Riemun sunnuntainen vierasreissu Akaalle ei jättänyt jälkipolville juuri kerrottavaa. Isäntäjoukkue oli viimeistelyssään monta kertaluokkaa parempi, ja vaikka Riemu pysyi itse pelissä suhteellisen hyvin mukana, seisoivat ottelun päätyttyä tulostaululla karut 9-3 (5-0) -lukemat. Ottelun maalikoosteeseen pääset tästä, kunhan sellainen on saatavilla.

Ottelun ensimmäinen vaihto antoi uskoa tekemiseen, mutta alun maalipaikat jäivät käyttämättä. Akaa Futsalin Aleksi Pirttijoki tarjoilikin Riemulle karvasta kalkkia viiden minuutin kohdalla, kun hän väänsi itsensä vetopaikkaan ja sijoitti pallon alakulmaan ohi Sauli ”Lähikauppa” Kilpeläisen. Omista maalipaikoista huolimatta Pirttijoen maalia seurasi tämän kauden hirvein kuusiminuuttinen, kun Akaa takoi taululle vielä neljä maalia lisää ja siirtyi 5-0 johtoon. Maaleista vastasivat Petri Grönholm kahdesti ja Dusan Milojevic sekä vanha liikuntalainen Tomi Lahtinen kertaalleen. Etenkin ykköskenttä Ville ”Terveyskuukausi” VanttajaJonne ”Eira” ForsströmJoonas ”Madetttojjja” MadetojaLeevi ”Sika” Kemppainen pääsi hyvin paikoille, mutta pojat säästelivät maalit keskiviikon derbyyn. Myös pirteästi esiintynyt kolmoskenttä loi muutamat vaaralliset maalipaikat, joista parhaat siunaantuivat Antti ”Arjalainen” Lappalaiselle ja Elias ”Mörkö” Martikaiselle. Paikkoja ei kuitenkaan hyödynnetti, ja tauolle siirryttiin isäntien johtaessa lukemin 5-0.

Toiselle jaksolle tultaessa rumat lukemat repesivät entisestään, kun Juhana Jyrkiäinen, Petri Grönholm ja Dusan Milojevic takoivat nopeasti maalit mieheen. Kilpeläisellä oli vaikea työ estää kolmea kimmokkeen kautta tullutta maalia. Posia saatiin vielä kuitenkin toiselle jaksolle, kun Mika ”Hulk” Halonen tarjoili maukkaan passin Juuso ”Pohjoinen jalka” Eteläpäälle, joka jatkoi pallon taidokkaasti takavasaralla maalin perukoille aivan Hannu Tihisen vuoden 2009 ikimuistoisen AC Milan -maalin tapaan. Samassa vaihdossa myös Aleksi ”Maju” Leppänen täräytti pallon yläkulmaan Eteläpään syötöstä. Pelin lopussa myös Tuure ”Tietovisa” Fagerström pääsi tinttaamaan pallon kliinisesti alakulmaan Madetojan syötöstä. Vain sekunteja ennen ottelun loppua Akaan Stankovic kävi painamassa loppulukemiksi 9-3.

Tunnelma pelin jälkeen oli arvatenkin todella pettynyt, sillä hyökkäyspään tehottomuus ja helpot virheet omaan päätyyn korpesivat futsalmiehiä jälleen kerran. Pelin jälkeen nautitut wings-ateriat kuitenkin nostivat pikku hiljaa hymyn siipikastikkeen kera huulille, ja nyt Riemulla onkin kolme päivää aikaa hioa kuviot Suomenkin mittapuulla legendaariseen Jyväskylän derbyyn keskiviikolle. Päivälle onkin luvassa ”kiimaa ja nautintoa”, kun Riemun miehet tulevat tekemään kaikkensa paikallispelin voittamisen eteen. Tule siis kannustamaan keskiviikkona Riemua mustaturkoosilla sydämellä – ennakkoliput koitokseen voikin lunastaa jo nyt ZupTicketistä osoitteesta https://www.zupticket.com/futsal-liigaa-derbyjkl-riemu-kady.html. Ottelun Facebook-tapahtuma löytyy osoitteesta https://www.facebook.com/events/s/derbyjkl-riemu-vs-kady/721557531586684/

Akaa Futsal – Riemu 9-3 (5-0), 12.01.2020 Toijalan Monitoimihalli

Riemun kokoonpano: Sauli Kilpeläinen (mv), Eino Muhonen (mv), Mika Halonen, Juuso Eteläpää, Aleksi Leppänen, Ville Vanttaja, Janne Paski, Antti Lappalainen, Joonas Madetoja, Aleksi Autti, Tuure Fagerström, Leevi Kemppainen, Jonne Forsström, Elias Martikainen