Asetelmat Minkkien uuden vuosikymmenen ensimmäiseen peliin eivät olleet otolliset. Jo viikko ennen ottelua kokoonpano sai henkisesti valmistautua pelaamaan vain viidellä pelaajalla. Ottelua yritettiin siirtää jo ajoissa, mutta vastustaja ei ollut halukas tähän joten vaihtoehdoksi jäi joko reissu Ouluun ilman vaihtopelaajia tai sarjasta sulkeminen sekä sakkomaksu. Voitte arvata kumpaan vaihtoehtoon Minkit päätyivät.

Ottelua edeltävä, perjantain ja lauantain välinen, yö oli pelaajien osalta vilkas; yksi minkeistä käveli unissaan, yksi bailasi keikalla ja kaksi taistelivat rikkinäisen palohälyttimen kanssa. Aamutuimaan startattu matka Ouluun sujui kuitenkin epätavallisen hyvin ja Minkit pitivät ainakin huolen kofeiinivarastojensa riittävyydestä (Nocco, please sponsor us!).

Itse otteluun taktiikkana oli energiaa säästävä puolustus (a.k.a makaava paikka) ja vielä energiaa säästävämpi hyökkäys sekä itsessään pelistä selviytyminen. Yllättävää kyllä, paikkapuolustus ei ollutkaan niin makaava, vaan puhe ja viisas sijoittuminen tuottivat tulosta. Erika ”Magic” Mattila sytytti joukkueen riistoillaan ja antoi arvokkaita lepotaukoja muulle joukkueelle vapailla lay-upeillaan. Liisa ”Air” Vänttinen jaksoi taas napsia levareita molemmissa päissä, minkä lisäksi hän kartutti Minkkien varmasti kasvavaa pistepottia taitavilla hypäreillään.

Minkkien suureksi yllätykseksi puoliajalle lähdettiin seitsemän pisteen johdossa, mutta silti mahdollinen voitto tuntui hyvin kaukaiselta. Toisella puoliskolla laitettiin kuitenkin vielä yksi lisävaihde silmään ja Veera ”Icewoman” Auvinen löysi heittovireensä juuri sopivalla hetkellä avittaakseen Minkit yhä suuremmalle karkumatkalle. Krista ”The Truth” Kyyrönen toimi puolustuksen viimeisenä lukkona loistavan kommunikaation ja huikeiden blokkiensa ansiosta. Laura ”Dr. L” Löytömäen täydentäessä viisikon täydellistä suoritusta aina yhtä varmoilla heitoillaan ja levypalloillaan, oli voittopelin resepti valmis. Minkit ylittivät itsensä myös kuntopuolen osalta, sillä sitä ei oltukaan treenattu sitten viime vuosikymmenen.  Loppusummerin soidessa taululla komeilivat lukemat 41-55 ja erittäin ansaitut voitonjuhlat saivat alkaa! Voitto taisi sekoittaa Minkkien päät, sillä paluumatkalla käytiin ihastelemassa maalaismaisemaa kiertoreitin kautta lähes Iisalmessa asti. 

Minkit eli Riemun naiskoripalloilijat
Loppusummerin soidessa alkoivat Riemun voitonjuhlat

Luultavasti Minkit ovat palanneet jo maan pinnalle ja näyttävät parasta osaamistaan taas kotikentillä 28.1 klo. 20:30, kun vastaan asettuu Laukaan Urheilijat Gradian B-rakennuksessa. Tervetuloa osoittamaan tukesi tälle huikealle Minkkilaumalle! Grrrr…