavat naapurikunnan maille Joutsan Liikuntahalliin ottamaan mittaa paikallisen urheiluseuran JoSePan futsalmiehistöstä Keski-Suomen derbyn merkeissä. Ennakkoon hyvinkin kutkuttava mittelö pyörähtää käyntiin lauantaipäivän primetime-aikaan kello 16:00.

Joukkueet ovat toisilleen varsin tuttuja, sillä ne ovat tällä kaudella kohdanneet toisensa kauden alla harjoituspelien merkeissä kahdesti sekä syyskierroksella Monnarilla sarjaottelussa. Harjoituspeleistä merkattiin voitot kummallekin, mutta syyskierroksen ottelu oli Riemun kannalta hyvinkin murheelliinen joutsalaisten viedessä pisteet lukemin 1-7. Lauantain otteluun lähdetäänkin niiden kuuluisten kalavelkojen maksaminen mielessä.

Riemulla on alla jälleen yksi pelillisesti hyvä ottelu KaDya vastaan maalittoman derbyn käänyttyä mustapunaiselle puolelle vasta voittomaalikilpailussa, mutta voitokkaat tulokset ovat vielä toistaiseksi antaneet odottaa itseään maalinteon takkuillessa. Harjoitusviikolla onkin pyritty keskittymään erityisesti juuri tähän osa-alueeseen, lisäksi framilla on ollut hyvän aggressiivisen prässipelin ylläpitäminen. Aggressiivisuutta on nähty myös pukukoppielämässä muun muassa Tuure “Mango-appelsiini” Fagerströmin toimesta, kun jokunen aika sitten Espanjan aurinkorannoilta takaisin kotiutunut mies haastoi Eino “Ege” Muhosen siirtymään paikaltaan. Lopulta tilanne kuitenkin päätyi niin pedagogisesti kuin yhteiskuntatieteellisesti sopuisaan ratkaisuun. Tämä lupaa eittämättä hyvää, sillä aggressiivisuutta, päättäväisyyttä ja ongelmanratkaisutaitoa tarvitaan myös maalipaikoissa lauantaina, mikäli pisteitä aiotaan raapia.

Kauden pirteästi aloittanut JoSePa on kokenut pieniä hyytymisen merkkejä viime aikoina. Otteluun lähdettäessa tilanne onkin sellainen, että mikäli Riemu kairaa Joutsasta täydet kolme pistettä, nousee se tasapisteisiin kotijoukkueen kanssa. Panokset ovat siis suuret sarjan tyvipään kamppailussa, jossa jokainen piste on elintärkeä sekä playoffpaikan saavuttamisen sekä putoamisviivan karistamisen kannalta. Riemun peli-ilme on viime aikojen otteluissa kohentunut, mutta otteet eivät ole vielä realisoituneet kovinkaan suuriksi pistesaaliiksi. Pikkuhiljaa olisi aika alkaa saada lupaavien otteiden lisäksi myös tulosta aikaan.

Joukkueen terveystilanne on toistaiseksi vielä samankaltainen, kuin reilun viikon takaisessa derbyssä KaDya vastaan Markus “MR.” Riikilän ja Aleksi “Lasi” Autin potiessa vielä viheliäitä vaivojaan. Kysymysmerkkinä on myös Juuso “Juti” Eteläpään pelikunto, joka selvinnee perjantain viimeistelyharjoituksissa. Onneksi myös ilouutisia on kantautunut Riemu-leiriin, sillä Jonne “Kesäpallo” Forsström on aikaisempien puheidensa vastaisesti päättänyt ainakin toistaiseksi jatkaa futsaluraansa, vaikka ruuti on viime peleissä ollut märähköä. Kaikesta huolimatta ennusmerkit otteluun lupaavat siis hyvää, ja jos Riemu saa jatkettua viime keskiviikon derbyssä nähtyjä otteita, saadaan Joutsassa varmasti lihotettua mustaturkoosia pistepussia.

Alkaako Riemun voittojen napsiminen ja sarjataulukossa kohti kattoa kipuaminen tulevana lauantaina? Sitä emme vielä osaa sanoa, mutta siitä voimme olla varmoja, että kiimasta ja enemmästä syttymisestä se ei jää kiinni.

JoSePa – Riemu, 25.01.2020 klo 16:00, Joutsan liikuntahalli & futsal-liiga.tv