Riemun futsalmiehet matkaavat sunnuntaina Akaa Futsalin vieraaksi sarjakärjen kotiluolaan.  Jyväskylän yliopistolta matkaa Akaalle kertyy 186 kilometriä, ja se onkin juuri oiva matka taitettavaksi (kohta) kuuluisalla Reimu-autolla Opel Corsalla (Sorsa) (vuosimalli 1868). Ottelua edeltää viime viikonlopun karvas kotitappio Mad Maxille, joten pisteitä lähdetään tavoittelemaan kovalla tahdolla.

Rikkonaisen Mad Max -peliin valmistautumisen sijaan Riemulla on nyt allaan laadukas harjoitteluviikko. Coach Markus “Mr.” Riikilä onkin kiitollisessa asemassa, koska poissaoloja ei juurikaan ole. Riemun kokoonpanosta puuttuvat viheliäästä pohjevammasta kärsivä itse Mister sekä pikkuvaivainen Olli ”Futsalin näprääjä” Pöyliö. Sen sijaan Leevi ”Toffee” Kemppainen on todennäköisesti taas mukana remmissä.

Akaa Futsal on voittanut kauden kolmestatoista pelistään kaksitoista ja onkin siis itseoikeutetusti sarjan kärkipaikalla. Syksyllä akaalaiset kurittivat vajaamiehistä Riemua tylyin 10-1-lukemin, joten tämä painaa varmasti Riemun pelaajien hampaankolossa. Akaa Futsalin tehomiehinä ovat alkukauden häärineet Dusan Milojevic (17+9), Jussi Nyström (15+7) ja Juhana Jyrkiäinen (11+9). Riemun paras pistemies on tällä hetkellä Jonne ”Taikuri” Forsström tehoilla 5+9.

Sunnuntain ottelua silmällä pitäen olemme saaneet haastatteluun treeneissä vakuuttaneen Espanjan tuliaisen Tuure ”Cantwell” Fagerströmin ja Ville ”Tiede” Vanttajan. Kysyimmekin Tuurelta, että miltä tuntuu olla takaisin Suomessa ja vetää jälleen Riemu-paita niskaan. Tuure kommentoi:

–       Siistiä olla taas maisemissa, sillä nyt tunneälyosaaminen joukkueessa nousee takaisin entiselle tasolleen. Espanjan treenileirin myötä tuntuu, että olen hyvässä kunnossa ja kykenen täten tuomaan oman mausteeni peliin, jotta häviöt kääntyisivät voitoiksi. Olen myös paneutunut paljon modernin jalkapallon kovimman valmentajan Mikel Artetan pelikirjaan, ja uskon, että sieltä on liikkeitä siirrettävissä myös futsalmaailmaan.

Fysiikkavalmentajaltamme Villeltä utelimme, että miten Tuuren kunto voi olla parhaimmillaan, kun mies on ollut Villen fysiikkatreenien ulottumattomissa. Ville kommentoi asiaa seuraavasti:

–        Tieteellistä objektiivista dataa Tuuren kunnosta ei toki ole, mutta kaveri on kieltämättä ollut iskussa silmämääräisesti katsottuna. Veikkaan, että Espanjan sääolosuhteet yhdistettynä hyvään superkompensaatioharjoitteluun on ollut Tuurelle eduksi.

Myös muun joukkueen viivajuoksut ovat näyttäneet poikkeuksellisen kepeältä, joten se lupaa hyvää loppukaudeksi. Riemu on totutusti kevään joukkue, joten kotikatsomossa kannattaakin siis virittää streami valmiiksi sunnuntaille!

Akaa Futsal – Riemu, 12.01.2020 klo 15:00, Toijalan monitoimihalli & futsal-liiga.tv -> https://www.youtube.com/watch?v=-qBVzQI4L7Q&feature=emb_title

Tämän lisäksi Suomen Futsal-Liigan historiallisesti isoin ottelu #derbyjkl odottaa jo kulman takana, ja tähän ensi keskiviikon mittelöön voi liput ostaa ennakkoon Zupticketistä osoitteesta https://www.zupticket.com/futsal-liigaa-derbyjkl-riemu-kady.html!