Huomenna jälleen räjähtää, kun Riemu pääsee isännöimään kauden toista DerbyJKL:ää paikallisvastustaja KaDya vastaan Monnarilla. Takuulla tulta ja tappuraa sisältävä derby otellaan keskiviikkona 15.01.2020 klo 18:45.

Joukkueet lähtevät otteluun varsin eri päistä sarjataulukkoa. Vierasjoukkue Kampuksen Dynamo pitää sarjataulukossa kolmatta sijaa 32 pisteellä, kun taas Riemu tippui viime kierroksen aikana sarjan viimeiseksi 8 pisteen saldollaan. Mikäli sarjataulukkoa tuijottaa, lähtee vierasjoukkue otteluun ennakkosuosikkina – myös esimerkiksi vedonlyöntiyhtiöt tarjoavat otteluun kertoimia 12,50 – 11,50 – 1,05. Harvoin, jos koskaan, Riemu tosin paikalliskamppailuun on ennakkosuosikin asemasta lähtenyt, mutta niin vain voittoja on väännetty useampaankin otteeseen. Oikeanlaisen draivin paineettomassa tilanteessa saava riemulauma onkin varmasti hallitsevan suomenmestarin asemassa otteluun lähtevälle KaDylle haastava pala purtavaksi.

Riemu on kerennyt tammikuussa pelaamaan kaksi ottelua, joista molemmista on jäänyt luu käteen. Ensin loppiaisena koettiin kirvelevä 2-5-tappio Mad Maxille, vaikka varsinkin toisella puoliajalla Riemu oli lähes ylivoimainen. Tehottomuus maalipaikoissa kuitenkin kostautui, eikä maalin takaa-ajoasemasta enää saatu tasoitusta aikaiseksi, vaan valkeakoskelaiset rokottivat aivan lopussa vielä kahdesti tyhjiin. Viime sunnuntaina taas Riemu kävi sarjakärki Akaa Futsalin vieraana, mutta reissusta ei jäänyt enempää jälkipolville kerrottavaa – isännät näyttivät viimeistelyn mallia 9-3-loppulukemiin päättyneessä ottelussa. Vierasjoukkue KaDy taasen on ennättänyt pelaamaan vasta yhden ottelun tämän vuoden puolella, kun puolitoista viikkoa sitten Jyväskylän punamusta puoli kävi nitistämässä Sievistä niukan 1-2-vierasvoiton.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen oli koko tämän futsal-liigakauden avauskamppailu, kun syyskuun lopussa oteltiin poikkeuksellisesti LähiTapiola Areenalla KaDyn isännöimä DerbyJKL. Eksoottisissa, mutta hienoissa olosuhteissa pelattu kamppailu päättyi tuolloisen isäntäjoukkueen selkeään 5-0-voittoon, kun Riemu oli vielä jokseenkin kesäterässä saatuaan alleen vain parisen viikkoa treenaamista ennen kyseistä koitosta. Nyt tilanne on parempi, ja taktisessakin mielessä Riemu pääsee hieman uusin asein haastamaan rakasta paikallisvastustajaansa.

Riemun viimeisin voitto KaDysta on kolmen vuoden takaa tammikuulta 2017, kun Riemun isännöimä derby päättyi 810 silmäparin edessä upeaan 2-1-taisteluvoittoon jatkoajalla. Molemmat joukkueet ovat kokeneet tuosta ottelusta todella paljon vaihtuvuutta – ainoa pelaaja Riemusta, joka pelasi kyseisessä ottelussa ja pukee mustaturkoosin paidan päälle myös huomenna, on Mika ”Hauber” Halonen, tosin Markus ”Mister” Riikilä nähdään tällä kertaa valmentajan ominaisuudessa kentän laidalla. KaDyllakaan ei paljoa samoja pelaajia enää ole, kun vain maalivahti Niila-Ville Laitinen ja kenttäpelaajat Mikko Kytölä, Markus Rautiainen ja Sergei Korsunov pelasivat kolmen vuoden takaisessa ottelussa. Tämän jälkeen joukkueet ovat kohdanneet Futsal-Liigassa kolmeen otteeseen, ja jokainen näistä on päättynyt KaDyn voittoon. Olisiko nyt Riemun ”uuden sukupolven” aika saavuttaa ensimmäinen derbyvoittonsa?

Riemu pääsee otteluun väkevällä kokoonpanolla. Vain ikävän pitkäaikaisesta loukkaantumisesta kärsivä valmentaja Riikilä sekä Aleksi ”Bull” Autti ovat todennäköisesti pakotettuja jättämään kamppailun välistä vaivojensa takia. Muuten koko joukkue on täysissä ruumiin ja sielun voimissa valmiina täräyttämään viikon ensimmäisessä Futsal-Liigan ottelussa yllätyspaukun.

Edelleenkin Riemu tehokkaimpina on häärinyt kaksikko Jonne ”Eira” ForsströmLeevi ”Kemmu” Kemppainen, kun pojat ovat nakuttaneet taululle tehot 5+9 ja 4+6 pelaamissaan otteluissa. Ykköskentän hyökkäystrion on hienosti täydentänyt vielä hyvää debyyttikauttaan pelaava Joonas ”Made in Liikunta” Madetoja, joka on säestänyt taustalla 6+2-tehoin. Tältä kolmikolta odotettaneen tehoja myös huomenna, joskin tulitukea löytyy ehdottomasti myös näiden herrojen takaa – mainittakoon nyt vielä kaksikko lappeenrantalaiskaksikko Juuso ”Jugi” EteläpääVille ”Mene ja tiede” Vanttaja, jotka kummatkin ovat osuneet maalipuiden väliin tällä kaudella viidesti.

KaDylla ei tällä kaudella ole ollut yksittäisiä tehomiehiä yli muiden, vaan joukkueen tehot ovat jakautuneet hyvin laajasti monelle pelaajalle, kun joukkueesta jopa seitsemän pelaajaa on yltänyt tähän mennessä vähintään kymmeneen tehopisteen saldoon. Eniten henkilökohtaista pistesarakettaan ovat kartuttaneet Sergei Korsunov (7+11), Teemu Lukkari (12+5) ja Markus Rautiainen (7+8). Kuitenkin, kuten jo mainittua, löytyy maalintekovoimaa vierasjoukkueelta aimo kasa myös näiden herrojen takaa, joten Riemulla ei ole varaa herpaantua hetkeksikään missään vaiheessa ottelua.

Näistä asetelmista sitä lähdetään kohti vuosikymmenen ensimmäistä DerbyJKL:ää. Riemun kauden ennätysyleisö kiihkeään kamppailuun takuulla tulossa, joten nyt jos koskaan kannattaa saapua Monnarin lehtereille! Osta liput ennakkoon ja säästä rahaa hankkimalla itsellesi liput helposti ZupTicketistä osoitteesta https://www.zupticket.com/futsal-liigaa-derbyjkl-riemu-kady.html. Lisää infoa ottelusta löydät sen Facebook-tapahtumasta osoitteesta https://www.facebook.com/events/721557531586684/.

Tervetuloa!

DerbyJKL: Riemu – KaDy, 15.01.2020 klo 18:45, Monnari & futsal-liiga.tv