Keskiviikkoiltana pelattu kauden toinen DerbyJKL oli jännittävä, mutta vähämaalinen kamppailu. Riemu laittoi ansiokkaasti kapuloita rattaisiin hallitsevalle suomenmestarille koko ottelun ajan ja olisi pelitapahtumien perusteella ansainnutkin täydet kolme pistettä. Kumpikaan ei kuitenkaan saanut maalia aikaiseksi, ja lopulta 45 minuutin pelin jälkeen maaleja nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, jonka KaDy voitti paremman rutiininsa ansiosta 0-2-lukemin. Näin ollen derbyn lopputulokseksi kirjattiin 0-1 (0-0, 0-0 jo., 0-2 vm.) Ottelun huippuhetket näet osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=KQlv3fRTl3I.

Riemu aloitti ottelun todella mainiolla prässipelillä, jolla KaDyn pelinavaus tukahdutettiin lähes täysin. Ensimmäisellä puoliajalla parhaat paikat siunaantuivatkin Riemulle, kun muutamista hyvistä pallonriistoista ja omista nopeista murtautumisista saatiin muutamat laadukkaat tekopaikat aikaiseksi. Ruuti oli kuitenkin aikaisempien pelien tapaan yhä märkää, ja vuoron perään muun muassa Joonas ”Meid” Madetoja, Jonne ”Gorilla” Forsström ja Olli ”100k” Pöyliö törmäsivät viimeistely-yrityksissään KaDyn mainiosti pelanneeseen maalivahti Niila-Ville Laitiseen. KaDy sai ensimmäisen puoliajan harvat paikkansa pääosin erikoistilanteista, mutta terävöitynyt erikoistilannepuolustus peitti suurimman osan laukauksista, ja muutaman maalille saakka päässeen laukauksen Eino ”Ege” Muhonen pysäytti varmuudella. Tauolle siirryttiin siis kutkuttavassa 0-0-tilanteessa.

Toinen puoliaika alkoi noudatellen pääosin samoja askelmerkkejä kuin ensimmäinenkin. KaDy halusi itsepintaisesti avata peliänsä lyhyillä syötöillä omalta alueelta, mutta Riemun erinomainen ja väsymätön prässääminen tuotti yhä tulosta, eikä vierailijajoukkue saanut murtauduttua kuin ajoittain hallitusti omalta puoliskoltansa Riemun päätyyn. Riemu sai tasaiseen tahtiin kohtuullisia, hyviä sekä erinomaisia maalipaikkoja, mutta palloa ei vieläkään saatu toimitettua maaliverkkoihin millään. Toisen puoliajan edetessä KaDykin alkoi saamaan vaaranpaikkoja Riemu-maalille, mutta viimeinen silaus jäi puuttumaan myös valkopaidoilta. Näiden tilanteiden lisäksi loppua kohden vierailijat saivat useammankin kerran vaarallisia vetopaikkoja erikoistilanteista, mutta tänään kummankin pään maalivahdit esittivät todellakin parastaan, ja kumpikin maali pysyi koskemattomana. Viimeistenkin minuuttien aikana molemmissa päissä käytiin lähellä, mutta summerin soidessa taululla komeilivat yhä nollat molempien sarakkeessa.

Viiden minuutin jatko-ottelussakaan ei enää ihmeempiä nähty, joskin KaDyn erikoistilanteet aiheuttivat riemumaalilla muutamat sydämentykytykset. Viiden minuutin lisätahkoaminenkaan ei siis tuottanut tulosta, vaan ottelun ensimmäisiä maaleja lähdettiin hakemaan voittomaalikilpailusta kymmenen metrin pisteeltä. Kyseisessä taistossa KaDyn kokemusetu näkyi, kun KaDyn kaksi ensimmäistä laukojaa, Markus Rautiainen ja Sergei Korsunov, laittoivat laukauksensa varmuudella maaliin, kun vastaavasti Riemun Leevi ”Leffe” Kemppaisen laukaus osui ylärimaan ja Joonas Madetojan laukaus suuntautui liian keskelle maalivahti Laitisen syliin. Näin ollen vierasjoukkue KaDy saalisti lisäpisteen itselleen ja poistui ottelusta kaksi pistettä rikkaampana; Riemu joutui tyytymään yhteen.

Vaikka otteluun selkeänä ennakkosuosikkina lähtenyttä KaDya vastaan tasapeli olisi ollut lähtökohtaisesti erinomainen tulos, jäi ottelusta Riemulle silti varsin karvas maku suuhun – enemmän olisi ollut otettavissa ja ansaittu. Riemun paremmuuden allekirjoitti myös KaDyn montenegrolaisvalmentaja Vasko Vujovic Futsal-Liigan haastattelussa ottelun jälkeen. Riemun ahnas prässi toimi läpi ottelun todella hyvin, ja sitäkin kautta saatiin kyllä riittävästi maalipaikkoja useampaankin maaliin, mutta viime otteluiden tapaan mustaturkoosi viimeistely oli hiukan jäässä. Toki KaDyllakin oli paikkansa, mutta kokonaiskuvassa Riemulla oli paremmat avaimet voittoon, mutta ne jäivät hyödyntämättä.

Kuitenkin jos Riemu saa siirrettyä vastaavan kiiman ja asenteen tuleviin peleihin, tulee maaleja, pisteitä ja voittoja tulemaan takuuvarmasti jatkossa enemmän. Aikaisemmissa peleissä tulleet turhat virheet ja nukahdukset saatiin minimiin, ja jos samanlaisia ehjiä 40-minuuttisia pystytään pelaamaan jatkossakin, tulee Riemu loppukaudesta olemaan sarjan jokaiselle joukkueelle haastava vastus. Seuraavan kerran Riemu pääseekin tositoimiin Keski-Suomen paikallisottelussa joutsalaista JoSePaa vastaan vieraissa reilun viikon päästä lauantain 25.01.. Sama draivi päälle Joutsan intiimissä hallissa, niin pisteitä ropisee taatusti enemmän kuin nyt käteen jäänyt yksi.

Riemu – KaDy 0-1 (0-0, 0-0jo., 0-2vm.), 15.01.2020, Monnari

Riemun kokoonpano: Eino Muhonen (mv), Sauli Kilpeläinen (mv), Mika Halonen, Juuso Eteläpää, Aleksi Leppänen, Ville Vanttaja, Janne Paski, Antti Lappalainen, Joonas Madetoja, Tuure Fagerström, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Elias Martikainen, Olli Pöyliö (C)